biggeorge Lyrics

събота, 14 юли 2018 г.

Вълна от удари между Израел и Газа след нападение при ракетни атаки

Вълна от удари между Израел и Газа след нападение при ракетни атаки






Израел казва, че е ударил десетки военни цели на "Хамас" в северната част на Газа като отмъщение за нападения, включващи повече от 90 ракетни атаки.
Палестински здравни служители казаха, че двама души са били убити и дванайсет са били ранени при въздушна атака в град Газа.
Трима израелци са били ранени от ракета в Сдерот.
Целите на Израел в Газа включват батальонна щаб квартира и тренировъчна база, използвани от "Хамас", казаха израелските военни.
Операцията е една от най-големите от войната през 2014 г. с Хамас.
Израелските отбранителни сили (IDF) заявиха, че са ударили съоръжения, използвани от военната група, която доминира в Газа, включително батальонна щаб квартира в Бейт Лахия, тренировъчен лагер, разположен във висока сграда в бежанския лагер "Ал-Шати" в Северна Газа, съоръжения за съхранение на оръжия и ракетни установки.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че операцията може да продължи.
"Ние ще разширим обхвата на нашата реакция срещу терористичните атаки на Хамас, колкото е необходимо. Ако Хамас не получи нашето послание днес, то ще го получат утре", каза той.
Свидетели съобщиха пред агенция Ройтерс, че израелската атака е ударила празна сграда в град Газа и че жертвите са били минувачи.
Хамас каза, че друг палестинец е починал, след като е бил застрелян от израелски войски по време на гранични протести в петък.
Израелските отбранителни сили (IDF) заявиха, че по Израел са изстреляни десетки ракети от Газа.

Една ракета е ударила дом в град Сдерот.
Трима души са пострадали от шрапнели.
Атаките идват в резултат на ескалация на насилието в региона през последните месеци.
Те съвпаднаха с масови демонстрации по границата, които показаха, че хиляди палестинци изразяват подкрепата си за обявеното право на палестинските бежанци да се върнат в домовете на предци си в сегашния Израел, както и настояват за прекратяване на блокадата на Газа, наложена от Израел и Египет.

Израел и Египет казват, че блокадата е необходима мярка за сигурност срещу бойците на Хамас.
Служители на здравната служба в Газа твърдят, че повече от 130 палестинци са били убити и 15 000 други са били ранени от израелските сили по време на протестите.
Хамас не признават правото на Израел да съществува, но миналата година заявиха, че са готови да приемат временна палестинска държава, ограничена до Газа и Западния бряг.
-----------------------------------------------------------------------------------
Източник: Wave of Israeli Gaza strikes amid surge in rocket attacks

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!