biggeorge Lyrics

вторник, 18 юли 2023 г.

Украйна - държава спонсорираща тероризма?!?

Украйна - държава спонсорираща тероризма?!?
Поредните терористични актове на СБУ и ВСУ на територията на Русия


Новото знаме на Украйна


В последно време хората сякаш свикнаха с терористичните актове извършени от украинската Служба за безопасност (СБУ) и Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).
Ето един пример:
На 11 юли 2023 г. бившия капитан на руска подводница Станислав Ржицки беше застрелян от украински терорист, докато е правил джогинг в южния руски град Краснодар.
Никой в България, ЕС, НАТО и САЩ не осъди този терористичен акт.
Ето и самата новина:
Руски бивш командир е застрелян по време на джогинг в Краснодар
Бивш капитан на руска подводница, който е работил като мобилизатор, е бил застрелян, докато е правил джогинг в южния руски град Краснодар.
Няколко руски медии изказаха предположение, че 42-годишният Станислав Ржицки може да е бил проследен чрез профила си във фитнес приложението Strava.
Руските следователи съобщават, че са арестували един мъж във връзка с убийството. Заподозреният е назован като Серхий Денисенко, роден в украинския град Суми през 1959 г.
Няколко руски канала в Telegram твърдят, че г-н Денисенко е бивш ръководител на Украинската федерация по карате.
Разследващият комитет публикува и видеозапис на предполагаемия арест, но лицето на мъжа в него е размазано, което затруднява проверката на самоличността на лицето.
По-късно тя публикува кадри от видеокамери, за които се твърди, че са на капитан Ржицки по време на сутрешното му бягане, следван от мъж на велосипед.
Бившият военноморски офицер е бил прострелян в гърба и гърдите в парк близо до спортния център "Олимп", съобщава руският вестник "Комерсант".
База, руски канал в Telegram, който е тясно свързан с полицията, съобщи, че убиецът може да е проследил бягането на капитан Ржицки в Strava, тъй като той редовно е следвал един и същ маршрут, докато е бягал.
Анализът на BBC Verify на профила на капитан Ржицки - който е публичен - показва, че той често е бягал през района, в който се съобщава, че е бил убит.
Анализът на лицето, извършен от Би Би Си, потвърди, че профилът принадлежи на капитан Ржицки.
Неговият адрес и лични данни са били качени и на украинския уебсайт Myrotvorets (Миротворец) - обширна неофициална база данни на хора, считани за врагове на Украйна.
Думата "ликвидиран", изписана с червени букви, вече е поставена върху снимката му в сайта.
В изявление на военното разузнаване на Украйна се казва, че паркът е бил безлюден поради проливния дъжд, "така че няма свидетели, които биха могли да предоставят подробности или да идентифицират нападателя".
Антон Герашченко, съветник в украинското вътрешно министерство, написа в Twitter, че руските медии обвиняват Украйна в участие, но не каза дали това подозрение е основателно.
На мястото на инцидента са намерени часовникът и слушалките на капитан Ржицки, което показва, че мотивът не е бил грабеж, според руската информационна агенция "Маш".
Съобщава се, че той е командвал подводницата "Краснодар", кръстена на града, в руския флот.
Украински медии твърдят, че той може да е командвал плавателния съд, когато през юли 2022 г. е извършена ракетна атака срещу украинския град Виница, при която са загинали 28 души, включително три деца.
Украинското правителство заяви, че нападението е било извършено от крилати ракети "Калибр", изстреляни от подводница в Черно море.
Но База цитира бащата на капитан Ржицки, който казва, че синът му е подал оставка от руските въоръжени сили през декември 2021 г. - преди пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна.
Впоследствие той е станал заместник-мобилизационен офицер в Краснодарския край.

