Рецепта "Септемврийска зеленчукова супа от леща ала Бигджордж":
(за 10 порции)
500 гр. леща
500 гр. тиквички
500 гр. чушки
500 гр. моркови
500 гр. лук
олио
чубрица
червен пипер
сол
магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте лещата добре с вода.
После я изсипете в дълбока тенджера (с вместимост най-малко 10 литра) и добавете 2 литра вода.
Поставете тенджерата за 30 минути на котлона, докато лещата се свари.
Обелете тиквичките и лука.
Почистете чушките и морковите.
Настържете морковите с ренде и нарежете на ситно лука, чушките и тиквичките.
Добавете ги към лещата.
Подправете сместа с половин супена лъжица сол, една щипка чубрика и една супена лъжица червен пипер, както и 2-3 супен лъжици олио.
Добавете още 4-5 литра вода и разбъркайте добре сместа.
Оставете да се вари до пълна обработка на продуктите.
Разбърквайте периодично, за да не загорят продуктите на дъното на тенджерата.
Сервирайте супата топла, поръсена със ситно нарязан пресен магданоз.
Приятен апетит!
(за 10 порции)
500 гр. леща
500 гр. тиквички
500 гр. чушки
500 гр. моркови
500 гр. лук
олио
чубрица
червен пипер
сол
магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте лещата добре с вода.
После я изсипете в дълбока тенджера (с вместимост най-малко 10 литра) и добавете 2 литра вода.
Поставете тенджерата за 30 минути на котлона, докато лещата се свари.
Обелете тиквичките и лука.
Почистете чушките и морковите.
Настържете морковите с ренде и нарежете на ситно лука, чушките и тиквичките.
Добавете ги към лещата.
Подправете сместа с половин супена лъжица сол, една щипка чубрика и една супена лъжица червен пипер, както и 2-3 супен лъжици олио.
Добавете още 4-5 литра вода и разбъркайте добре сместа.
Оставете да се вари до пълна обработка на продуктите.
Разбърквайте периодично, за да не загорят продуктите на дъното на тенджерата.
Сервирайте супата топла, поръсена със ситно нарязан пресен магданоз.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!