biggeorge Lyrics

четвъртък, 16 август 2012 г.

Тоалетната на работното място!

Тоалетната на работното място!
Една тема за личната ни хигиена!

Здравейте!
Всеки ден съм на работа и имам чувството,че твърде често ходя до тоалетната.
Явно бъбреците ми работят ускорено в последните дни,след като навън температурите рязко паднаха.
В нашето WC има мивка с течен сапун и сушилня за ръце и след всяко посещение си мия ръцете със сапуна и се суша.

Въпросите ми са следните:
Миете ли си ръцете,преди да отидете в тоалетната?
Миете ли си ръцете,след като посетите тоалетната?
В служебната ви тоалетна има ли сапун - течен или твърд?
Колко пъти си сапунисвате ръцете?
Как си сушите ръцете?
Колко често ходите до тоалетната по време на работа?


Ето и моите отговори:
Не си мия ръцете преди да посетя тоалетната.
Мия си ръцете след като мина през тоалетната.
Вече казах,че в нашата тоалетна има течен сапун,въпреки че аз лично повече харесвам твърдия - след като си измия ръцете с течния имам чувството,че са непрекъснато хлъзгави и сапуна не е се е измил докрай.
Сапунисвам се два пъти,защото първия път не успявам да разпеня сапуна.
Суша си ръцете със сушилнята,но за съжаление това отнема доста време.
Обикновено ходя до тоалетната сутрин към 10:00 часа и след обяд към 15:00 часа,но днес ходих три пъти преди обяд и три пъти след обяд.


П.п.:Осъзнавам,че темата е странна(и може да се озове в Кошчето!),но днес след многократното ми уриниране се зачудих дали и други хора прекарват толкова много време в тоалетната на работата си.
Сега е ваш ред!
Нека за пореден път си споделим нещо лично и да обменим опит в личната хигиена.
--------------------------------------------------------------------------
Източник:Тоалетната на работното място!

13 коментара:

  1. Хаха, много яка тема:)Аз много уважавам тоалетните, особено когато са оборудвани както трябва- с врата, която се затвяря, сапун и вода. Тоалетната хартия не е наложителна, тъй като аз винаги си нося кърпички с мен. По принцип не ползвам тоалетна на работното ми място, защото нямам такова - ползвам си вкъщи, на обществени места и в университета. И аз не си мия ръцете преди да посетя тоалетната - просто защото обикнове съм "на зор" и не ми е до това. Но винаги ги мия след това. В университетската тоалетна няма сапун - бих била доволна на какъвто и да е сапун, само да го има. По принцип предпочитам онзи, който излиза на пяна, много е приятен и лек. Течните са ми лигави и неприятни. Просто чувството с тях е гадно. Сапунисвам се 2 пъти. Голямата дилема идва, когато трябва да използвам сушилня. На някои места има 2 вида - такава на ток и такава с хартия. По-удобно е да използвам хартията, защото става по-бързо, но като си помисля колко дурвета умират за тая хартия, която се хаби за ненужното избърсване на ръцете, обикновено посягам към сушилнята на ток. Тогава пък се замислям, че и тя хаби ресурс - тока и накрая не си суша изобщо ръцете, а ги оставям сами да си изсъхнат. Обикновено след 1 минута са сухи. Хубаво би било хората да не са чак такива кифли и да не използват изкуствени методи за сушене на ръцете, те така или иначе си изсъхват сами!
    Избягвам ходенето до тоалетна, защото ме мързи. Колкото по-рядко ми се налага, по-добре. Не съм засичала колко време на ден я посещавам, но поне 3-4 пъти със сигурност. Винаги преди легане, защото мразя да се събудя посред нощ, защото ми се пикае!

