biggeorge Lyrics

четвъртък, 19 юли 2018 г.

Тръмп-Путин: Президентът на САЩ защитава срещата на върха и пресконференцията след нея

Тръмп-Путин: Президентът на САЩ защитава срещата на върха и пресконференцията след нея



Американският президент Доналд Тръмп нападна остро "хейтърите", които осъдиха срещата му с руския президент.
В Twitter, г-н Тръмп заяви, че критиците му страдат от "Синдром на невменяемост спрямо Тръмп".
Нападките дойдоха един ден, след като той каза, че е разбран погрешно по време на срещата в понеделник в Хелзинки, когато изглежда, че застана на страната на Владимир Путин за твърдението, че Кремъл не се е намесвал в изборите в САЩ.
Въпреки противоречията, избирателите на Републиканците все още продължават да подкрепят г-н Тръмп.
В отговор в Twitter в сряда сутринта републиканският президент заяви, че критиците му "по-скоро биха отишли на война" и "биха искали да видят боксов мач" между него и Путин.
"Никога не е имало такъв президент, толкова твърд към Русия, колкото и мен", каза той пред репортери по време на среща с членовете на кабинета си по-късно през деня.
На въпроса дали САЩ и американските избори все още са мишена на Русия, след като репортерите напуснаха стаята, г-н Тръмп отговори: "Много ви благодаря, не".
Проучване на Ройтерс/Ипсос тази седмица установи, че въпреки огромната критика на медиите, срещата на върха на г-н Тръмп във Финландия не е оказала реално въздействие върху общия му рейтинг.
В изследването 42% от всички регистрирани гласоподаватели са одобрили работата му, което е в съответствие със средните стойности досега.
Около 71% от анкетираните републиканци, одобриха отговора му към Русия, докато само 14% от демократите го подкрепиха.

Ще има ли последствия?

Държавният секретар Майк Помпео трябва да свидетелства пред комисията по външни отношения на Сената следващата седмица за двустранната среща, за да разясни подробности от разговорите по време на двучасовата среща на г-н Тръмп с Путин.
Нанси Пелоси, лидерът на Демократите в Камара на представителите на САЩ, се опита във вторник да организира символичен вот, за да подкрепи констатациите за намеса на Русия, но бе блокирана от републиканците.
Сенаторите Джеф Флайк, републиканец от Аризона, и Крис Коунс, демократ от Делауеър, работят по необвързваща резолюция, за да подкрепят констатациите на комисията по разузнаването.
Но републиканецът от Тексас Джон Корнин заяви, че Сенатът трябва да се съсредоточи върху "допълнителни санкции, вместо само да се упражнява в писане на съобщения".

Каква беше реакцията?

Председателят на комисията по външни отношения на Сената Боб Коркър, републиканец, нарече пресконференцията в Хелзинки "натъжаваща и разочароваща".
Дори един от най-лоялните републикански поддръжници на г-н Тръмп, Нют Гингрич, заяви, че коментарите му в Хелзинки са били "най-сериозната грешка на неговото президентство".
Майк Търнър, представител на Републиканската партия в Камарата на представителите на САЩ обвини г-н Тръмп, че е засегнал американската външна политика, като не е успял да постави на изпитание Русия.
И все пак подкрепата към президента се задържа стабилна сред републиканците, особено от членовете на твърдолинейните консерватори от републиканския Комитет на свободата към Камарата на представителите на САЩ.
Представителят Анди Бигс, член на Комитета, разкритикува репортерите на срещата на високо равнище за това, че задават "странни" въпроси.
Неговият колега представителя Анди Харис заяви: "Не вземам под внимание и не вярвам на всичко, което се публикува в масовите медии".

Какво точно каза Тръмп?

По време на пресконференция след срещата на върха в понеделник г-н Тръмп бе запитан за предполагаемата руска намеса в изборите в САЩ.
Според стенограмата, публикувана от Белия дом, той казва: "Моите хора дойдоха при мен ... казаха, че смятат, че е Русия. Говорих с президента Путин, той току що каза, че не е Русия. Аз ще кажа: Не виждам никаква причина да не е така".
Във вторник г-н Тръмп заяви, че е прегледал стенограмата и е осъзнал, че трябва да я изясни.
"Изречението трябваше да бъде: "Не виждам причина защо да не е" или "защо да не е Русия. Някакъв вид двойно отрицание.".
Г-н Тръмп каза, че намесата не е имала никакво влияние върху изборите, в които той победи Хилари Клинтън.
Той обаче не отговори, когато репортерите го попитаха дали ще упрекне Путин.
В друго съобщение в сряда г-н Тръмп заяви, че срещата му с г-н Путин е "положителна" и "може да се окаже в дългосрочен план ... още по-голям успех".
------------------------------------------------------------------------------
Източник: Trump Putin: US president defends meeting and press conference

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!