biggeorge Lyrics

петък, 11 август 2023 г.

Престъпник ли е българина заменил гръцкия флаг с българско знаме в Кавала и ще бъде ли защитен от българската държава?

Престъпник ли е българина заменил гръцкия флаг с българско знаме в Кавала и ще бъде ли защитен от българската държава?



Имаме ли право да развяваме българското знаме навсякъде по света и да се гордеем, че сме българи?


На 5 август 2023 г. българин свали гръцкия флаг на пристанището "Апостолос Павлос" в Кавала и сложи българското знаме на негово място.
"Това е България": Българин свали гръцкото знаме в Кавала и постави българското
Българин свали гръцкото знаме в Кавала и сложи българския флаг
Българин е арестуван в Гърция, поругал е националния флаг
Според информацията по медиите българинът обяснил, че е член на "екстремистка организация", според която земите в Северна Гърция са български.
Явно в България има някаква "терористична организация", която никой не е чувал и не е виждал?!?
Според мен наличието на "екстремистка организация" в България е спекулация и пропаганда и целта е да се демонизират всички български националисти.
Случаят в Гърция може да се използва от властите в България, за да забранят националистическите партии (като "Възраждане") и организации.
Но признаването на официалните български институции, че в родината ни има "екстремистки организации", може да доведе до там България да бъде обявена за "държава спонсорираща тероризма".
Това е един от многото случаи, в които българските институции и медии петнят доброто име на България, вместо да защитят националните  ни интереси в Гърция.
А реакцията на българското посолство в Атина е повече от позорна.
Българското посолство в Гърция осъди поведението на българина, свалил гръцкото знаме в КавалаБългаринът, свалил знамето в Кавала е изпочупил бариери и ограждения на границата0
Такава българофобия се лее от медиите и от държавните ни институции все едно са подчинени на Гърция, а не на България.
Страхуват ли се българските институции от гърците и от гръцката държава?
И трябва ли един български патриот да бъде екстрадиран в Гърция, за да могат гръцките власти да се саморазправят с него?

Има още един въпрос, който няма логичен отговор:
Защо общественици, еколози и обикновени граждани бяха против на 111-метров пилон на Рожен (който се намира на българска територия) да се вее българското знаме, но на входа на Столична община и на всички сгради в България, където живеят украинци може да се вее украинското знаме?


Украински флаг на входа на Столична община


Месеци наред по медиите се изливаше помия за 111-метровия пилон на Рожен, на който днес се вее българското знаме, а от друга страна на български държавни институции се поставя чуждо (украинско) знаме, все едно България е страна, окупирана от украинците.
Изграждането на 111-метров пилон на Рожен предизвика сериозно недоволство
Защо украинското знаме трябва да се вее от Столична община
Скандал в Столична община: Знамето на Украйна остава на фасадата

Защо развяването на украински и всякакви други чуждестранни флагове в България е разрешено, а в Гърция развяването на българското знаме е престъпление?
И защо свалянето на украинския флаг от Столична община е криминално деяние, а развяването на българското знаме на българска територия (на Рожен) е неприемливо за управляващите евроатлантически политици?

С "Ура!" изхвърлиха украинското знаме през балкона на Столична община
Очевидно е, че политиците от не-коалицията (ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС) се срамуват от българския си произход и е необяснимо за мен защо искат да управляват народ и държава, които мразят.
Без отговор остава и въпроса дали държавните институции подчинени на същите тези управляващи не-коалиционни партньори (ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС) ще защитят един българин развял българското знаме в Кавала?
Интересно е, че вместо да застане на негова страна Министерството на външните работи на Република България е побързало да оплюе 35-годишния мъж като криминално проявено лице.
Важно е да се отбележи, че все пак този човек не е извършил тежко криминално деяние, не е убил човек, не е пребил жена, не е нарязал с макетно ножче приятелката си и не е остригал главата й, само е развял българско знаме на гръцка територия.
В крайна сметка той не е изгорил или поругал гръцкия флаг, само го е сменил с българско знаме.
И след като този човек е извършил толкова "тежко престъпление" и е така нежелан в Гърция, за какво им е на гърците да го екстрадират обратно?
Много по-лесно е гръцките власти да му забранят да влиза на тяхна територия.
Накрая искам да попитам:
Престъпник ли е българина заменил гръцкия флаг с българско знаме в Кавала и ще бъде ли защитен от българската държава?


България е там, където има и един българин!


П.п.: Според публикация във вестник "Дневник" от 6 август 2023 г. българина е бил задържан на българска територия и предаден обратно на Гърция.
В момента той се намира в ареста в Драма, където нова серия обвинения ще бъде добавена към вече повдигнатите.
Вероятно човека ще бъде осъден от гръцкия съд на десетки години затвор.
Ако подобна ситуация се случи в България и грък замени българското знаме с гръцко 100 % съм убеден, че нищо няма да му се случи.
Нещо повече - вероятно българофобите в България ще одобрят действията му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!