biggeorge Lyrics

понеделник, 15 май 2017 г.

Нощ на музеите 2017!

Нощ на музеите 2017!
Ще отидете ли?

На 20 май 2017 г. (събота) ще се проведе тринадесетото издание на Европейската "Нощ на музеите".
Входът е свободен за всички посетители.
Ше има забавни игри и томболи, ще научите нова информация, ще разгледате експозиции и изложби, ще пътувате в миналото.
И така ще отидете ли?
Кои музеи и галерии смятате да посетите?
Или подобни мероприятия не са за културтрегери като вас?

-------------------------------------------------------------------------------
Източник: Нощ на музеите 2017!


Пътуване през времето предлага Европейската нощ на музеите в Ямбол - 2017

Занимателна игра "Влез в история" концентрира в единен продукт инициативите на ямболските музеи и галерии, посветени на Европейската нощ на музеите – 20 май, събота.
Пътуването през тунела на времето се реализира чрез посещения в Регионалния исторически музей, Етнографския комплекс в кв. "Каргон", Художествената галерия "Жорж Папазов", Музея на бойната слава и Културно-информационния център с Интерактивен музей "Безистена".
По време на обиколката посетителите участват в образователна игра във всеки един от обектите, за което получават отличителен знак на съответния музей или галерия.
Гостите, събрали талони от всички обекти, участват в томбола за Голямата награда – многофункционален таблет.
Играта е с начален час 17.30, последователността на посещенията е без значение, а регистрацията за участие в томболата е до 23.00 в Безистена.

Целта на инициативата е посетителите да се запознаят с характерните за всеки културен институт атракции чрез забавни игри и анимации, да тестват знанията си и едновременно с това да възприемат обектите като единен продукт в популяризирането на Ямбол като културно-туристическа дестинация.
Името на опознавателната игра е идентично с туристическата марка на града: "Ямбол – влез в историята" и отразява богатството на културни традиции от праисторическата епоха и Античността до наши дни.

РЕГЛАМЕНТ НА ИГРАТА "ВЛЕЗ В ИСТОРИЯТА"

Играта се провежда на 20 май 2017 г., събота, по повод Европейската нощ на музеите
Организатори: Регионален исторически музей, Музей на бойната слава, Художествена галерия "Жорж Папазов", Общинско предприятие "Туризъм и култура" - Ямбол

Условия за участие:

1. Участниците в играта посещават петте обекта – Регионален исторически музей заедно с Етнографската къща, Музей на бойната слава, Художествена галерия "Жорж Папазов" и Безистена в избрана от всеки посетител последователност.
2. По време на обиколката посетителите участват в образователна игра във всеки от изброените по т.1 обекти и получават отличителен знак на посетения музей при определени от съответния организатор условия.
3. Целта е да се отговори правилно на въпросите, подготвени във всеки един от посетените обекти и да бъдат събрани отличителните знаци на всички музеи.
4. Играта е с времетраене 5 часа:
5. Начален час – 17:30 ч.
6. Краен час за включване в играта – 20:00 ч.
7. Финал – 22:30 ч.
8. Посетителите, които успеят да съберат отличителните знаци на Регионалния исторически музей, заедно с Етнографската къща, ХГ "Жорж Папазов", Музей на бойната слава и Безистена, имат право да участват в тегленето на томбола за Голямата награда.
9. Голямата награда е Многофункционален таблет и се осигурява от Общинско предприятие "Туризъм и култура".
10. Регистрацията за участие в томболата се извършва в зала "Съвременност" на Културно-информационен център "Безистен" до 23:00 ч.
11. За участие в томболата се регистрират само участниците, които представят събраните отличителни знаци.
12. Тегленето на томболата за Голямата награда ще бъде в зала "Съвременност" на Културно-информационен център "Безистен" в 23:15 ч., преди началото на акустичния рок концерт на ямболски групи.

Забележка:

Участниците под 14-годишна възраст се регистрират само в присъствието на пълнолетен придружител, притежаващ документ за самоличност, а над 14 години – срещу представена лична карта.
Голямата награда се връчва само при лично присъствие и срещу представен документ за самоличност.


-------------------------------------------------------------------------------
Източник: Пътуване през времето предлага Европейската нощ на музеите в Ямбол

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!