biggeorge Lyrics

четвъртък, 19 юли 2018 г.

Правителствените въздушни сили бомбардираха бунтовниците държащи югозападна Сирия

Правителствените въздушни сили бомбардираха бунтовниците държащи югозападна Сирия
Кампанията на сирийската армия се засилва, след като Нава, най-големият градски център, който все още се държи от бунтовниците в Дераа, е подложен на атака

Местоположение на Дераа


Сирийските правителствени сили разгърнаха интензивни бомбардировки в гъсто населения югозападен град Нава, като убиха най-малко 14 души и раниха повече от 100 души, според активисти и спасители.
Въздушните нападения, стартирани във вторник и продължени в сряда, удариха единствената болница в града, която се намираше в ръцете на бунтовниците, което спря работата й и предизвика десетки жертви, за които беше съобщено.
Бомбардирането е част от военната офанзива на правителството - която започна на 19 юни - върху останалите крепости на опозицията в югозападния регион, който включва провинциите Дераа и Кунейтра, които се простират на границата с Йордания и границата с окупираните от Израел Голански възвишения.
Нава, където живеят най-малко 100 000 души, е най-големият градски център, който все още се контролира от бунтовници в провинция Дераа.
Бомбардировките в сряда са фокусирани върху градовете и селата около града, което прави пътя до и от там смъртоносен, според един местния активист Селма Мохамед.
Халед Солх, ръководител на местната Сирийска гражданска отбрана, известни като "Бели каски", спасителна група, оперираща в държани от бунтовници райони на Сирия, заяви, че са документирали убийството на 14 души.
"Само една линейка беше способна да стигне до града, а цивилните са разчитали на колите си, за да изведат най-малко 150 ранени", добави Солх.
Той каза, че един от последните ортопедисти в града е бил убит при въздушната атака.
Атаките се засилиха, след като преговорите за отстъпване на града се провалиха във вторник, предизвиквайки нова вълна от бежанци.
"Ние сме свидетели на интензивна кампания на въздушни удари през целия ден - екипът ни преброи поне 100 въздушни удара, които са отмъщение от сирийските правителствени сили", заяви в сряда кореспондента на "Ал Джазира", Стефани Декер, от Голанските възвишения.
"Това е част от кампанията на сирийското правителство, което иска да си върне този район от бунтовниците", добави тя.

Местоположение на Голанските възвишения


"Хванати в капан между затворени граници"

След като бомбардировките се засилиха, това, което се вижда през границата на окупираните от Израел Голански възвишения показаха големи облаци дим, издигащи се над района на Нава.
Според Декер бомбардирането "е много близо до шатрите на вътрешно разселените сирийци", които се събраха по границата в импровизирани лагери след възобновените битки в югозападните провинции.
Правителствената офанзива изсели повече от 230 000 души, много от които са на открито.
Йордания заяви, че няма да приеме нови бежанци, а израелските войници отпратиха десетките протестиращи, които се приближиха до границата във вторник и поискаха защита.
"Тези хора сега са хванати в капан между затворените граници на Израел и Йордания от една страна и напредващите войски на сирийското правителство от друга страна", каза Декер.
"Те са все още на територията на бунтовниците. След като живяха под властта на опозицията в продължение на около четири години, те са ужасени от това, което ще им се случи, ако има някакъв вид отмъщение от сирийските правителствени сили", обясни Декер.
За по-малко от месец сирийските правителствени сили, подкрепяни от руските военновъздушни сили, успяха да установят контрол над по-голямата част от провинция Дераа, включително провинциалната столица със същото име.
Град Дераа беше люлката на въстанието срещу Асад преди повече от седем години.
Наред с военната офанзива, правителството е постигнало сделки за "помирение" с цел да се възстанови държавния контрол там, по същество това е договорена капитулация в редица села, които в продължение на години са били в бунтовнически ръце.
----------------------------------------------------------------------------------------
Източник: Government air raids pound rebel holdout in southwest Syria

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!