biggeorge Party Zone

четвъртък, 10 юли 2014 г.

Рецепта "Обикновена бисквитена торта ала Бигджордж"

Рецепта "Обикновена бисквитена торта ала Бигджордж":
(за 6 порции)

1 литър прясно мляко
2 пакетчета нишесте с различен аромат
1 чаена чаша(200 мл.) вода
1 чаена чаша(220 гр.) захар
2 или 3 пакетчета обикновени бисквити(зависи от броя бисквити в пакетчето)

Начин на приготвяне:

Сварете прясното мляко и го махнете от огъня, за да се охлади.
Докато млякото е горещо към него добавете захарта и бъркайте интензивно, за да се разтопи.
Сипете една чаена чаша вода в друга съдинка и добавете вътре нишестетата.
Разбъркайте нишестето и водата до получаване на хомогенна смес.
След това добавете сместа към топлото мляко на тънка струя и бъркайте интензивно, така че нишестето да не стане на топки.
Ако е нужно загрейте на слаб огън цялата смес, докато се получи гъст крем.
Кремът не трябва да е прекалено течен, защото тортата ще стане водниста, но и не трябва да е много гъст, защото трудно ще се изсипва при приготвянето на тортата.
След като сместа е готова вземете една тава и покрийте дъното й с крем.
Отгоре наредете пласт бисквити и ги покрийте с крем.
След това пак наредете пласт бисквити и пак ги покрийте с крем.
И така докато бисквитите свършат.
Трябва така да разпределите крема, че последния слой бисквити задължително да бъде покрит с крем.
Можете да украсите повърхността на тортата с шоколадови пръчици или настърган шоколад, или смлени орехи, или стафиди, или каквото там си решите.
В пластовете вътре също можете да добавите разни пълнежи, но тези неща са глезотии.
След като сте готови с тортата я оставете добре да се охлади и след това я приберете за 24 часа в хладилник.
Преди консумация я нарежете на шест равни парчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!