    ОтговорИзтриване
  2. Ще споделя и впечатленията си от университетската тоалетна. Това е едно уникално място, което всеки трябва поне веднъж в живота си да посети. Първо - там се ходи винаги с придружител ( приятелка, колежка, случайно срещнато момиче по коридора и др.). Придружителят играе ролята на пазач на тоалетната. Тъй като вратите не само, че нямат дръжки, ами не се затварят изобщо. Винаги зеят отворени. Има само една, която се затваря с допълнително сложен метален райбер, на която ще се спра по-късно. Та, придружителят подпира вратата(обикнове с крак, тъй като тя е прекалено гнусна и мръсна за докосване с длан), докато аз си върша работата вътре. Придружителят също така държи и чантата, якето и други мои аксесоари, тъй като в тоалетната няма предвидени закачалки за тях. Няма и дъска за сядане, а само гола тоалетна чиния. То и да имаше, пак нямаше да я ползвам, като се има предвид, че санитарната хигиена в тоалетната е нулева. След като си свърша работата полу-права, полу-клекнала (отдавна усвоих пиекаенето в поза куче), посягам да дръпна казанчето и да пусна водата. Но за момент се сепвам, тъй като от казанчето се подава една мръсно-черна връв от сезал, която някога е била бяла. За момент се погнусявам, но желанието ми за чиста и несмръдлива тоалетна надделява и пускам водата. Излизам с почукване по вратата, за да дам знак на придружителя да се отмести, за да мога да изляза. Сапун естествено няма, кранчето на водата е само едно и то за студената водата. При мисълта да се измия с ледена вода без сапун, бързо изваждам от чантата една малка бутилчица течен санитайзър ( или т.нар. дезинфектант) под формата на гел и го използвам по предназначение.

    ОтговорИзтриване
  3. А сега за малко за въпросната тоалетна с райбера. Понеже тя е единствената, която се затваря и няма нужда от придружител, тя е и най-посещаваната от всички тоалетни. Почти винаги е заета. Но през юли месец, веднъж имах късмета да е свободна (поне си мислех, че е късмет). Влязох вътре, затворих се, свърших си работата, и дойде момента да изляза. Обаче райбера не помръдна на никъде. Колкото и да се опитвах да отместя резето, врязало се в стената, то не помръдваше. Реших да се засиля, както неколкократно съм виждала, че става по филмите и да разбия вратата. Да ама не. То тези университетските врати явно са правени да издържат и на напъна на Шварценегер, защото вратата не помръдна. Нямах телефон в себе си, бях си оставила всички неща в стаята, тъй като бях и без придружител. Виках, но никой не ме чуваше, защото сесията беше свършила и университета беше почти празен. Осени ме мисълта, че може и да не изляза от тази тоалетна до началото на следващата учебна година и домакинката да намери скелета ми някъде през септември. Идеята за гладна смърт в университетска тоалетна никак не ми хареса. Мобилизирах се, започнах да чопля по райбера и с цената на много усилия, кръв и счупени нокти успях да се измъкна. Препоръчвам горещо посещението на университетска тоалетна за мазохисти, търсачи на силни усещания и други разстроени индивиди, които искат да опитат нещо нестандартно, нехигиенично и неприятно. Гореописаните университетски тоалетни са ендемичен вид за Европа и се срещат само по нашите ширини, на територията на най-старото учебно заведение в България – СУ „св. Климент Охридски”.

