biggeorge Lyrics

вторник, 5 юли 2016 г.

Украйна - маските на революцията ( Френски документален филм )

Украйна - маските на революцията
Френски документален филм

След като гледах този филм си зададох следните въпроси:
Кого защитаваме в конфликта Украйна-Русия?
На чия страна сме?
На страна на украинските неонацисти и националисти или на страната на украинския народ?
Чии интереси защитава Президента Росен Плевнелиев с крайната си антируска позиция?
Интересите на българите, на украинците или на гражданите на Европейския съюз?
Или защитава интересите на американските и европейските управляващи?
Позицията на Росен Плевнелиев не е ли антибългарска, поради големия брой наши сънародници живеещи в Украйна?
Те не са ли под заплаха от новите неонацистки и националистически управляващи в Киев?
Не е ли време да се направи импийчмънт на Президента Плевнелиев и да бъде свален от своя висок пост, за да спре да слуша американските управляващи и да конфронтира България с Русия?




В по-глобален план, докога САЩ ще се месят в политиката на Европа и ще редят живота на европейците и кой ще съди Виктория Нюланд, която издигна на власт настоящото неонацистко управление на Украйна?

Ето кратко резюме на филма от радио "Бинар":
И в Мрежата вече се появи филмът „Маските на революцията“ на известния френски журналист Пол Морейра за събитията в Украйна. Филмът е излъчен по Canal+ през февруари. Представя горчивата истина за Украйна, все още непреглътната от Европа. Преди да излезе, филмът вече беше разбунил духовете в Париж. Украинското посолство във Франция поиска лентата да се изземе от киното и ефира, заради „пропагандистката“, „тенденциозната“ и „създаваща лошо усещане“ тематика.
И изведнъж Франция, някак си, престана да бъде „европейски партньор на Украйна“. Авторът Пол Морейра е с опит в разследващата журналистика. Негови филми за Ирак, Израел, Сомалия и други горещи точки неведнъж са получавали престижни награди.
През 2014 г., когато събитията в Украйна бяха в остра фаза, журналистът заминава за Киев и Одеса, за да се опита да разбере какво се случва в страната. По думите му, погледът от Париж върху събитията в Украйна едва ли отразява пълната картина. Филмът на Морейра определено се отличава видимо от това, на което са свикнали френските зрители. Опасността за официален Киев идва от факта, че лентата разобличава „Революцията на достойнството“. Започва с „Десен сектор“ и с това че, фактически неофашистите на Украйна, толерирани от официалната власт, получиха автономна власт и възможност да контролират населението.
За неинформираната европейска публика шок предизвикват кадрите, показващи зверствата в Дома на профсъюзите в Одеса. Там проруски настроени демонстранти бяха изгорени живи от украински десни радикали и неонацисти. Не може спокойно да се гледат моментите, в които одеските нацисти крещят: „Убийте всички до един!“. Следват сцени на обгорели трупове, падащи от прозорците, и масовото пеене: „Слава на Украйна“. И никой от неонацистите досега не е наказан.
Журналистът успява да посети лагер, където бойците от „Азов“ преминават военна подготовка. Трениращите в лагера не са само украинци, отбелязва Морейра, преди да разговаря с младеж от Франция, чието лице е с маска. Момчето твърди, че воюва за интересите на Франция и срещу Русия. РФ многократно е заявявала, че не е страна в конфликта в Украйна. „Ако продължава така, то Русия може да стигне и до Франция“, казва младежът, на чиято нашивка вместо истинската му фамилия пише „Мусолини“. Морейра представя само факти. Той показва изказванията на бившия лидер на „Десен сектор“ Дмитрий Ярош, скандалните акции на народния депутат от „Радикалната партия“ Игор Мосийчук, знаците върху нашивките на бойците от „Азов“, приличащи на емблемите на някои подразделения на СС и вермахта.
Филмът на Морейра удря по най-болното място на днешна Украйна – тоталната нелегитимност на Евромайдана, на „Революцията на достойнството“ и на днешните украински власти.

Украйна - маските на революцията ( бг субтитри ) - френски документален филм Част 1



Украйна - маските на революцията ( бг субтитри ) - френски документален филм Част 2



Украйна - маските на революцията (бг субтитри)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!