biggeorge Lyrics

понеделник, 31 декември 2012 г.

Гора или ски-писта?

Гора или ски-писта?
Това ли е въпросът?!?

Преди няколко седмици ми се повреди телевизора и се чудех дали изобщо да го поправям. Изображение
Причината е,че вече не ми се гледа телевизия и по-специално новини.
Там(в новините) говорят само лъжи и то директно в очите на хората.
Пресен пример за това са протестите на жителите на Банско през последната седмица.
По всяка телевизия отразиха протестите като манна небесна,а природозащитниците бяха унизени и маргинализирани,но това не беше най-лошото. Изображение
Това,което ме потресе беше дейното участие на политици от ГЕРБ в явната подготовка за погазване на законите на държавата.
И то не какви да е политици,а Председателят на парламента Цецка Цачева и Министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Тези двамата направиха една огромна глупост - заявиха политическа подкрепа за унищожаването на Национален парк "Пирин".
То бива-бива,ама цял бивол за мезе не бива. Изображение
Когато видях банскалии да протестират си помислих,че това е просто поредната пиар акция,организирана от местни мафиоти.
Но на следващия ден Цецка се присъедини към тарапаната.
И точно,когато си мислех,че шоуто не може да стане по-абсурдно на пътя Банско - Гоце Делчев се появи и Цецко.
Дано и Бойко да им отиде на крака и да им засвидетелства горещата си подкрепа,защото не знам какво друго по-идиотско могат да направят ГЕРБ и компанията-унищожители на природата.
Цецка "искала европейска и световна слава за Банско и за България",а Цецко "изрази своята убеденост, че в най-скоро време исканията на протестиращите ще бъдат удовлетворени още в първото заседание на Министерски съвет въпросите ще бъдат представени за разглеждане".
А президента Роско,който е "на всяка манджа - мерудия"(и "мека Мария" Изображение ), "обяви подкрепата си за приемането на Национална стратегия за развитие на зимните курорти".
Супер,а след реализирането на тази стратегия ще остане ли природа в България?
Надали! Изображение
Аз искам гората и планината да останат в автентичния си вид,защото туристите трябва да идват точно за това,а не за да карат ски.
Ако искат да се лъзгат по пистите ще потеглят към Австрия и Швейцария,не към Банско.
Вместо да се строят нови писти и лифтове трябва да се развива селския и еко-туризма,за да се даде работа на хората по селата в цяла България.
Ако сегашната инфраструктура е чак толкова остаряла какво чакат собствениците и инвеститорите - защо не обновят лифтовете и пистите,защо не инвестират парите,които печелят на гърба на българската природа?
Защото е по-лесно да унищожат цялата планина,отколкото да спазват законите на Република България! Изображение
Най-лошото е,че сега целия зимен туризъм се концентрира в едно населено място и в един регион,а другите области остават неразвити.
Нима Цецка и Цецко не виждат,че град Банско вече е пренаселен и презастроен?!?
Може би са заслепени от парите,с които са ги подкупили,за да ходят да подкрепят протестиращите ... не знам!
Със сигурност най-важни са парите и нищо друго.
Пази Боже от такива подкупни и недалновидни политици! Изображение
Най-страшното е,че всички управляващи през последните двайсет години се стараеха да унищожат природата ни - и ГЕРБ,и БСП,и ДПС,и НДСВ,и СДС,никой политик не е невинен,всички са престъпници!
Сега накрая на 2012 година се питам:
Ще остане ли природа в България или бившите(и настоящи) агенти на ДС ще унищожат и малкото,което остана?
До кога ще търпим своеволията на политиците и мафиотите?
Не е ли време за нови протести на Орлов мост?
Изображение
Време е всички продажни политици да разберат,че те ще си отидат,но България ще остане.
Докато има дори и един жив българин гората ще си стои там където й е мястото - здраво вкоренена в планините и долините,край морето и реките.
Ако унищожим природата си ще се превърнем в Хаити на Балканския полуостров.
И за разлика от Гърция на нас никой няма да ни даде милиарди с лека ръка. Изображение
Не съм ли прав,а,Цецке и Цецко?

Нема такава държава ...



Нема Такава Държава ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Източник:Гора или ски-писта?

2 коментара:

  1. Аз мисля, че е време за Орлов мост 2! Обаче, за съжаление, в групите във фейсбук се промъкват явни комунисти от опозицията на правителството, които се опитват да оглавят протеста, за да извлекат дивиденти за предстоящите избори! А, че е незаконно това, което искат да направят с Природен Парк Пирин няма и съмнение! Даже се учудвам на некомпетентността и наглостта на правителството, че да подкрепя такива искания! Ако направят още писти, България наистина ще придобие световна слава – като първата страна с изключен природен обект от списъка на ЮНЕСКО. Вместо да развиваме потенциала на парка като район с уникално биоразнообразие за еко и алтернативен туризъм, ние ще подкрепяме интересите на един монополист! Същият този, който държи и Витоша ски и изнудваше държавата, като затвори съоръженията и нямаше ски сезон миналата година. Същият този, който държи и Първа инвестиционна банка и е пръв приятел на Бойко, с който заедно си пируват на Банско ( последното го знам от сигурен източник, който ги е обслужвал в хотел Кемпински-Банско). И същият този, който е надхвърлил площта на зоната отпусната му в Пирин, записана в концесионния договор и го е нарушил! Според направени от министерството на околната среда и водите геодезически заснемания на Банско, се оказва, че зоната не е 995дка, съгласно договора за концесията, е се разпростира на цели 1650дка! Но за това никоя медия не обелва и дума, а от министерството не предприемат нищо. Като човек, който се занимава с туризъм, мога съвсем отговорно да заявя, че България не може да развива зимен ски туризъм! Просто природните й дадености не го позволявят. Средната надморска височина в планините ни е недостатъчна, за да има постоянна снежна покривка за повече от 1-2 месеца, без да се влагат пари в изкуствено заснежаване, което не е рентабилно. Другата причина, която следва от първата е, че по т.нар. високи части има гори и друга растителност, която трябва да се унищожи, за да се направят пистите. Това не са Алпите, където хем е доста по-високо и ски сезонът е много по-дълъг, хем растителността почти я няма заради голямата височина и за строенето на писти там не се унищожават гори. Нашите управници това много добре го знаят, обаче си затварят очите, за да приберат парите! Обаче няма да стане тяхната. Ако трябва ще се окова за някое пиринско дърво, но няма да им дам да го отсекат, за да се облагодетелства някой алчен монополист и приятелчетата му политици!
    Ето това са те:
    http://www.youtube.com/watch?v=WfGMYdalClU&feature=share

    ОтговорИзтриване
  2. За Цеко Минев има написани доста неща ето тук:
    http://bgblacklist.blogspot.com/2008/02/blog-post_6966.html
    Цеко Минев държи в ръцете си природните паркове,Цветан Василев - фирмите за цифровизация в България,Георги Гергов - националните частни телевизии ... и когато кажа,че Държавна сигурност е все още тук и командва живота ни ме обявяват за луд.
    Аз ли съм луд или агентите са навсякъде!?! :X
    Истината е някъде там! :|

    ОтговорИзтриване

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!