biggeorge Lyrics

неделя, 3 април 2016 г.

Как да разпознаете признаците за терористична дейност

Как да разпознаете признаците за терористична дейност






Отваряйте си очите за признаци за потенциални атаки на терористични групи и си дръжте ушите отворени за заплахи за насилие от "вълци единаци" в рамките на общността ви.
Ако забележите някои от изброените признаци на терористична дейност, обадете се на 112 или се свържете с местната полиция.

1. Разпознаване на признаците за потенциални атаки на терористични групи

1.1. Бъдете нащрек за тайно наблюдение
Терористите събират информация за потенциалната цел при планирането на нападение.
Действия като наблюдение или записване на мерките за сигурност трябва да бъдат предупредителен знак.
Ако забележите някой, който не се занимава с работата си, а използва камерата на телефона си, фотоапарат или бинокъл, бъдете нащрек.
Ако видите, че някой чертае диаграми, чертежи или подробни карти, бъдете подозрителни.
- Ако някой се опитва да скрие това, което прави, бъдете особено подозрителни. Макар че има много причини човек да направи снимка, скица на плана на етажа или да използва бинокъл, има само няколко причини един човек да се опитва да скрие тези дейности.
- Забележете, когато някой прави снимки на ежедневни обекти, като входове, изходи или охранителни камери.
- Сигнализирайте тестовете за сигурност. Ако забележите, че някой оставя чанта, а след това се връща, за да я провери (или я проучва от разстояние), това може да е изпълняване на проверка на мерките за сигурност на това място.

1.2. Не се поддавайте и докладвайте измъкването на информация
Извличането на информация се нарича използването на обикновени комуникационни методи, за да се получи поверителна информация.
Ако имате някаква информация за военни операции, отбранителни способности, процедури за сигурност или уязвимости, докладвайте всеки, който се опитва да ви включи в разговор по някоя от тези теми.
Ако установите, че говорите за нещо секретно, пазете се от подслушвачи.
- Всякакви въпроси за сигурността трябва да се докладват. Информацията за безопасността на сгради, охраната на обществени центрове или транспортната полиция може да бъде използвана от терористи.

1.3. Забелязвайте натрупването на запаси
Ако забележите някой, който познавате или някой, който често посещава магазини за оръжия, че е закупил (или откраднал) взривни вещества, оръжия, боеприпаси или материали за производство на бомби, може би сте свидетели на потенциален терорист.
Доставките на материали за направа на бомби могат да бъдат маскирани като ежедневни неща като тор или козметични принадлежности.
- Закупуване на малки количества от нещо не незабавно смъртоносно само по себе си не е знак за запасяване. Складирането се случва, когато големи количества са натрупани.
- Забелязвайте необичайни форми на плащане. Ако някой купува консумативи с предплатена карта, която съдържа голяма сума пари, той може да е придобил тази карта от голяма терористична организация.
- Разпознаване на запасите. Ако попаднете на склад за стоки като оръжия, химикали или торове, скрити на необичайно място, като поле или изоставена сграда, докладвайте го.

2. Профилиране на потенциалните терористи

2.1. Оглеждайте се за непознати, които изглеждат нервни и не на място
В една обикновена ситуация някой, който се поти, оглежда се тревожно или действа паникьосано може да има насилствени намерения.
Бъдете особено подозрителни към всеки, който изглежда не на място: облечен в униформа, която не му е по мярка или не изглежда познат на никого в социалното пространство.
- Бъдете подозрителни към всеки, който се опитва да закупи военни или полицейски униформи, стикери, ръководства за полети, пропуски или значки, тъй като те могат да се използват за достъп до охраняеми зони.

2.2. Разпознаване на двойници
Освен от хора, които изглеждат не на място, оглеждайте се за хора събиращи дарения за благотворителни организации, които не разпознавате, работници в непълни униформи или униформи, които не пасват или всеки, представящ неверни или непълни документи.
Докладвайте, ако някой се опитва да получи достъп до сграда в работата ви, но не може да докаже, че има разрешение за влизане.

2.3. Разпознаване на облеклото и позата на атентатор самоубиец
Един бъдещ атентатор самоубиец може да проявява следните признаци, които правителството определя със съкращението ALERT(тревога):
- A - Сам и нервен. Докладвайте за някой, който е сам и изглежда нервен, поти се, очите му се оглеждат наоколо, мърморейки си.
- L - Широките и дебели дрехи не са съвместими с метеорологичните условия. Ако видите някой странно облечен с прекалено много дрехи или който изглежда, че има нещо скрито под дрехите си, докладвайте го.
- E - Видими проводници. Проводници стърчащи под дрехите могат да са индикация за бомба.
- R - Твърда средна част на тялото. Носенето на колан или жилетка с експлозиви кара някои терористи да стоят много изправени. Ако видите някой с неестествена поза, който показва някой от другите признаци на ALERT, предупредете властите.
- T - Стиснати ръце. Някой със стиснати в юмруци ръце може да държи детониращо устройство в тях. Сигнализирайте някой в тази поза веднага.

