biggeorge Party Zone

сряда, 10 май 2017 г.

Единайсет целебни свойства на марихуаната

Единайсет целебни свойства на марихуаната


Целебните свойства на медицинската марихуана са далеч по-всеобхватни и дългосрочни, отколкото досега се е предполагало.
Поради начинът на въздействието й върху вегетативната нервна система и поради силно подмладяващият ефект на канабиноидите, потенциалът на марихуаната за поддържане на отлично здраве и лечение на широк спектър от заболявания, е огромен.
И тези нейни свойства са останали недооценени от масово прилаганата медицина.

1. Рак

Американската асоциация за изследване на ракови заболявания потвърди, че марихуаната действително значително забавя растежа на злокачествени новообразувания в белите дробове и мозъка.

2. Припадъци и гърчове

Марихуаната действа отпускащо на мускулите и притежава противоспазматични качества, поради което се доказва като много ефективно лекарствено средство при припадъци и гърчове.

3. Мигрена

Лекари от щата Калифорния, САЩ съобщават, че били в състояние да излекуват повече от 300 хил. случая на мигрена чрез марихуана, за които конвенционалната медицина няма лек.

4. Глаукома

Лечението на глаукома с марихуана е най-обстойно документирано.
Не съществува и едно единствено действително проучване, което да опровергава силно ефективното въздействие на растението като лекарствено средство при глаукома.

5. Синдром на Турет и обсесивно-компулсивно разстройство

Марихуаната облекчава или забавя проявлението на тиковете при хора, които страдат от синдром на Турет и при тези, страдащи от обсесивно-компулсивно разстройство, които често изпитват натрапчиви неврологични симптоми.

6. Множествена склероза

Действието на целебното растение при пациенти с множествена склероза стана по-широко известно, след като бившият телевизионен водещ Монтел Уилямс започна да я използва за лечение върху себе си.
Марихуаната действа, като предотвратява проявлението на неврологичните симптоми и мускулните спазми, съпътстващи понякога това заболяване.

7. Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност

Проучване на Университета на Южна Каролина, направено преди около година показва, че марихуаната е не само най-добрата алтернатива, но лекува заболяването без нито един от отрицателните странични ефекти на фармацевтичните продукти.

8. Синдром на раздразненото дебело черво и болест на Крон

Лечебното растение е доказало своята ефективност при хроничните заболявания, тъй като предотвратява характерните симптомите като диария, гадене и повръщане.

9. Болест на Алцхаймер

Въпреки че стана известно, че марихуаната влияе положително на мозъчните функции, през 2006г. се оказа, че тетрахидроканабинола, открит в лечебното растение, предотвратява развитието на болестта на Алцхаймер, като блокира крайните продукти на напредналата гликация – белтъци със захарна молекула без наличен ензим, който да контролира процесите на взаимодействие, които разрушават мозъчните неврони.

10. Предменструален синдром (ПМС)

Лечебното растение е полезно за облекчаване на болката и симптомите, свързани с предменструалния синдром при жените.

11. Автоимунни заболявания

От скорошно проучване на университета на Южна Каролина бяха представени доказателства, че основната съставка, открита в растението канабис, от което се произвежда марихуаната – тетрахидроканабинол (ТХК) може да бъде полезна при хора, страдащи от автоимунни заболявания.
Учените, ръководещи изследването съобщават, че марихуаната може да потисне възпалението и в бъдеще да се превърне средство за борба с възпалителни и автоимунни заболявания.
По време на изследването учените инжектирали лабораторни плъхове с ТХК и анализирали техните микро-РНК структури, представляващи малки молекули.
Те регулират генната експресия и се повлияват от ТХК.
13 от 609 микро-РНК изследвани от учените силно се повлияли от тетрахидроканабинола, съдържащ се в марихуаната.

Одобрявате ли легализацията на марихуаната за медицински цели в България?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!