Кримският мост


Няколко дни по-късно на 17 юли 2023 г. Кримският мост отново беше взривен от украински терористи.
Загинаха двама души и беше ранено дете.
Отново никой в България, ЕС, НАТО и САЩ не осъди този терористичен акт.
Даже имаше хора, които се радваха, което само показва какви психопати са.
Ето новината:
Украински и руски медии: Киев стои зад атаката срещу Кримския мост
Според поне две украински медии, които цитират неназовани източници, зад днешния инцидент на Кримския мост стоят службата за вътрешна сигурност на Украйна и военноморските сили на Киев, предаде Ройтерс.
Украинската обществена телевизия "Суспилне" и електронния в. "Украинска правда" дадоха малко подробности за операцията, за която казаха, че в нея са участвали Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и военноморските сили. "Суспилне", цитирайки свои източници, информира, че мостът е бил атакуван с подводни дронове.
Телевизията цитира говорител на ВМС, който казал, че не разполага с такава информация и призовал медията да изчака официалните съобщения.
Украински официални лица за момента не са коментирали инцидента, посочва Ройтерс.
Към медиите на Киев, твърдящи, че експлозиите на Кримския мост са дело на украински сили, се присъедини и агенция Укринформ.
Според източниците на Укринформ в атаката обаче били използвани безпилотни надводни кораби.
"Беше трудно да се стигне до моста, но в крайна сметка това беше направено", заявили от СБУ пред агенцията.
От службата припомнят изявлението на началника на СБУ Василий Малюк, че мостът е легитимна цел за Украйна.
Наталия Гуменюк, говорителка на южните сили за сигурност и отбрана на Украйна, заяви по националната телевизия, че повреждането на моста може да е руска провокация преди удължаването на споразумението за зърното, което изтича днес, гласи допълнителна информация на телевизия "Суспилне".
"При такава концентрация на военноморски групировки в този район и общо напрежение на фона на въпроса за удължаването на "зърнената сделка" създаването на подобни провокации, за които окупационните власти в Крим веднага съобщават много шумно, е типичен начин за решаване на подобни въпроси от страна на окупационните власти в Крим и страната агресор като цяло", каза Гуменюк.
По предварителни данни част от моста в Керченския проток се е срутила днес около 04:00 ч., посочва Укринформ.
Преди това е имало експлозия.
Съобщава се, че най-малко двама души са загинали и един е ранен.
Пред моста са се образували огромни опашки.
Движението на влаковете е било спряно.
Москва, от своя страна, уточнява, че атаката срещу Кримския мост е извършена от два надводни дрона, което било съобщено на агенцията от информационния център на Националния антитерористичен комитет (НАК), предаде ТАСС.
Руските източници потвърждават, че двама възрастни са загинали, а едно дете е било ранено.
Крим беше анексиран от Русия от Украйна през 2014 г., но е международно признат за част от Украйна, припомня агенцията.
19-километровият мост беше повреден от експлозия през октомври миналата година при нападение, което според Кремъл е организирано от украинските сили за сигурност.
Месеци по-късно Украйна призна косвено за извършването му.

На 19 юли 2023 г. руска военна база на полуостров Крим беше атакувана от украински дронове.
Шефът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов написа в "Телеграм", че е извършена "успешна акция" в Крим.
Както става ясно от новината, която съм цитирал по-долу Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са провели успешна "терористична" акция на руска територия.
Това е поредното доказателство, че Украйна се е превърнала в държава - спонсор на тероризма.
Но най-изненадваща за мен беше реакцията на Русия към терористичната атака.
Според Кремъл "Западът си затваря очите за терористичните атаки на Украйна на руска територия".
Това между другото е и моето мнение за липсата на реакция на колективния Запад към терористичните дейности на Украйна.
Само че ако трябва да бъдем коректни терористичните актове на украинските нацисти започнаха още през 2014 г. с убийствата на Евромайдана и терора над мирното население на Източна Украйна от 2014 до 2022 г.
Не мога да пропусна факта, че е малко странно това съвпадение между моята теза и изявлението на руските официални власти.
И после как да не ми лепнеш етикет "кремълска мурзилка".
Само че аз нямам нищо общо с Кремъл и Русия.
Просто наблюдавам случващото се по света и се опитвам да направя най-логичните изводи.
Пожар в руска военна база в Крим след украинска "успешна акция"
Пожар избухна в руска военна база на окупирания Крим. Наложи се евакуацията на четири населени места и затварянето на близка магистрала, съобщи назначения от руските власти губернатор на полуострова Сергей Аксьонов. През изминалата нощ отново украинските черноморски пристанища Одеса и Николаев бяха основната цел на руските ракетни удари.
Русия заяви, че Западът си затваря очите за терористичните атаки на Украйна на руска територия. Изявлението бе по повод пожара в руската военна база, при който загинаха двама души.
Киев съобщи само за успешна акция на Крим.
След избухването на пожара на полигона на базата край Кирковское шефът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов написа в "Телеграм", че е извършена "успешна акция" на окупирания полуостров Крим. Според руски военни кореспонденти и украински медии в базата гори склад с боеприпаси. Над 2000 души от района на базата ще бъдат временно евакуирани, поясни руският губернатор Сергей Аксьонов.
В поредната нощна серия въздушни удари Русия е използвала крилати ракети с въздушно, наземно и морско базиране, както и ирански ударни безпилотни апарати "Шахед", съобщиха украинските военновъздушни сили. Атакувани са критични инфраструктурни и военни обекти с основно направление Одеса, а изстрелването на ракетите е било от Черно море, Крим и Ростовска област.
Черноморският пристанищен град Одеса отново е бил основна цел на руските атаки. През нощта Русия е изстреляла крилати ракети "Калибър" от Черно море, в Одеса са се чули серии експлозии. Въпреки продължаващите руски ракетни атаки срещу пристанището в Одеса то продължава да работи. Това заяви говорителят на военната администрация в града Серхий Брачук. Има попадения в зърнените и петролните терминали, повредени резервоари и товарна техника. Възникнал е пожар, няма информация за жертви.
Руското министерство на отбраната нарече ударите по пристанищата Одеса и Николаев възмездие за разрушенията на моста над Керченския пролив. Атаката съвпада с излизането на Русия от сделката за износ на украинско зърно през Черно море.


