biggeorge Lyrics

неделя, 15 юли 2018 г.

Британската полиция е намерила "малка бутилка" пълна с нервнопаралитичния агент "Новичок"

Британската полиция е намерила "малка бутилка" пълна с нервнопаралитичния агент "Новичок"
Нервнопаралитичният агент, който уби една жена в Англия е намерен в малка бутилка в къщата на нейния партньор, съобщи полицията



Британската полиция казва, че те вярват, че са намерили източника на нервнопаралитичния агент, който уби жена тази седмица в Югозападна Англия и изпрати партньора й в критично състояние в болница.
44-годишната Дон Стърджис почина в неделя, малко повече от седмица, след като бе изложена на "Новичок" близо до град Солсбъри, където руският двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха поразени със същата отрова през март.
Партньорът на Стърджис, 45-годишният Чарли Роули от Амсбъри, град на няколко километра от Солсбъри, сега се възстановява в болница.
"В сряда ... една малка бутилка бе възстановена по време на претърсването на къщата на Чарли Роули в Амсбъри", каза полицията в изявление.
"Учените сега ни потвърдиха, че веществото, което се съдържа в бутилката, е "Новичок".
Бяха проведени още тестове, за да се установи дали от същата партида са отровени Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия и са започнали разследвания, за да се установи откъде идва бутилката, се казва в изявлението.
"Това определено е значимо и положително развитие, но не можем да гарантираме, че няма повече остатъчно вещество", заяви помощник-комисар Нийл Басу.
Той отказа да даде повече подробности за бутилката, но полицията каза, че продължават да се правят проучвания, за да се установи как тя е попада в ръцете на Роули.

Великобритания и нейните съюзници обвиниха Русия за атаката през март срещу Сергей и Юлия Скрипал, което доведе до най-голямото експулсиране на руски дипломати от западните страни от Студената война.
Москва отхвърли обвиненията и отвърна с изгонването на западни дипломати.
Великобритания е поканила независими технически експерти от международния контролен център за химически оръжия да пътуват до страната в началото на следващата седмица, за да потвърдят независимо идентичността на нервнопаралитичния агент, съобщи британското външно министерство в петък.
-----------------------------------------------------------------------------
Източник: UK police find 'small bottle' with Novichok nerve agent

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!