biggeorge Lyrics

неделя, 10 юли 2022 г.

Шега или намек са думите на балканския оракул Еди Рама?!?

Шега или намек са думите на балканския оракул Еди Рама?!?
Кога Северна Македония ще нападне България?


Среща на върха на Процеса по сътрудничество в Югоизточна Европа в Солун, 10 юни 2022 г.


През юни 2022 г. се проведе среща на върха на Процеса по сътрудничество в Югоизточна Европа в Солун.
Започна срещата на върха на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа в Солун
По време на тази среща албанският премиер Еди Рама се "пошегува" с македонския си колега Димитър Ковачевски като го нарече "Премиерът на бъдеща Западна България".
Ето я и самата новина:
ЕДИ РАМА ПРЕДСТАВИ КОВАЧЕВСКИ КАТО "ПРЕМИЕРА НА БЪДЕЩА ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ" И РАЗГНЕВИ МАКЕДОНЦИТЕ
"Премиерът на бъдеща Западна България" - така шеговито албанският премиер Еди Рама представи своя колега от Република Северна Македония Димитър Ковачевски по време на среща на върха на Процеса по сътрудничество в Югоизточна Европа в Солун.
Това се случи в присъствието на няколко висши дипломати, включително гръцкия премиер Кириакос Мицотакис и германския канцлер Олаф Шолц. малко преди официалната вечеря.
Макар шегата да беше посрещната с доза смях от македонския премиер, в страната тя се превърна в истински скандал.
Опозиционната партия в Република Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ разкритикува случая и дори поиска оставката на управляващото правителство.
Медиите в Скопие съобщиха, че думите на албанския президент са били отразени с тържествено вълнение в българските медии.

Ето го видеото с "шегата" на Еди Рама:
Edi Rama joke about North Macedonia calling them "Future West Bulgaria" in front of Olaf Scholz



За всеки запознат с българската история тази "шега" не е необичайна проява на странното чувство за хумор на албанският премиер Еди Рама.
Думите му по-скоро са намек към българския народ какви са плановете на Великите сили за бъдещето на България.
Искам само да дам една кратка историческа справка за незапознатите с историята:
Между 23 декември 1876 г. и 20 януари 1877 г. в Цариград се провежда конференция на посланиците на Великите сили, акредитирани към Високата порта.
В българската история тя се нарича Цариградската конференция.
Поводите за провеждането на Цариградската конференция са въстанието в Босна и Херцеговина от 1875 г., Априлското въстание в България, както и последвалата война между Сърбия и Черна гора, от една страна и Османската империя, от друга.
Подготовката на Русия за война кара британския премиер лорд Дизраели да се съгласи със свикването на посланическа конференция в османската столица.
По отношение на българските земи участниците в конференцията предлагат различни решения.
В окончателния план на конференцията се налага британското предложение България да се раздели вертикално на две автономни области – Източна, с център Търново, и Западна – с център София.
Аргументът, който британските представители Солсбъри и Елиът изтъкват за вертикалното разделяне на българските земи, е, че в Източната област живеят предимно турци и гърци и тя трябва да се управлява отделно.

Ето карта на показваща границите на България според Цариградската конференция:

Граници на България според Цариградската конференция, 1876 – 1877


В този исторически контекст "шегата" на Еди Рама вече не е смешна.
Според българските националисти албанският премиер намеква, че в някакъв бъдещ момент Северна Македония ще бъде разделена между Албания и България.
Но всъщност балканския оракул Еди Рама ни подсказва, че с помощта на Вашингтон и Брюксел Северна Македония ще нападне България и ще откъсне част от нея, за да увеличи територията си.
Тогава е възможно Северна Македония да се преименува на Западна България, но всичко това ще е във вреда на българския народ.
България ще бъде разпокъсана, българската територия ще намалее, а българския народ ще бъде разделен изкуствено от Великите сили, както се е случило след 1878 година.
Ако разгледате внимателно видеото ще видите, че Еди Рама ни казва, че Димитър Ковачевски ще бъде премиер на бъдеща Западна България и той се смее доволно на тази така наречена "шега".
И докато в Солун лидерите на ЕС и на Западните балкани планираха разделението на България, по същото време българските политици планираха обявяването на война на Русия.
България няма армия и оръжия, но ще води война с Русия!?!
Само на пълен идиот би му хрумнала подобна безумна идея.
От тук нататък всеки ден трябва да се молим на Бог да пази България, защото никой друг не може да ни спаси от участта ни!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!