biggeorge Lyrics

сряда, 14 февруари 2018 г.

Рецепта "Февруарска мусака с праз и чесън ала Бигджордж"

Рецепта "Февруарска мусака с праз и чесън ала Бигджордж"
(за 10 порции)

2 кг. картофи
500 гр. моркови
500 гр. лук
1 връзка праз
1 глава чесън
500 гр. домати/доматен сок
250 гр. кайма
1/2 с. л. чубрица
1 с. л. червен пипер
1 с. л. сол
олио

За заливката:
2 бр. кисели млека
2 бр. яйца

Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на ситни кубчета.
Почистете морковите и ги нарежете на ситно или по-добре ги настържете с ренде.
Почистете лука, праза и чесъна и ги нарежете на ситно.
За да съберете всички продукти ще ви трябва 10 литрова тенджера
Нарежете на ситно доматите или директно изсипете в тенджерата доматения сок.
Изпържете каймата в олио до пълна обработка.
Ще познаете, че каймата е готова по това, че става зърнеста (на трохи).
Добавете и каймата в тенджерата.
Добавете чубрицата, червения пипер и солта.
Добавете и поне 2 литра вода.
Разбъркайте сместа добре.
После поставете тенджерата на котлона за 30 минути, за да се задушат продуктите.
Изсипете мусаката в подходяща тава.
Пъхнете тавата в загрята фурна при температура 150 градуса за 60 минути, докато сместа се запече.

През това време пригответе заливката.
В подходящ съд изсипете киселите млека.
В друг съд изсипете яйцата едно по едно.
Така ще можете да разберете дали яйцата са развалени.
Ако са развалени няма да унищожите заливката.
Ако яйцата са наред ги разбийте добре с вилица.
Добавете ги към киселото мляко и разбъркайте добре сместа.
Щом мусаката се запече я покрийте със заливката.
Запечете мусаката отново при същата температура на фурната, докато заливката потъмнее.
Поднесете мусаката топла с подходяща гарнитура.
Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!