Заклахте ли прасетата?
Защо не обичаме да спазваме правилата?
Заради африканска чума по свинете всички домашни прасета в област Русе ще да бъдат умъртвени до 10 дни.
Това е разпоредил областният губернатор Галин Григоров.
Умъртвяват всички домашни прасета в област Русе
След като избухна епидемията от африканска чума по свинете много стопани взеха прасетата си и ги откараха в други населени места, като с това може да са разпространили болестта в цяла Северна България.
Умъртвяват домашни свине в Плевенско заради огнището на африканска чума
Други пък, които отглеждат прасета в домашни условия решиха да ги заколят преди да са дошли властите.
Стопани масово колят прасетата си в Свищовско
Вчера минах през няколко села в Южна България и навсякъде миришеше на пърлени прасета.
Не е ли по-добре преди свинете да бъдат заклани и прибрани във фризерите да им се вземат проби за всеки случай?
Защо стопаните в заразените села не предадат доброволно болните животни на държавата и после да получат финансови или материални компенсации?
А какво ще стане, ако някое от закланите прасета е болно от болест, която е опасна и за хората?
Казват, че африканската чума по свинете не е опасна за човека, стига месото да е добре обработено термично.
Въпреки това обаче аз не бих ял свинско месо от болни животни.
Защо българите не обичаме да спазваме правилата?
Това резултат от липсата на доверие към институциите ли е?
Или е част от българската народопсихология?
--------------------------------------------------------------------------------------------
Източник: Заклахте ли прасетата?
Защо не обичаме да спазваме правилата?
Заради африканска чума по свинете всички домашни прасета в област Русе ще да бъдат умъртвени до 10 дни.
Това е разпоредил областният губернатор Галин Григоров.
Умъртвяват всички домашни прасета в област Русе
След като избухна епидемията от африканска чума по свинете много стопани взеха прасетата си и ги откараха в други населени места, като с това може да са разпространили болестта в цяла Северна България.
Умъртвяват домашни свине в Плевенско заради огнището на африканска чума
Други пък, които отглеждат прасета в домашни условия решиха да ги заколят преди да са дошли властите.
Стопани масово колят прасетата си в Свищовско
Вчера минах през няколко села в Южна България и навсякъде миришеше на пърлени прасета.
Не е ли по-добре преди свинете да бъдат заклани и прибрани във фризерите да им се вземат проби за всеки случай?
Защо стопаните в заразените села не предадат доброволно болните животни на държавата и после да получат финансови или материални компенсации?
А какво ще стане, ако някое от закланите прасета е болно от болест, която е опасна и за хората?
Казват, че африканската чума по свинете не е опасна за човека, стига месото да е добре обработено термично.
Въпреки това обаче аз не бих ял свинско месо от болни животни.
Защо българите не обичаме да спазваме правилата?
Това резултат от липсата на доверие към институциите ли е?
Или е част от българската народопсихология?
--------------------------------------------------------------------------------------------
Източник: Заклахте ли прасетата?
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!