    ОтговорИзтриване
  4. Смях се с глас на последния ти коментар! :D :D :D
    Въпреки че на теб надали ти е било смешно мен много ме досмеша за перипетиите ти в тоалетните на университета.
    Странно,но тоалетните в моя университет бяха сравнително чисти и горе-долу добре поддържани.
    Може би защото сградите бяха сравнително нови - построени през 80-те години на 20 век.
    За съжаление в тях нямаше сапун,но поне имаше чиста вода и достатъчно свободно пространство!
    Веднъж бях в тоалетната на един техникум - току що бяха направили ремонт и беше прекрасно.
    Тоалетните бяха толкова чисти,че можех да легна гол на пода.
    Това е моята мечта за тоалетна!
    А като бях във Варна Тауърс влязох в тоалетната на последния етаж и онемях.
    Не само че бяха чисти,но чешмите работеха с фотоклетки.
    Дори и сушилнята за ръце беше с фотоклетка - както и тази на сегашната ми работа.
    Тоалетните са хубави ако са нови - ако са стари са отврат!
    Направо те догнусява да влезеш вътре!
    Може би най-гадната от всички тоалетни е селската тоалетна с клекало и селската тоалетна с помийна яма.
    Единствената по-гадна от тази е тоалетната "направи-си-сам"!
    Докато бях студент ми се е случвало да ходя да се крия в храсти и беше отвратително.
    Не помня дали съм го разказвал това,но май не съм,така че сега ще го спомена накратко.
    ---
    Беше есенно време,но все още имаше листа по дърветата.
    Аз се скрих в храстите в една градинка-парк и тъкмо привършвах със заниманието си,когато човек с куче мина по алеята покрай мен.
    Аз се притаих,но проклетото куче ме надуши - в буквалния и в преносния смисъл.
    Взе да ме лае,а човека разбра,че има някой в храстите.
    След няколко секунди ми извика:
    "Кой си ти,бе?"
    Явно очакваше да ме уплаши,но аз съм си нагъл по природа и му отговорих със злобен глас:
    "Извинете,ще ме оставите ли на да ИЗСЕРА на спокойствие!?!"
    Човекът започна да ми се извинява и се изнесе скорострелно.
    Аз се оправих за десет секунди и излязох от храстите,но от противоположната страна,направих един огромен полукръг и се върнах от другата страна,правейки се на случаен минувач.
    За това време оня с кучето се беше усетил,че аз съм слабата страна в спора и нямам никакво право да го карам да ме оставя намира при положение,че нерегламентирано ползвам храстите за тоалетна.
    Тъкмо се беше върнал и оглеждаше храсталака,когато аз минах от там и се правех на ни лук ял,ни лук мирисал.
    Забавното беше,че той така и не разбра кой е бил в храстите!
    Му-ха-ха! :D :D :D
    Но от тогава си остана този лаф:
    "Извинете,ще ме оставите ли да се ИЗСЕРА на спокойствие!?!"
    :D :D :D

    ОтговорИзтриване
  5. Хахахахах, ти хем нерегламентирано използваш градинките, ами искаш и спокойствие да ти осигуряват хората и кучетата :D Човека според мен не е искал да те притеснява, ами те е помислил за един от онези перверзници, които се крият полуголи в храстите и плашат момичетата. Тук в София има много такива по градинките. Аз така сега в Родопите исках да се изпикая необезпокоявано, но се оказа, че в момента в който тръгнах да си върша работата, изскочи някакво момче и се запъти точно в моята посока. Аз се ядосах, изсумтях недоволно, изгледах го злобно и отидох в противоположната посока да се скрия. Проблема беше, че бях на разклон и нямаше много високи храсти за криене, защото както и да застанех се виждах или от едното или от другото шосе. Застанах далече от момчето зад една чешма и в този момент пък от другата ми страна се появи човек. Лелеле, така се нервирах! Нямат ли си друга работа тези родопчани ами изскачат от нищото и зяпат към мен. Но използвах момента, в който човека се заговори с приятеля ми и си свърших работата, макар, че той продължаваше да гледа в моята посока!

