biggeorge Lyrics

събота, 24 септември 2016 г.

Yahoo призна за 500 млн. хакнати акаунта

Yahoo призна за 500 млн. хакнати акаунта
Хакерите откраднали данни като рождени дати, поща, телефон, пароли

Ако имате акаунт в Yahoo:
1. Сменете си паролата с нова по-трудна за отгатване!
2. Сменете си тайният въпрос и отговор или директно ги изключете!
3. Въведете си резервен мейл за възстановяване на забравена парола.
4. Въведете телефон за двустепенна верификация при логване от ново устройство.

Защо трябва да направите всичко това?
Американският интернет концерн Yahoo обяви, че 500 млн. акаунта на потребители са били обект на хакерска атака още в края на 2014 г., предаде Ройтерс, цитиран от investor.bg
Хакерите са откраднали лични данни, като рождени дати, електронни адреси, телефонни номера или пароли, се казва в изявление на групата.
Банковите данни на потребителите не са били засегнати, уверява Yahoo.
Компанията работи с компетентните американски власти относно този хакерски пробив.
Според компанията хакерите са вероятно свързани с някоя държава.
Разкриването на кражбата на данните се случва в особено чувствителен момент за главния изпълнителен директор Мариса Майер, докато тя придвижва компанията към планираната и оценена на 4,8 млрд. долара сделка по придобиването от страна на Verizon, която трябва да се затвори в началото на следващата година.
Майер, която често се занимаваше с трудности и оплаквания по отношение на услугата за електронна поща на Yahoo, трябва да запази трафика на потребителите въпреки този скандал, коментира Bloomberg.
Verizon заяви в четвъртък, че е бил уведомен за изтичането на данните през последните два дни.
"Ние ще оценим в хора на разследването как това ще промени призмата на общите интереси на Verizon... До тогава ние не можем да дадем друг коментар", казват от компанията.
Потвърждението за компрометирането на акаунтите се случва почти два месеца, след като Yahoo обяви, че разследва твърденията, че хакери са предлагали да продадат данните от акаунти на потребители, откраднати по време на атака.
Същите хакери, които преди това продадоха данни, взети от LinkedIn и MySpace, публикуваха информация за 200 млн. акаунта на Yahoo в тъмния интернет, стана ясно в началото на август.
Откраднатата информация, която се предлага, е най-вероятно от 2012 г., съобщи Motherboard, позовавайки се на източници и на хакера, използващ псевдонима Peace.
Данните обаче нямат висока стойност, защото много от откраднатите акаунти в извадката от данни, получени от Motherboard, вече не са в употреба и са били анулирани.
Продажбата на всички данни за малко под 2 000 долара също така предполага, че информацията е с малка стойност, или защото в по-голямата си част е остаряла или безполезна.
И докато атаката е удар по-специално за Yahoo, в по-широк смисъл тя подчертава опасността от попадането на големи масиви от данни в ръцете на хакерите, които може да ги използват за престъпни цели в продължение на години, без да компаниите да научат за това.
------------------------------------------------------------------------
Източник: Yahoo призна за 500 млн. хакнати акаунта

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!