Рецепта "Крилата пролетна супа ала Бигджордж":
(за 10 порции)
1 кг. пилешки крилца
1 кг. картофи
350 гр. домати чери
250 гр. моркови
250 гр. ориз
250 гр. кромид лук
слънчогледово олио
чубрика
сол
Начин на приготвяне:
Сварете пилешките крилца.
След това ги обезкостете и месото го нарежете на ситно.
Обелете и нарежете картофите на ситни кубчета.
Настържете морковите на ренде.
Нарежете и лука на ситно.
Доматите чери са малки по размер, затова могат да се нарежат на четвъртинки.
След това в дълбока тенджера(с вместимост най-малко 10 литра) сипете 2-3 супени лъжици олио и запържете лука и морковите.
После добавете картофите и доматите и малко вода.
Водата не трябва да е повече от 300-400 милилитра.
Оставете продуктите за 15 минути да се задушат.
После добавете свареното пилешко месо и ориза.
Допълнете тенджерата с 5-6 литра вода.
Добавете сол на вкус и чубрика.
Оставете на огъня, докато ориза набъбне.
Ако сместа стане прекалено гъста в процеса на варене добавете още вода.
Сервирайте супата топла.
Приятен апетит!
(за 10 порции)
1 кг. пилешки крилца
1 кг. картофи
350 гр. домати чери
250 гр. моркови
250 гр. ориз
250 гр. кромид лук
слънчогледово олио
чубрика
сол
Начин на приготвяне:
Сварете пилешките крилца.
След това ги обезкостете и месото го нарежете на ситно.
Обелете и нарежете картофите на ситни кубчета.
Настържете морковите на ренде.
Нарежете и лука на ситно.
Доматите чери са малки по размер, затова могат да се нарежат на четвъртинки.
След това в дълбока тенджера(с вместимост най-малко 10 литра) сипете 2-3 супени лъжици олио и запържете лука и морковите.
После добавете картофите и доматите и малко вода.
Водата не трябва да е повече от 300-400 милилитра.
Оставете продуктите за 15 минути да се задушат.
После добавете свареното пилешко месо и ориза.
Допълнете тенджерата с 5-6 литра вода.
Добавете сол на вкус и чубрика.
Оставете на огъня, докато ориза набъбне.
Ако сместа стане прекалено гъста в процеса на варене добавете още вода.
Сервирайте супата топла.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!