Рецепта "Обикновена бисквитена торта ала Бигджордж":
(за 6 порции)
Необходимите продукти са:
1 л. прясно мляко
500 гр. обикновени бисквити
2 пакетчета нишесте по 60 гр. всяко с различен аромат
200 мл. вода
200 гр. захар
Забележка: 1 пакетче нишесте е за 700 мл. течност. Съобразете броя на пакетчетата нишесте с количеството мляко, което ще ползвате.
Начин на приготвяне:
Сварете прясното мляко.
Ако млякото е пастьоризирано няма нужда да се вари, само го загрейте на умерен огън.
Докато млякото е горещо към него добавете захарта и бъркайте интензивно, за да се разтопи.
Изсипете нишестетата в подходяща съдина и ги разтворете с водата.
Разбъркайте нишестето и водата до получаване на хомогенна смес.
След това добавете сместа към топлото мляко на тънка струя и бъркайте интензивно, така че нишестето да не стане на топки.
Загрявайте на умерен огън цялата смес, докато се получи гъст крем.
Кремът не трябва да е прекалено течен, защото тортата ще стане водниста, но и не трябва да е много гъст, защото трудно ще се изсипва при приготвянето на тортата.
След като сместа е готова вземете една тава и покрийте дъното й с крем.
Отгоре наредете пласт бисквити и отново ги покрийте с крем.
Повтаряйте това, докато бисквитите свършат и тавата се запълни.
Трябва така да разпределите крема, че последния слой бисквити да бъде покрит с крем.
Можете да украсите повърхността на тортата с шоколадови пръчици или настърган шоколад, или смлени орехи, или стафиди, или каквото там си решите.
В пластовете вътре също можете да добавите разни пълнежи, но за мен тези неща са глезотии.
Най-лесната украса е да вземете едно ренде и да настържете няколко бисквити върху тортата.
След като сте готови с тортата я оставете на мира за 24 часа, за да омекнат бисквитите.
Преди консумация я нарежете на равни парчета.
Приятен апетит!
(за 6 порции)
Необходимите продукти са:
1 л. прясно мляко
500 гр. обикновени бисквити
2 пакетчета нишесте по 60 гр. всяко с различен аромат
200 мл. вода
200 гр. захар
Забележка: 1 пакетче нишесте е за 700 мл. течност. Съобразете броя на пакетчетата нишесте с количеството мляко, което ще ползвате.
Начин на приготвяне:
Сварете прясното мляко.
Ако млякото е пастьоризирано няма нужда да се вари, само го загрейте на умерен огън.
Докато млякото е горещо към него добавете захарта и бъркайте интензивно, за да се разтопи.
Изсипете нишестетата в подходяща съдина и ги разтворете с водата.
Разбъркайте нишестето и водата до получаване на хомогенна смес.
След това добавете сместа към топлото мляко на тънка струя и бъркайте интензивно, така че нишестето да не стане на топки.
Загрявайте на умерен огън цялата смес, докато се получи гъст крем.
Кремът не трябва да е прекалено течен, защото тортата ще стане водниста, но и не трябва да е много гъст, защото трудно ще се изсипва при приготвянето на тортата.
След като сместа е готова вземете една тава и покрийте дъното й с крем.
Отгоре наредете пласт бисквити и отново ги покрийте с крем.
Повтаряйте това, докато бисквитите свършат и тавата се запълни.
Трябва така да разпределите крема, че последния слой бисквити да бъде покрит с крем.
Можете да украсите повърхността на тортата с шоколадови пръчици или настърган шоколад, или смлени орехи, или стафиди, или каквото там си решите.
В пластовете вътре също можете да добавите разни пълнежи, но за мен тези неща са глезотии.
Най-лесната украса е да вземете едно ренде и да настържете няколко бисквити върху тортата.
След като сте готови с тортата я оставете на мира за 24 часа, за да омекнат бисквитите.
Преди консумация я нарежете на равни парчета.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!