Дмитрий Песков


А изводът е, че Украйна е нацистка държава, която извършва терористични актове на своя и на чужда територия с цел всяване на терор в мирното население.
Същото каза и говорителя на Кремъл Дмитрий Песков преди два месеца:
Песков: Украйна е държава, спонсорираща тероризма
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини властите в Киев в тероризъм и добави, че за "пореден път се потвърждава, че решението на Путин за започване на специална военна операция е правилно".
В интервю за предаването "Москва. Кремъл. Путин" по телевизия "Русия 1" Дмитрий Песков изрази увереност, че Киев не просто спонсорира убийства, но също така е техен организатор, вдъхновител и изпълнител.
Повод за коментара му стана изказване на началника на украинското военно разузнаване Кирил Буданов в началото на седмицата.
Тогава Буданов заяви в интервю за Yahoo News: "Убивали сме и ще продължим да убиваме руснаци във всяка точка на света до пълната победа на Украйна".
Песков обвини Украйна, че се е превърнала в държава - спонсор на тероризма.
Той добави, че подобни изказвания още веднъж доказват, че решението на президента Владимир Путин да започне така наречената специална военна операция е било правилно.
Както и че руските специални служби знаят какво да правят.
Според Песков думите на Буданов са безпрецедентни и трябва да бъдат осъдени, включително на Запад.
"Ясно е, че киевският режим стои зад убийствата, не просто спонсорира тези убийства, а е организатор, ръководител и изпълнител", заяви говорителят на Кремъл в отговор на въпроси на журналиста Павел Зарубин.
Песков допълни още, че в случая "става дума за държава, спонсорираща тероризма".


Само че Украйна спонсорира тероризма от много години, за което колективния Запад си затваряше очите.
САЩ от време на време правят списък на държавите спонсориращи тероризма, но и днес Украйна не е сред тях.
Ето една статия от 22 май 2002 г. в която Държавния департамент на САЩ са изброили държавите спонсориращи тероризма:
Седем държави спонсорират тероризма, сочи доклад на Държавния департамент
Много е интересно последното изречение от статията:
Списъкът с новите допълнения е различен от списъка с "чужди терористични организации", който постоянно се обновява, когато са застрашени американските интереси, отбелязва Ройтерс.


Т.е. ако една държава спонсорираща тероризма работи в полза на американските интереси (като Украйна), САЩ няма да имат никакъв проблем терористичната държава да организира, ръководи и изпълнява терористични актове.
Същото важи и за Саудитска Арабия - стратегически партньор на САЩ и спонсор на тероризма.
Този въпрос е разгледан на 5 август 2011 г. в статия на "Дойче Веле":
Партньор на Запада или спонсор на тероризма?

Остава ни само да намерим отговорите на два въпроса:
Дали и САЩ е държава спонсорираща тероризма?
и
Защо България е съюзник на терористи и нацисти?!?

Някои българи имат отговор на първия въпрос още от 3 август 2018 г.:
Протест в София: „САЩ са спонсор на международния тероризъм“
Отговорът на втория въпрос ще го чакаме от правителството на Денков-Габриел.


Руският знак "Z" символизиращ Третата световна война нарисуван на дърво в Сливен

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!