2.4. Забележете химическа миризма или изгаряния
Хора с липсващи пръсти или които миришат на химикали може да експериментират с експлозиви.
Забележете, ако някой прави чести пътувания до отдалечени места и се връща с химически изгаряния или химическа миризма.
- Трите често срещани химически миризми са сладникав мирис на изгоряло, на парлива миризма (като белина) или миризма на моторно масло.

3. Следене за вълци единаци

3.1. Забелязвайте хората, които се чувстват лично засегнати от несвързани политически събития
Слушайте внимателно, ако чуете приятел, член на семейството или познат да се оплаква, че е лично засегнат поради политически събития, които са отдалечени и независещи от него.
80 % от бъдещите вълци единаци приемат политиката лично и твърдят, че са били ощетени достатъчно, така че насилието може да бъде оправдано.
- Един пример за ирационално твърдение би било: "Тъй като в САЩ има чернокож президент, бял човек не може да си намери работа в тази страна."
- Това не трябва да се бърка с някой, който е пряко засегнат от закон и е рационално разочарован. Например, собственик на малък бизнес, който е имал увеличение на данъците може да каже: "Аз съм ядосан, че нашият народен представител не се бори по-силно да защити моята способност да се конкурирам с големите вериги магазини." Докато това оплакване не е последвано от заплаха, няма признаци на терористично намерение в тази декларация.

3.2. Разпознаване, когато вълк единак излъчва своите намерения
Докладване на всички съобщения в социалните медии, всички лични съобщения и всичко казано, което предполага, че даден индивид е планирал насилие.
Това може да включва заплахи за самоубийство, както и заплахи срещу други.
Внимавайте за всеки, който изразява убеждението, че насилието е рационално или необходимо.
- Изключително често срещано е вълк единак да направи публично съобщение, когато атаката е предстояща.
- Комбинации от политически и лични оплаквания, които са последвани от завоалирани заплахи следва да бъдат докладвани незабавно.
- Един пример би бил: "Приятелката ми ме напусна, защото жените в наши дни са твърде свободни. Те мислят, че могат просто да направят аборт или да се разведат, когато пожелаят. Мисля, че някой трябва да изпрати силно послание и наистина да ги постави всички обратно на мястото им. "

3.3. Ослушвайте се за хора, които заявяват, че имат афинитет към екстремистки групи
Много вълци единаци говорят с възхищение за националистически организации, групи против абортите, чуждестранни терористични групи или расистки групи.

3.4. Запасяване с оръжия
Ако знаете някой във вашата общност, който има незаконен склад за оръжия, докладвайте го.
Ако някой познат има пушки и други оръжия създадени, за да убие големи групи от хора, дори ако всички тези оръжия са законни, дръжте го под око или подайте сигнал.
- Всички знаци, че някой произвежда или сглобява взривни вещества трябва да бъдат докладвани.

3.5. Профил
Повечето терористи вълци единаци са необвързани, безработни бели мъже с криминално досие.
Признаци на психични заболявания също са често срещани, както и изолацията от обществото.
Не всеки вълк единак се вписва в този профил: обърнете внимание на поведението, преди да се съсредоточите върху тези черти.
Все пак, ако решите да подадете сигнал за подозрителен индивид, който складира оръжия или излъчва агресивни намерения, не забравяйте да споменете, ако отговаря на профила на терорист вълк единак.

Съвет:
- Въпреки че е важно да бъдете бдителни срещу заплахата от тероризъм, също така е важно да спазвате правото на неприкосновеност на личния живот на хората.

Предупреждения:
- Никога не се приближавайте към заподозрения престъпник или терорист съвсем сами. Винаги предупреждавайте властите.
- Сигнализирайте за терористична дейност, ако можете да: дадете кратко описание на дейността, датата, часа и мястото на дейността.
- Предупредете властите, като се обадите на местната полиция или 112.
- Опишете физическите характеристики на всеки от наблюдаваните от вас хора, както и техните превозни средства. Запишете регистрационните номера.
- Сигнализирайте всяка информация за това къде може да са отишли хората, които участват в съмнителни дейности.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!