biggeorge Lyrics

неделя, 24 април 2016 г.

Ерогенни зони при мъжете и жените

Ерогенни зони при мъжете и жените




Ерогенна зона е област на човешкото тяло, която е с повишена чувствителност стимулирането, на която може да генерира сексуална реакция като отпускане, сексуални фантазии, сексуална възбуда и оргазъм.
Ерогенните зони са разположени по цялото човешко тяло, но чувствителността на всяка зона варира и зависи от концентрацията на нервните окончания, които могат да осигурят приятни усещания, когато са стимулирани.
Докосването на ерогенна зона на друг човек се разглежда като акт на физическа близост.
Някои хора може да се възмутят от стимулация по този начин, докато за други може да се окаже приятна и това зависи от отношенията между хората.
Ето кои са ерогенните зони от главата до петите:

1. Скалп

Много хора смятат, че нежния масаж на скалпа или всяка стимулация на фоликулите на косата може да бъде от релаксираща до изключително стимулираща.

2. Уши

Някои хора намират шепненето или дишането тихо в ухото за приятно и отпускащо, както и близането, хапането, галенето и/или целуването, особено в областта на и зад меката част на ухото.

3. Уста

Устните и езика са чувствителни и могат да бъдат стимулирани чрез целуване и облизване.

4. Врат

Шията, ключицата и задната част на врата са много чувствителни и при мъжете, и при жените, и могат да бъдат стимулирани чрез близане, целуване или галене.
Някои хора също харесват да бъдат хапани леко в тези области, като често това води до така наречените "смучки".

5. Ръце

Кожата на ръцете и по-специално меката кожа от вътрешната страна на ръцете и на лакътя, са силно чувствителни към ръчна или орална стимулация.
Галенето с пръсти или език, масажа и целувките могат да предизвикат възбуда, а в някои случаи, клиторен/вагинален оргазъм или еякулация, без пряк контакт с половите органи.
Сгъвката в средата на ръката е особено чувствителна, заради по-тънка кожа там, което прави нервните окончания по-достъпни.
Чувствителността на ръцете може да бъде намалена или концентрирана в по-тесен кръг от прекомерното кръвоснабдяване при затлъстяване или да се трансформира в неприятна чувствителност от прекомерна слабота.

6. Подмишници

Някои смятат подмишниците за ерогенна зона.
Ако съществуват феромони при хората, те най-вероятно се секретират от смес от течности от екзокринните жлези с други органични съединения в организма.

7. Пръсти на ръцете

Пръстите имат много нерви и са отзивчиви към леки докосвания с език, с нокти или със зъби.
Страничните части на пръстите на ръцете са по-малко чувствителни, но с по-силен гъдел.
И леките, и по-силните докосвания действат добре на междупръстията на ръцете.
Човешките пръсти са втората най-чувствителна част на тялото след езика.

8. Гърди

Ареолата и зърното съдържат генитални телца и нервни окончания.
Има концентрации на нервната тъкан в областта на гладката мускулатура.
При мъжете окосмяването заобикалящо ареолата добавя допълнителна чувствителност.
Цялата гърда разполага с мрежа от нервни окончания и като те са един и същ брой, без значение колко големи са гърдите, така че по-големите гърди се нуждаят от повече стимулация, отколкото по-малките.
Интензивната стимулация на зърното може да доведе до скок в производството на окситоцин и пролактин, които биха могли да окажат значително влияние върху половите органи, като някои хора (и от двата пола) могат да постигнат оргазъм само чрез стимулация на зърното.
Стимулацията на гърдите и зърната с ръце, с пръстите на ръцете и краката и/или с уста, устни, зъби или език е приятно преживяване за много хора и от двата пола.

9. Корем и пъп

Много хора смятат стимулацията (целуването, хапането, драскането, гъделичкането, галенето) на корема за приятна, особено в близост до половите органи.
Това може да предизвика силна възбуда при мъжете и жените, в някои случаи дори по-силна от стимулация на гениталиите.
Пъпът е една от многото ерогенни зони, която е с повишена чувствителност.
Докосването на пъпа и региона под него с пръсти или с върха на езика може да предизвика силни еротични усещания.
Някои изследвания показват, че пъпа и гениталите имат обща тъкан, а при някои хора стимулирането на пъпа предизвиква стимулация на гениталиите.

10. Oпашна кост и дупе

Дупето и опашната кост, разположена в близост до основата на гръбначния стълб, точно над ануса са ерогенни зони.
При някои хора докосването на опашната кост и дупето, масажа, целуването, дори хапането на меките части предизвиква силна възбуда.

11. Полови органи

11.01. При мъжете:

Мъжете могат да се възбуждат от стимулация на страните на главичката и пениса, горната страна на главичката, на препуциума, на лицевата страна на скротума, кожата между скротума и ануса, перинеума на и около ануса.
Простатната жлеза може да бъде стимулирана от вътрешността на ректума, както от анален секс, така и чрез прилагане на налягане в основата на перинеума до ануса.
Мъжете, които разказват за усещането при стимулиране на простатата и семенните мехурчета често дават описания, подобни на описанията на жените за стимулацията на G-точката.

Препуциума покрива пениса като започва от окосмената кожа и стига до основата на главичката на пениса.
Той предпазва гланца на главичката на пениса, а тънкият слой на дермата и минималната подкожна тъкан осигуряват високо ниво на чувствителност при стимулация.
Някои изследователи смятат, че препуциума е изпълнен с нервни окончания и е ерогенна зона.
Това поставя под въпрос ползата от обрязването.
Според други основната ерогенна зона е самия пенис, а препуциума има второстепенна роля.

11.02. При жените:

Части на вулвата, особено клитора, са силно чувствителни ерогенни зони.
Докато вагината не е особено чувствителна като цяло, в долната си част (областта близо до входа) има концентрации на нервни окончания, които могат да осигурят приятни усещания по време на сексуалната активност, когато са стимулирани.
Става дума за предната стена на вагината или външната една трета от влагалището.
То съдържа по-голямата част от вагиналните нервните окончания, което го прави по-чувствително към докосване от вътрешните две трети от вагината.

На предната страна на вагината има зона с по-груба повърхност, която понякога се описва като подобна на небцето и може да се усеща порьозна, когато една жена е сексуално възбудена.
Това е т.н. уретрална гъба, която също може да бъде и мястото на G-точката.
G-точката е част от влагалището, за която някои жени докладват, че е ерогенна зона, която ако бъде задействана може да доведе до сексуална възбуда, мощен оргазъм и женска еякулация.
Съществуването на G-точката и това дали не е по-различна структура се обсъжда от изследователите, като доклади за местоположението й варират от жена на жена.
Тя изглежда не съществува при някои жени и учените често смятат, че G-точката е продължение на клитора.

12. Бедра

Вътрешните части на бедрата могат да бъдат много чувствителни на допир.
Докосването на задната част на краката и коленете може да бъде свръхчувствително за някои хора.

13. Стъпала и пръсти на краката

Заради концентрацията на нервните окончания в стъпалото и пръстите на човешкия крак, а вероятно и заради непосредствената близост на зоните на мозъка занимаващи се с осезателните усещания от краката и с усещанията от половите органи, чувството създадено от смучене или близане на краката може да бъде приятно за някои хора.
По същият начин масажирането на стъпалото на крака предизвиква подобна реакция на възбуда.
Много хора са изключително чувствителни на гъдел в областта на стъпалото, особено в долната част около петата, което също може да бъде възбуждащо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!