biggeorge Lyrics

вторник, 17 декември 2013 г.

Анализ на новините

Анализ на новините
По света и у нас

Днес се появи следната новина:
Куриоз: Лъгал, че работи в ЦРУ, прави каквото си иска
Ще цитирам само това:
"Колегите му били силно респектирани от лъжите му, вземайки ги за истина. На Бейл му било позволено да идва на работа, когато си пожелае, като шефовете му не пропускали да му се подмажат с редовни финансови бонуси.
Мошеникът пътешествал из света за сметка на държавата, като доходът му бил по-висок даже от този на началниците му.
Достатъчно било да каже магическата дума "ЦРУ" и всички в службата му козирували."
А сега искам да припомня новина от преди три дни, която всички пропуснаха все едно беше прогнозата за времето в Киргистан:
24 часа: Агентите на ДАНС ще могат да ползват фалшиви документи
И отново ще цитирам:
"Фондации, граждански сдружения и фирми ще може да създава ДАНС. Това е предвидено в промени в правилника на агенцията, които са били одобрени от правителството на закрито заседание тази седмица, пише "24 часа". Агентите под прикритие ще имат право да ползват фалшиви лични документи, а останалите държавни и общински органи ще им фабрикуват актове за раждане, дипломи, свидетелства за брак и пр. Фалшивите документи трябва да се унищожават, след като е приключила мисията на агента, те няма да могат да ги ползват извън нуждите си по изпълнение на задачата, за която са издадени. ДАНС ще има регистър на всички ползвани самоличности, предвижда постановлението на МС."
И така какъв извод можем да си направим?
Че в САЩ има крадливи и лъжливи хора като навсякъде другаде?
Че зъл гений е злоупотребил с честното име на ЦРУ?
Всъщност важното в двете новини е, че в САЩ Джон С. Бейл е злоупотребил с държавни средства от името на ЦРУ, а в България на ДАНС ще се разреши да създава фалшиви самоличности и организации, което много лесно може да се превърне в злоупотреба.
И най-забавно то е, че в САЩ при целия им контрол чак сега са заловили измамника, а в България с този нисък контрол/самоконтрол много по-лесно някой може да се възползва от системата и да се облагодетелства в своя полза.
И така утре като за позная с Иван Петров няма как да знам дали наистина това е Иван или е Митко, Петьо, Симеон ... но поне със сигурност ще знам, че не е Пенка или Мария.
Да живее ДАНС - Държавна Агенция за Нови Самоличности.
Накрая на прегледа на новините искам да обърна внимание на една особено тревожна вест:
Япония засилва военния си потенциал заради Китай
Последният път, когато Япония засили военния си потенциал избухна Втората световна война.
От най-миролюбивата страна на света Япония сега отново се опитва да се превърне във военна сила номер 1 в региона.
Да, вярно е, че Китай има претенции за няколко японски острова, а Северна Корея се превъзбужда периодично, но нали затова в Япония има американски бази, които да отговорят на евентуална агресия срещу мирната страна.
Въоръжаването и превъоръжаването е двустранен процес.
В резултат на японската милитаризация и Китай, и Северна Корея ще се пренапрегнат и накрая от една лайняна клечка може да избухне някой конфликт с неизвестни последици.
Да се надяваме, че здравия разум ще надделее отново.
Ако ли не - дупе да ни е яко, когато започнат да падат атомните бомби.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!