biggeorge Lyrics

понеделник, 25 април 2016 г.

Наборната армия - робство и позор - филм

Наборната армия - робство и позор - филм







Резюме:

В първия сегмент прилежно и надлежно се изтъква и защитава позицията, че конскриптната (наборна) армия като цяло, не само българската, е съвременна форма на робство, която по същество не се различава от узаконените практики на варварски общества в античността и по-новата история.

Втората част, образно казано, подлага на обстрел всички аргументи, изтъквани в наши дни от защитниците на актуалната идея за връщане на военната повинност в България. Прави се анализ за мястото на България по този показател сред останалите европейски държави, като се отбелязват икономически, демографски, социално-културни и други прилики или различия.

Заключителната част елиминира и най-отчаяните аргументи за наборното робство. На критика са подложени както нискообразованите застъпници на тази човеконенавистна идея, така и манипулациите на министри, целящи военното задължаване дори на жените. Специално внимание се обръща на широко разпространения и често повтарян „сериозен аргумент“ за връщането на военно-медицинските комисии, като той неоснователно се поставя в контекста на „грижи за общественото здравеопазване“.

Епилогът повдига неудобни въпроси и би трябвало да накара всеки зрител да се замисли върху темата за връщането на наборната армия — даже ако се лъже, че тази тема (вече) не го засяга.

Недоброволно участват:

НАТО-вският военен министър Николай Ненчев, НАТОВ-ската военна министърка Ан-Грете Стрьом-Ериксен, Валери Симеонов (Патриотичен фронт), Красимир Каракачанов (ВМРО), генерал Михо Михов (председател на Комисията за отбрана), Велизар Енчев (независим народен представител) и др.

Със специалното неволно участие на журналистите Андрей Рангелов и Любомир Денов, ветерана Марин Петков и др. Символичен „Оскар“ за цялостно творчество посмъртно получава винаги забавният комик полковник Петко Йотов заради неговия безценен кинематографичен принос към традициите на загубени поколения.

Свободата над всичко:

Продукцията на „От Извора“ е резултат от денонощна робска служба в течение на две седмици. Авторът не изисква отплата за труда си, а щедро дарява плода на работата си на цялото общество.

Видеото може (и трябва?!) да се разпространява свободно в други блогове, социалните мрежи и торент тракерите, за да достигне до повече хора.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Източник: Наборната армия - робство и позор - филм

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!