Рецепта "Октомврийска зеленчукова супа кубчета ала Бигджордж"
(за 10 порции)
250 гр. ориз
250 гр. кайма
500 гр. спанак
500 гр. моркови
500 гр. кромид лук
1 връзка праз
чубрица
босилек
олио
сол
кисело мляко
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте ориза.
Нарежете каймата на кубчета.
Измийте, почистете и нарежете на ситно спанака.
Измийте, почистете и настържете морковите.
Измийте, почистете и нарежете на ситно лука и праза.
В десетлитрова тенджера сипете 5-6 супени лъжици олио.
Изсипете лука, морковите и праза и ги запържете за 5 минути.
Добавете 1 литър вода.
Изсипете нарязания на ситно спанак.
Задушете за 15 минути.
Добавете ориза и каймата.
Изсипете 5-6 литра вода, докато тенджерата се напълни до 7/8 от обема си.
Поръсете супата с 1 щипка чубрица, 1 щипка босилек и добавете сол на вкус (поне 1 супена лъжица).
Оставете супата на котлона до пълното сваряване на продуктите.
При поднасяне на всяка порция добавете към нея няколко супени лъжици кисело мляко.
Приятен апетит!
(за 10 порции)
250 гр. ориз
250 гр. кайма
500 гр. спанак
500 гр. моркови
500 гр. кромид лук
1 връзка праз
чубрица
босилек
олио
сол
кисело мляко
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте ориза.
Нарежете каймата на кубчета.
Измийте, почистете и нарежете на ситно спанака.
Измийте, почистете и настържете морковите.
Измийте, почистете и нарежете на ситно лука и праза.
В десетлитрова тенджера сипете 5-6 супени лъжици олио.
Изсипете лука, морковите и праза и ги запържете за 5 минути.
Добавете 1 литър вода.
Изсипете нарязания на ситно спанак.
Задушете за 15 минути.
Добавете ориза и каймата.
Изсипете 5-6 литра вода, докато тенджерата се напълни до 7/8 от обема си.
Поръсете супата с 1 щипка чубрица, 1 щипка босилек и добавете сол на вкус (поне 1 супена лъжица).
Оставете супата на котлона до пълното сваряване на продуктите.
При поднасяне на всяка порция добавете към нея няколко супени лъжици кисело мляко.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!