biggeorge Lyrics

неделя, 11 декември 2022 г.

Компромат ли ти направиха в САЩ, Божанков?

Компромат ли ти направиха в САЩ, Божанков?
Кажи какъв компромат ти направиха, ще ти олекне!


Явор Божанков


На 7 декември 2022 г. Явор Божанков гостува в предаването на bTV "Лице в лице".
Ако искате можете да изгледате това интервю.
БСП и властта - Гост е Явор Божанков
В предаването той сподели, че е бил в САЩ през последните няколко седмици и там е разговарял с представители на демократите и републиканците.
После на 9 декември 2022 г. единствено Явор Божанков от БСП гласува "За" даването на оръжия на Украйна, заедно със депутатите на ГЕРБ, ПП, ДПС, ДБ и "Български възход".
"Против" военна помощ за Украйна бяха БСП и "Възраждане".
За мен народните представители, които гласуваха "За" даването на оръжия на Украйна са национални предатели.
С решението си те ще вкарат България във война с Русия, което е и главната цел на това безумие.
Преди гласуването Божанков изнесе цяла реч във възхвала на Украйна.
Явор Божанков от БСП: Русия няма да спечели тази война
"Неотдавна Русия ни обяви за неприятелска страна, и то, когато бяхме твърде приятелски настроени. Нито оръжие сме изпращали, нито, както казват някои - сме участвали в конфликта. Но все пак Русия ни обяви за неприятелска страна и това е тяхното отношение към нас.
Няма нищо общо историческата благодарност. Няма нищо общо нашето уважение към руската култура с действителността днес. И с факта, че Русия е агресор. С факта, че Русия нападна Украйна. С факта, че целият цивилизован свят зае тази позиция.
И тук делението на цивилизован и нецивилизован свят е истинско. От едната страна са Русия, Северна Корея, Сирия и Беларус - само диктаторски режими. От другата страна е демократичният свободен свят, модерните свободни деморкатичични държави. Дори Сърбия е заела своята категорична позиция". Думите не са на депутат от Демократична България, а на Явор Божанков от БСП.
Днес депутатът отправи емоционална реч, в която подкрепи оказването на военна помощ за Украйна. Социалистът излезе на парламентарната трибуна и застана на напълно противоположна позиция на официалната партийна линия в БСП. Това се случи по време на дебатите по темата в парламента, които отново се превърнаха в трибуна за БСП и "Възраждане" за "заплахите" им от типа, че изпращането на оръжие за Украйна ще въвлече България във войната.
Божанков разкритикува поведението на собствената си партия и дори обвини, че мнението на левицата е изградено на база "накъде духа вятъра" на общественото мнение. Депутатът изрази позицията си в подкрепа на изпращането на оръжие на Украйна "с ясното съзнание какви последствия може да има" за самия него.
"Не мога да се съглася с тезата, че това решение включва България във войната. По простата причина, че дори съседна (Северна) Македония е изпратила оръжие много отдавна, както и Чехия, и цяла Европа. Никой не е влязъл пряко във войната. Не трябва и българските граждани да се плашат, а те се плашат с политическа цел", заяви Явор Божанков.
Депутатът от БСП подчерта, че лидерите са тези, които трябва да водят хората, а не да гледат общественото мнение - "накъде духа вятъра и да опънем платната, за да се понесем на течение на обществения дебат".
"Тази война рано или късно ще свърши. Ще има процес на възстановяване и ще бъде твърде лицемерно България да иска да е част от програмите за възстановяване и развитие. Да е част от солидарността тогава, когато се получават пари, но да не е част тогава, когато един народ страда, стои на тъмно и студено и е подложен на системна агресия.
Жени, деца, цивилна инфраструктура, млади, възрастни, в момента на минусови температури в Украйна са подложени на системен тормоз, терор и геноцид от Руската федерация.
Този дебат се води само тук. Оттук на запад такъв дебат няма. Никой няма съмнение коя страна е права и коя не е права", подчерта Божанков.
Депутатът от БСП продължи, като каза, че е нормално българските граждани да бъдат объркани, тъй като дори президентът Румен Радев, който е човек с опит, е казал, че очевидно Русия ще спечели войната. По думите му това казват и много медии, сайтове и източници на руска пропаганда, но това всъщност не е така очевидно.
"Уважаеми колеги, без да съм експерт в тази тема се съгласяват само с една теза, изказана дотук. Дори и колегите от "Възраждане" казаха, че ще ни съдят за това как сме гласували и какво сме казали. Такъв ден наистина ще дойде, има значение и ще има значение. Може би не само за нас, но и за поколенията след нас, за нашите деца – кой какво е казал, как е гласувал и на каква позиция е.
Аз съм абсолютно убеден в своята позиция с ясно съзнание какви последствия може да има тя за мен и как може да се разчете. Но съм убеден и искам да го кажа, ще дойде ден, в който ще разговаряме пак кой е бил прав, ще се носи отговорност и аз мога да ви кажа едно: Русия няма да спечели тази война", завърши речта си Божанков.


После БСП съвсем заслужено изключи Явор Божанков от групата си.
БСП изключи депутата Явор Божанков заради подкрепа за Украйна
Има голяма вероятност обаче той да не се откаже от депутатското си място в Народното събрание и дори да се присъедини към някоя от другите парламентарни групи.
Без отговор остава въпроса какво накара Явор Божанков така радикално да промени мнението си за войната в Украйна и то след посещението му в САЩ?
Очевидно е, че американците са направили компромат на Явор Божанков.
С този компромат американците изнудват Божанков да гласува така както му наредят.
Остава да разберем какъв е компромата.
Божанков, признай си.
Кажи какъв компромат ти направиха, ще ти олекне!
С мъж в леглото ли те снимаха или те арестуваха с наркотици в джоба?
Какво направи, докато беше в САЩ, че сега си поставен в зависимост от американците?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!