Рецепта "Градинарска бобена супа с кайма ала Бигджордж":
(за 10 порции)
250 гр. боб
500 гр. тиквички
500 гр. патладжани
250 гр. черна ряпа
500 гр. кромид лук
250 гр. кайма
олио
червен пипер
чубрица
магданоз
сол
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте боба.
Изсипете го в 10-литрова тенджера, добавете малко вода (около 1 литър), щипка сол и го поставете на огъня да се свари.
Извадете каймата от хладилника и я оставете да се размрази на стайна температура.
През това време обелете и почистете тиквичките, патладжаните, лука и ряпата.
Нарежете на ситно тиквичките, патладжаните и лука.
С ренде настържете ряпата.
Изсипете тиквичките, патладжаните, лука и ряпата към предварително сварения боб.
Добавете вода до запълване на обема на тенджерата.
Водата не трябва да прелива, а да е на 2-3 см. под ръба на тенджерата.
Сложете сол на вкус (поне 1 супена лъжица), чубрица и червен пипер.
Оставете да се вари за най-малко 30 минути.
Изсипете предварително размразената кайма в подходяща съдина и с помощта на вилица я омесете с 2-3 супени лъжици олио.
Добавете каймата с олиото в тенджерата и оставете на огъня, докато всички продукти се сварят напълно.
Сервирайте супата топла, поръсена със ситно нарязан пресен магданоз.
Приятен апетит!
(за 10 порции)
250 гр. боб
500 гр. тиквички
500 гр. патладжани
250 гр. черна ряпа
500 гр. кромид лук
250 гр. кайма
олио
червен пипер
чубрица
магданоз
сол
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте боба.
Изсипете го в 10-литрова тенджера, добавете малко вода (около 1 литър), щипка сол и го поставете на огъня да се свари.
Извадете каймата от хладилника и я оставете да се размрази на стайна температура.
През това време обелете и почистете тиквичките, патладжаните, лука и ряпата.
Нарежете на ситно тиквичките, патладжаните и лука.
С ренде настържете ряпата.
Изсипете тиквичките, патладжаните, лука и ряпата към предварително сварения боб.
Добавете вода до запълване на обема на тенджерата.
Водата не трябва да прелива, а да е на 2-3 см. под ръба на тенджерата.
Сложете сол на вкус (поне 1 супена лъжица), чубрица и червен пипер.
Оставете да се вари за най-малко 30 минути.
Изсипете предварително размразената кайма в подходяща съдина и с помощта на вилица я омесете с 2-3 супени лъжици олио.
Добавете каймата с олиото в тенджерата и оставете на огъня, докато всички продукти се сварят напълно.
Сервирайте супата топла, поръсена със ситно нарязан пресен магданоз.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!