    ОтговорИзтриване
  6. А сега ще ти разкажа един фрапантен случай или как се ходи до тоалетна в екстремна ситуация :) Бях 2-ри клас или някъде около 8 годишна. Събуждам се една сутрин, тръгвам да изляза от стаята и виждам, че дръжката на врата се е повредила и виси надолу. Опитвам се да отворя и не става. ( на мен от малка ми върви да се заключвам!). Чуках по вратата, но нашите и брат ми бяха излязли. Бях съвсем сама в апартамента. А сега какво да правя?! Не мога нито да отида на училище, нито да се добера до храна и вода, нито до тоалетна! Нашите щяха да се приберат чак вечерта. Тогава още нямаше гсм-и и телефона ни беше в хола, до който не можех да стигна. Намерих малко бисквити и солети в барчето и успях да си залъжа глада. Седнах да си рисувам и да си оцветявам, тъй като нямаше какво друго да правя. По едно време обаче ми се доходи до тоалетна. И то по голяма нужда. Ужас. Продължих да стискам, с надеждата, че ще се измъкна скоро от стаята. През прозореца видях как една от моите съученички отива на училище с баща си. Започнах да я викам по име, но понеже живея на 9-тия етаж, беше трудно да ме чуе. Виках по-силно и по едно време тя ме чу, започна да се озърта, но не разбираше кой и откъде я вика. Проблемът беше, че на прозореца ми имаше закована мрежа против комари и не можах да се покажа, за да ме види. Тя отмина и изобщо неразбра, че съм в беда. Вече се отчаях, че няма да се измъкна от стаята и да стигна до тоалетна. Започнах да ровя из гардероба, за да намеря нещо подходящо, което да изиграе ролята на гърне. Намерих една средно-голяма кутия от сладолед. Беше толкова голяма, колкото да я нацеля и да си свърша работата. Вече доволна и облекчена, седнах пак да си оцветявам, обаче след няколко секудни ме удари остра миризма в носа. Импровизираната ми тоалетна беше още в стаята! Чудех се какво да правя и как да се отърва от нея. Тогава ми хрумна идеята, да се опитам да я метна през прозореца. Започнах да повдигам мрежата отдолу, тя беше захванаха за една дървена летвичка, която беше закована за дограмата. След доста ръчкане, успях да откова мрежата от летвичката в долната част. Повдихнах мрежата нагоре и мястото беше достатъчно, за да пъхна „сладоледената” кутийка отдолу. Единственият проблем беше, че не можех по никаъв начин да надникна през прозореца, за да видя дали в този момент отдолу минава човек. Затворих очи и се помолих да не минава никой точно в този момент, или ако минава, то това да е съседът ми отдолу, който тръгва за училище ( е това не беше много мило, но пък съседчето беше толкова дразнещо същество, че си го заслужаваше!). И метнах кутията. После веднага затворих прозореца и доволна си седнах пак на мястото да си рисувам. Вечерта, когато нашите се прибраха и ме отвориха им стана любопитно какво съм правила цял ден заключена в стаята без тоалетна и храна. Аз отначало отричах да съм използвала тоалетна, но в последствие си признах всичко. Брат ми не спря да се смее и да ме бъзика дълго време след това, като казваше: „предупреждавай като мяташ лайна през прозореца, да знам да не минавам в този момент отдолу”. :)))))) Така, че моят лаф оттогава е : „Пазете се, ще сера през прозореца!” :)))))

    ОтговорИзтриване
  7. Ха-ха-ха,съсипваш ме от смях! :D :D :D
    Когато направих темата един от модераторите на форума каза,цитирам:
    "Жоре, само ще заключа тази безумна тема."
    Прав беше,че темата е безумна! :D :D :D

    ОтговорИзтриване
  8. Хахаха, е какво й е на темата, подтиква към спомени и размисли. Все пак, замисли се каква голяма част от живота ни минава в тоалетната и колко спомени сме съхранили там:) Но, аз мисля все пак да приключим тази тема, защото много изпростяхме :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Аз съм си така изпростял денонощно и целогодишно! :D :D :D

    ОтговорИзтриване
  10. хахаха, е аз само от време на време, като ме предразположат с подходяща тема за разговор :)

    ОтговорИзтриване
  11. Виж каква статия открих днес! :D :D :D
    Сякаш е нарочно написана за нашата дискусия! :D :D :D
    http://www.dnevnik.bg/na_put/2012/08/24/1887212_na_put_dobre_doshli_v_sveta_na_toaletnite/

    ОтговорИзтриване
  12. хах, интересно :) аз също съм попадала на странни тоалетни. Трябва да издиря този човек и да му пратя снимки. Веднъж в Норвегия влязох в тоалетна с 2 тоалетни чинии в едно помещение...предполагам, че е била направена за влюбени двойки, които искат да си вършат работата заедно. Тъй като въпросната тоалетна беше в женската тоалетна, по-скоро е била направена за лесбийки...

    ОтговорИзтриване
  13. "... влюбени двойки, които искат да си вършат работата заедно ..."
    -------------------------
    Това е добро! :D :D :D

    ОтговорИзтриване

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!