biggeorge Lyrics

сряда, 18 юли 2018 г.

Тръмп е изправен пред укора на две партии след "предателската" среща на върха с Путин

Тръмп е изправен пред укора на две партии след "предателската" среща на върха с Путин
Републиканските политици се присъединяват към демократите, като осъждат Тръмп заради отказа му да се противопостави на Путин за намесата в президентските избори



Републиканските политици в САЩ се присъединиха към демократите и служителите в разузнаването, като осъдиха провала на президента Доналд Тръмп да предизвика руския президент Владимир Путин да си признае за намесата в изборите в САЩ, като го нарекоха "срам" и "позор".
Джон Маккейн, старши сенатор на Републиканците, заяви, че приемането на Тръмп на отричането на Путин за намеса в изборите е историческа "ниска точка" за американското президентство и срещата на върха в Хелзинки между двамата лидери е "трагична грешка".
Маккейн заяви, че съвместната пресконференция между Тръмп и Путин в Хелзинки е "едно от най-позорните изпълнения на американски президент в историята".
"Трудно е да се изчислят щетите, нанесени от наивността, егоизма, фалшивото равенство и съчувствието към авторитарния лидер на президента Тръмп", каза Маккейн в изненадващо изявление.
"Никой предишен президент не се е принизил по-отвратително пред тиранина".
Кимбърли Халкет, кореспондент за "Ал Джазира" от Вашингтон, заяви, че има "почти единодушна" критичност към действията на Тръмп в Хелзинки.
Директорът на националното разузнаване Дан Коутс заяви, че американските шпионски агенции са били "ясни" и "основани на факти" в оценката си, че Москва се е намесила в президентската надпревара преди две години - оценка, която Тръмп отказва да подкрепи в Хелзинки.
Коутс добави, че Русия остава зад "продължаващите, всеобхватни усилия за подкопаване на нашата демокрация".
Тръмп смая американските политици от Републиканската и Демократическата партия с отговора си на въпрос за руската хакерска намеса и намесата в изборите през 2016 г., които му помогнаха да победи кандидата на демократите Хилари Клинтън.
"Путин току що каза, че не е Русия. Ще кажа следното: Не виждам причина защо да не е така", каза Тръмп, добавяйки, че: "Президентът Путин беше изключително настоятелен днес, докато отричаше".
Това се случи три дни, след като американското министерство на правосъдието обвини 12 руснаци за хакерска атака на компютри на Демократическата партия.

"Позор"

Тръмп също така изглежда, че приема предложението на Путин руските следователи да работят заедно с американските прокурори по делото на току що обвинените дванайсет руснаци.
Това накара Председателя на Камарата на представителите на САЩ Пол Райън от управляващата Републиканска партия да каже, че президентът "трябва да е наясно, че Русия не е наш съюзник".
"Не съществува морална равностойност между САЩ и Русия, която остава враждебна към нашите най-основни ценности и идеали", каза той.
Старшият републикански сенатор Линдзи Греъм заяви, че отговорът на Тръмп за намесата "ще бъде видян от Русия като знак за слабост".
"Това е позорно", каза сенатор Джеф Флайк, колега републиканец и твърд критик на президента.
Марк Симаковски, старши сътрудник в Евразийския център на Атлантически съвет във Вашингтон, заяви пред "Ал Джазира", че срещата в Хелзинки е накърнила доверието към Тръмп.
"Той се провали във всички обяснения. В много отношения той увеличи пропастта между онези, които казват, че не чувстват, че той има доверието и способността да следва външната политика на САЩ", каза той.
Симаковски каза, че критиката на двете партии срещу Тръмп може да предизвика бъдещо противопоставяне на неговото президентство и по-нататъшното разследване на връзките му с Русия.

"Измяна"

Езикът, използван от демократите, беше много по-суров, включително обвиненията в "предателство".
"За да бъде президентът на Съединените щати рамо до рамо с президента Путин срещу американското правоприлагане, американските служители по отбраната и американските разузнавателни агенции са небрежни, опасни и слаби", каза лидерът на Демократите в Сената Чък Шумер.
Представителят на Демократите за Калифорния Джими Гомез обвини: "Да застанеш на страната на Путин срещу американското разузнаване е отвратително, да не успееш да защитиш САЩ е на ръба на предателство".
Сенаторът на Демократите Крис Мърфи беше по-прям: "Цялото това пътуване беше един гигантски среден пръст от президента Тръмп към собствената му страна. Просто челюстта ти пада.", пише той в Twitter.
Бившият шеф на разузнаването Джеймс Клепър нарече съгласието на Тръмп с Путин "невероятна капитулация", докато бившият шеф на ЦРУ Джон Бренън го нарече "нищо друго освен предателство".
Дейвид Акселрод, бивш главен съветник на президента Барак Обама, осъди "коварното изпълнение" на Тръмп и призова за "цялостна и пълна" проверка от специалните следователи и Конгреса.

Video: Capitol Hill reacts to Trump-Putin summit



-----------------------------------------------------------------------------
Източник: Trump faces bipartisan rebuke over 'treasonous' summit with Putin

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!