Рецепта "Есенна зеленчукова супа ала Бигджордж":
(за 10 порции)
500 гр. тиквички
500 гр. патладжани
250 гр. черна ряпа
500 гр. кромид лук
олио
червен пипер
чубрица
магданоз
целина
сол
Начин на приготвяне:
Обелете и почистете тиквичките, патладжаните, лука и ряпата.
Нарежете на ситно тиквичките, патладжаните и лука.
С ренде настържете ряпата.
В 10-литрова тенджера налейте 3-4 супени лъжици олио.
Поставете я на огъня и изсипете лука в тенджерата, за да се запържи за 5-10 минути.
После добавете тиквичките и патладжаните също, за да се запържат за 5-10 минути.
След това добавете още 5-6 литра вода и изсипете ряпата в тенджерата.
Сложете сол на вкус (1/2 до 1 супена лъжица), чубрица и червен пипер.
Оставете супата на огъня до пълно сваряване на продуктите.
Сервирайте супата топла, поръсена със ситно нарязани пресен магданоз и листа от целина.
Приятен апетит!
(за 10 порции)
500 гр. тиквички
500 гр. патладжани
250 гр. черна ряпа
500 гр. кромид лук
олио
червен пипер
чубрица
магданоз
целина
сол
Начин на приготвяне:
Обелете и почистете тиквичките, патладжаните, лука и ряпата.
Нарежете на ситно тиквичките, патладжаните и лука.
С ренде настържете ряпата.
В 10-литрова тенджера налейте 3-4 супени лъжици олио.
Поставете я на огъня и изсипете лука в тенджерата, за да се запържи за 5-10 минути.
После добавете тиквичките и патладжаните също, за да се запържат за 5-10 минути.
След това добавете още 5-6 литра вода и изсипете ряпата в тенджерата.
Сложете сол на вкус (1/2 до 1 супена лъжица), чубрица и червен пипер.
Оставете супата на огъня до пълно сваряване на продуктите.
Сервирайте супата топла, поръсена със ситно нарязани пресен магданоз и листа от целина.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!