Рецепта "Рибена яхния със зеленчуци ала Бигджордж":
(за 10 порции)
250 гр. риба цаца
250 гр. ориз
1 кг. тиквички
250 гр. червени пиперки
250 гр. кромид лук
100 гр. моркови
2 връзки репички
чубрица
магданоз
сол
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно рибата.
Почистете и измийте ориза.
Почистете и измийте тиквичките и пиперките.
Почистете лука, морковите и репичките.
Нарежете на ситно главите лук и репичките.
Настържете морковите.
Нарежете на ситно тиквичките и пиперките.
В 10-литрова тенджера сипете 5-6 супени лъжици олио.
Изсипете лука и морковите и ги запържете за 5 минути.
Добавете 1 литър вода.
Изсипете нарязаните на ситно пиперки, репички и тиквички.
Задушете за 15 минути.
Добавете ориза и рибата.
Изсипете 4-5 литра вода, докато тенджерата се напълни до 3/4 от обема си.
Поръсете яхнията с 1 щипка чубрица и добавете сол на вкус (поне 1 супена лъжица).
Когато поднасяте поръсете всяка порция със ситно нарязан пресен магданоз.
Приятен апетит!
(за 10 порции)
250 гр. риба цаца
250 гр. ориз
1 кг. тиквички
250 гр. червени пиперки
250 гр. кромид лук
100 гр. моркови
2 връзки репички
чубрица
магданоз
сол
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно рибата.
Почистете и измийте ориза.
Почистете и измийте тиквичките и пиперките.
Почистете лука, морковите и репичките.
Нарежете на ситно главите лук и репичките.
Настържете морковите.
Нарежете на ситно тиквичките и пиперките.
В 10-литрова тенджера сипете 5-6 супени лъжици олио.
Изсипете лука и морковите и ги запържете за 5 минути.
Добавете 1 литър вода.
Изсипете нарязаните на ситно пиперки, репички и тиквички.
Задушете за 15 минути.
Добавете ориза и рибата.
Изсипете 4-5 литра вода, докато тенджерата се напълни до 3/4 от обема си.
Поръсете яхнията с 1 щипка чубрица и добавете сол на вкус (поне 1 супена лъжица).
Когато поднасяте поръсете всяка порция със ситно нарязан пресен магданоз.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!