biggeorge Party Zone

неделя, 5 август 2018 г.

Косово и Сърбия!

Косово и Сърбия!
Какво става със Западните Балкани след Бойко Борисов - Омиротворителя?

Днес излезе една доста тревожна новина:
Сръбската армия в готовност заради Косово
Накратко Сърбия и Косово се готвят за война, докато водят преговори и уж се стремят към мир.
Управляващите в Косово искат да поставят под военен контрол областите населени със сърби, които може да обявят автономия.
Сърбия пък иска да защити своите хора в Косово и мобилизира армията.
Някои косовски албански лидери пък изразяват желание да променят границите на Косово с цел да присъединят общините Прешево, Буяновац и Медведжа в Южна Сърбия, но нямат никакво намерение да върнат на Сърбия косовските общини населени със сърби.
Освен това от 1 януари 2019 г. между Косово и Албания няма да има граница.
На практика след тази дата Косово и Албания стават една държава.
По същият начин Албания може да реши да премахне границата с Македония.
Не ви ли се струва, че агресивния албански национализъм, шовинизъм и иредентистки претенции може да доведе до нова война на Балканите?
И това се случва месеци след като Бойко Борисов беше обявен за "лидера на Западните Балкани" и "европейска личност на годината на Босна и Херцеговина".
Къде е сега "външния министър на ЕС, загрижен за световния мир и леко дистанциран от дребнавите ни местни проблеми" Бойко Борисов да помири Косово и Сърбия?
Всички знаем как и защо са започнали войните в Афганистан (1979-1989), Нагорни Карабах (1988-1994), Приднестровието (1990-1992), Хърватия (1991-1995), Босна (1992-1995), Таджикистан (1992-1997), Чечня (1994-1996, 1999-2000), Косово (1998-1999), Македония (2001), Южна Осетия (2008), Сирия (2011-днес), Либия (2011), Крим, Донецк и Луганск (2014-днес) ...
Казано просто - САЩ се опитват да изтласкат Русия (СССР) от зоните й на влияние и руската държава отвръща с военни действия, за да защити интересите си на дадена територия.
Определено се забелязва тенденция на засилване на омразата, насилието и сепаратизма в региони, където Русия има интереси.
Агресивната държавна политика на едни политици (американски или руски, сръбски или албански) води до война или вътре в страната, и в съседните държави.
Ще има ли промени в границите на Балканите и какви са опасностите за България?
Не трябва да забравяме, че Косово е на по-малко от 100 км. от българската граница и че по време на бомбардировките на НАТО над Югославия бомби падаха и в България.
Особеното в сегашната ситуация е, че Албания е член на НАТО, Сърбия е заобиколена предимно от НАТО-вски държави, а в Косово се намира най-голямата американска база в Европа - Бондстийл.
Бондстийл - Най-голямата американска военна база в Европа
Още по-обезпокоителното е, че НАТО-вски военни части също са мобилизирани за действие в Северно Косово.
НАТО мобилизира сили в Косово
А най-гадното е, че за игрите на Великите сили си плащат обикновените хора, понякога с обедняване, а най-често с живота си.
Дали не прибързахме с обявяването на европейска перспектива за Западните Балкани?
Освен Русия и ЕС интереси в региона имат и Турция, и САЩ, и Китай, затова няма да е толкова лесно да се разрешат проблемите на Балканите.
Бивш стратег на Тръмп: Балканите биха могли да бъдат много по-важно място
Накрая може да се окаже, че мира в Западните Балкани е "хубава работа, ама българска".
Възможно ли е обаче проблемите на запад от нас да се пренесат и в нашия "двор"?
Заобиколени сме от проблеми държави и изглежда леко нереално ние да сме остров на спокойствието.
Само че при нас проблемите са добре прикрити.
Обърках се, грешка на езика!
Исках да кажа, че в България няма проблеми.
Е, какво става със Западните Балкани след Бойко Борисов - Омиротворителя?--------------------------------------------------------------------------------
Източник: Косово и Сърбия!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!