Рецепта "Септемврийска леща със зеленчуци ала Бигджордж":
(за 10 порции)
250 гр. леща
500 гр. зеле
500 гр. патладжани
500 гр. червени пиперки
250 гр. моркови
250 гр. кромид лук
олио
чубрица
магданоз
целина
сол
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте добре лещата.
После я изсипете в тенджера и я оставете да се вари за 30 минути на силен огън.
През това време почистете лука, морковите, пиперките, патладжаните и зелето.
Нарежете на ситно лука, пиперките, патладжаните и зелето.
Морковите ги настържете на ренде.
В друга тенджера с по-голяма вместимост сипете 3-4 супени лъжици олио.
После запържете лука за 5-10 минути.
Добавете настърганите моркови и запържете за още 5-10 минути.
Добавете патладжаните, пиперките и зелето.
Добавете и 1 литър вода и ги оставете да се задушат.
Когато лещата се свари я добавете към основната смес.
Добавете още вода, докато запълните обема на тенджерата.
Не забравяйте да подправите супата със сол и чубрица.
Оставете супата да се вари до пълна термична обработка на продуктите.
Сервирайте я топла, поръсена със ситно нарязани листа от магданоз и целина.
Приятен апетит!
(за 10 порции)
250 гр. леща
500 гр. зеле
500 гр. патладжани
500 гр. червени пиперки
250 гр. моркови
250 гр. кромид лук
олио
чубрица
магданоз
целина
сол
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте добре лещата.
После я изсипете в тенджера и я оставете да се вари за 30 минути на силен огън.
През това време почистете лука, морковите, пиперките, патладжаните и зелето.
Нарежете на ситно лука, пиперките, патладжаните и зелето.
Морковите ги настържете на ренде.
В друга тенджера с по-голяма вместимост сипете 3-4 супени лъжици олио.
После запържете лука за 5-10 минути.
Добавете настърганите моркови и запържете за още 5-10 минути.
Добавете патладжаните, пиперките и зелето.
Добавете и 1 литър вода и ги оставете да се задушат.
Когато лещата се свари я добавете към основната смес.
Добавете още вода, докато запълните обема на тенджерата.
Не забравяйте да подправите супата със сол и чубрица.
Оставете супата да се вари до пълна термична обработка на продуктите.
Сервирайте я топла, поръсена със ситно нарязани листа от магданоз и целина.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!