Рецепта "Рибена чорба с ориз и пиперки ала Бигджордж":
(за 10 порции)
250 гр. риба цаца
500 гр. ориз
250 гр. пиперки "Сиврия"
250 гр. кромид лук
250 гр. моркови
чубрица
магданоз
сол
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно рибата.
Почистете и измийте ориза.
Почистете и измийте пиперките.
Почистете лука и морковите.
Нарежете на ситно главите лук.
Настържете морковите.
Нарежете на ситно пиперките.
В 10-литрова тенджера сипете 5-6 супени лъжици олио.
Изсипете лука и морковите и ги запържете за 5 минути.
Добавете нарязаните на ситно пиперки.
Добавете ориза и рибата.
Изсипете 4-5 литра вода, докато тенджерата се напълни до 3/4 от обема си.
Поръсете чорбата с 1 щипка чубрица и добавете сол на вкус (поне 1 супена лъжица).
Когато поднасяте поръсете всяка порция със ситно нарязан пресен магданоз.
Приятен апетит!
(за 10 порции)
250 гр. риба цаца
500 гр. ориз
250 гр. пиперки "Сиврия"
250 гр. кромид лук
250 гр. моркови
чубрица
магданоз
сол
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно рибата.
Почистете и измийте ориза.
Почистете и измийте пиперките.
Почистете лука и морковите.
Нарежете на ситно главите лук.
Настържете морковите.
Нарежете на ситно пиперките.
В 10-литрова тенджера сипете 5-6 супени лъжици олио.
Изсипете лука и морковите и ги запържете за 5 минути.
Добавете нарязаните на ситно пиперки.
Добавете ориза и рибата.
Изсипете 4-5 литра вода, докато тенджерата се напълни до 3/4 от обема си.
Поръсете чорбата с 1 щипка чубрица и добавете сол на вкус (поне 1 супена лъжица).
Когато поднасяте поръсете всяка порция със ситно нарязан пресен магданоз.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!