biggeorge Lyrics

четвъртък, 26 юли 2018 г.

Израелски въздушни удари убиха трима палестинци в ивицата Газа

Израелски въздушни удари убиха трима палестинци в ивицата Газа
Нападенията идват няколко дни след прекратяването на огъня с посредничеството на ООН, което помогна да се спре една по-ранна вълна от атаки, които удариха обсадения анклав


Снимка от атаката на израелските изтребители над ивицата Газа [File: Baz Ratner/Reuters]



Най-малко трима палестинци са били убити по време на израелски въздушни удари на изток от ивицата Газа, според палестински здравни служители.
Смъртоносните нападения в сряда също така са ранили един човек, който е в критично състояние, заяви говорителят на министерството на здравеопазването в Газа Ашраф ал-Кудра.
Ахмед ал-Бсус на 28 години, Убада Фаравене на 29 години и Мохамед ал-Арайър на 27 години, починаха от раните си скоро след пристигането си в болницата "Ал Шифа" в Газа.
В пост в Twitter израелската армия заяви, че се е насочила към седем позиции на "Хамас" в ивицата Газа в отговор на въоръжена атака, която е била извършена срещу войници на границата.
Няма незабавен коментар от "Хамас", групата, която управлява ивицата Газа.
Атаката идва дни след прекратяването на огъня с посредничеството на ООН, което помогна да се спре една по-ранна вълна от атаки, които удариха обсадения анклав миналата седмица.
Сделката, постигната с посредничеството и на египетските официални власти, има за цел да възстанови спокойствието и да сложи край на израелската атака срещу позициите на Хамас и друго насилие, което доведе до смъртта на четирима палестинци и един израелски войник в петък.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Източник: Israeli air raids kill three Palestinians in Gaza Strip

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!