biggeorge Party Zone

сряда, 28 ноември 2018 г.

Осемнайсет странни деликатесни ястия, които можете да опитате по света

Осемнайсет странни деликатесни ястия, които можете да опитате по света





Цените ли вкусната храна?
А искате ли да опитате нещо наистина различно?

Предлагам ви кулинарна разхода из някои от най-странните блюда, които могат да ви сервират по света:

1. Супа от костенурки
Тя се приготвя от определени видове костенурки с по-мека черупка и се счита за деликатес в Китай и Източна Азия.

2. Хакарл
Исландското национално ястие се прави от вид акула, която е оставена да ферментира в продължение на месеци, а след това се суши.

3. Апинг
Това е пържена тарантула, сервирана с черен пипер.
Става популярна при глада в Камбоджа през 70-те години, а днес е деликатес.

4. Сурстрьоминг
Херинга, оставена да ферментира почти до разлагане, която има ужасна миризма.
Консумира се в Швеция.

5. Сурово конско месо
С малко мазнини и калории, то се поднася като част от порция суши в Япония.

6. Жабешки бутчета
Пържени или печени, те вървят с гарнитура от чесън.
Имат вкус на пиле и са популярни във Франция.

7. Фугу
Едно ястие, с което рискувате живота си, тъй като този вид риба е изключително отровна.
Готвачите трябва да имат специална подготовка.

8. Каш
Ястие от сварени кравешки крака и глави, сервира се с вид хляб и чаша водка.
Консумира се в Близкия изток.

9. Смрадливи главички
Името е противно, но зад него се крият оставени да ферментират рибешки главички и вътрешности, най-често от сьомга.
Яде се от индианците в Аляска.

10. Крокодилско месо
Определено не е от по-конвенционалните местни ястия.
Комбинира вкус на пилешко и рачешко.
Яде се в Австралия и Югоизточна Азия.

11. Биволски тестиси
Панирани и сервирани като бърза храна в американския Запад и Западна Канада.

12. Казу Марцу
Екстремен вид сирене, приготвено от овче мляко, като в него се съдържат живи ларви.
Произход - Сардиния.

13. Тъпоклюна кайра
Тази птица е защитена в някои страни, а в други като Исландия се яде като деликатес.

14. Отлежали яйца
Китайците ги запазват в специален разтвор в продължение на месеци.
Жълтъкът позеленява, а белтъкът става тъмно кафяв.
Миризмата пък е доста силна.

15. Червей Мопане
Доста голям и сочен червей, видът Мопане се приготвя с чили, домати и чесън.
Консумира се в Южна Африка.

16. Пържена гърмяща змия
Ястие, традиционно за югозападните американски щати.
Месото се одира от костите и се пържи.
Има вкус, сходен с пилешкото месо.

17. Нсенене
Това е вид скакалец в Уганда, пържи се в мазнина и се сервира с лук.

18. Месо от кит
Обработено на грил или дори сурово, то се яде в Скандинавските страни и Япония.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!