biggeorge Lyrics

неделя, 13 август 2023 г.

Писмо до Областния управител на Област Сливен във връзка със „Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести“ – Сливен

Писмо до Областния управител на Област Сливен във връзка със „Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести“ – Сливен



До Областния управител
на Област Сливен




Уважаеми г-н Христов,

Казвам се biggeorge и живея в Моя град.

Преди няколко седмици реших да посетя Сливен и да се разходя из града.
Вървейки по бул. „Георги Данчев“ минах покрай „Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести“ – Сливен и с изумление установих, че болницата е полуразрушена и в неизползваемо състояние.
Направих снимки на разрухата, които прилагам в това писмо:



Написах писмо до Министерство на здравеопазването, за да попитам какво се случва със „Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести“ – Сливен.
Отговорът, който получих беше следният, цитирам:
„СБАЛББ-Сливен“ ЕООД, гр. Сливен е обявено в ликвидация през 2010 г., като на дружеството е назначен ликвидатор. Към настоящия момент сгради на лечебното заведение са продадени и са закупени от частен инвеститор. Дейностите по лечение на пациентите с белодробни болести са обезпечени от „Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Иван Селимински“ АД, гр. Сливен.

Белодробната болница в Сливен е в това окаяно състояние, защото е в ликвидация от 13 години.
Само че сградата на белодробната болница е паметник на културата, а тъне в разруха.
Според публикации в медиите терена, на който е построена „Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести“ – Сливен е под управлението на областния управител на Област Сливен.

Сега се опитвам да намеря отговори на следните въпроси:
Областната управа ли е собственик на парцела, на който е изградена „Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести“ – Сливен?
Какво ще се случи от тук нататък с терена, на който е построена белодробната болница в Сливен?
Каква е целта на частния инвеститор закупил сградите на лечебното заведение - да съхрани този паметник на културата или да изчака да се разруши, за да може после на негово място да построи нещо друго?
Какво ще се построи на мястото на белодробната болница – търговски център или жилищни сгради за елита на Сливен?
Възможно ли е областната управа да предприеме някакви действия за спасяването на руините на белодробната болница в Сливен?
Не е ли редно на мястото на белодробната болница да има болница със същото предназначение и в нея да се лекуват пациенти с белодробни заболявания или поне да има някаква сграда с обществено предназначение, която да се ползва от всички жители на град Сливен и от гостите на града?

Надявам се с ваша помощ да се намери някакъв начин белодробната болница в Сливен да бъде спасена от тотално унищожение.




13.08.2023 г. С уважение:
Моя град biggeorge

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!