biggeorge Party Zone

четвъртък, 14 април 2016 г.

Проливен дъжд с градушка и мълнии в Ямбол, 14.04.2016 г.

Проливен дъжд с градушка и мълнии в Ямбол, 14.04.2016 г.
Актуални новини след бурята

Около 20:00 ч. тази вечер над град Ямбол се изсипа проливен дъжд с мълнии.Количеството дъжд беше най-малко 30 л. на кв. м. и се изля за по-малко от 15 минути.
Освен дъжда имаше и градушка с размер колкото грахово зърно.Силен вятър окърши дърветата, а десетки домове в ниската част на града бяха залети от реките от дъждовна вода течащи по улиците.
В момента МВР и Пожарната в града се опитват да достигнат до засегнатите домове и хора.На улиците "Крали Марко", "Марко Бехар" и "Николай Петрини" в района на ЦДГ №12 "Зорница" се образуваха езера, вместо водата да се отече в коритото на канала, където й е мястото.
Най-вероятно виновен за създалата се ситуация е кмета на града Георги Славов (не е сигурно!) заради непочистените шахти за отичане на дъждовната вода и заради лошата инфраструктура.За съжаление националните медии не отразиха случващото се в Ямбол.
Ако тази буря се беше разразила над София само минути след края й цяла България щеше да се занимава с проблемите на софиянци.
И това ако не е двоен стандарт - здраве му кажи.
Бурята продължава!
Пожелавам на ямболии да оцелеят.
А на залетите от водата собственици напомням, че застраховките на жилищата не са излишен разход при положение, че бури от такъв мащаб се случват по няколко пъти в годината.
В този случай те сами са си виновни, че не са се застраховали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!