biggeorge Lyrics

неделя, 19 май 2019 г.

Защо няма смисъл да участвате в игрите в Нощта на музеите в Ямбол?

Защо няма смисъл да участвате в игрите в Нощта на музеите в Ямбол?

Няколко поредни години ходих на Нощта на музеите и успях да разгледам всички експозиции.
Освен образователният характер на мероприятието успях и да науча още нещо - наградите в игрите организирани в Нощта на музеите са предназначени само за приятели на кмета и на служителите на Община Ямбол.
Това, което ме убеди, че играта е манипулиране е факта, че томболата не се тегли пред всички участници в залата, а това се прави на друго скрито място далеч от любопитните хорски очи.
Това беше първата причина да се усъмня в честността й.
Другото е, че преди две години имената на победителите бяха написани на табло, подготовката, на което би отнела доста повече време от предвидените 30 минути между приключването на играта и обявяването на печелившите.
Това беше втората причина да се усъмня в честността й.
Според мен победителите са определени предварително дни и седмици преди нощта на музеите.
Възможно е тези хора дори да не са участвали в самата томбола, а от тях да се изисква само да се появят накрая, за да си вземат наградата.
Миналата година едно семейство за пореден път спечелиха награда и се хвалеха на всеослушание, че са "знаели", че ще бъдат сред победителите.
Това беше третата причина да се усъмня в честността й.
Така че ако искате да разгледате музеите и галериите - можете да го направите съвсем спокойно!
Но не очаквайте да спечелите награда - те са само за специалните хора на Община Ямбол.
Затова няма смисъл да участвате в игрите в Нощта на музеите в Ямбол!
Логичен е извода, че щом Община Ямбол не може да организира една честна томбола за Нощта на музеите как можем да очакваме, че проектите, които се реализират на територията на общината ще бъдат според правилата на Република България.
Примерно ремонта за 27 милиона лева на новата страда на ямболската болница.
Най-вероятно фирмите, които ще участват ще бъдат собственост на приятели на кмета и на общината.
От малките неща, които се случват около нас можем да си направим логичното заключение, че щом става дума за обществени средства и европейски пари на управляващите не може да се има и капка доверие.
Те крадат, мамят и лъжат като за последно.



Ето повече информация за Нощта на музеите 2019 в Ямбол:

Ямбол ще отбележи Европейската нощ на музеите с атрактивната игра „Влез в историята“, в която със свои инициативи участват всички ямболски галерии и музеи.

Идеята е посетителите да се включат в игрите и викторините, организирани от всяка една културна институция и събирайки печати от посещенията си, да участват в общата томбола с награди. Всеки от музеите е предвидил интересни подаръци за участниците, а голямата награда тази година е електронна книга.

Началото на играта стартира от 16.00 часа на всички места: в Културно-информационен център „Безистен“ с Интерактивен музей, Художествена галерия „Жорж Папазов“, Регионалния исторически музей, Етнографския комплекс в кв. „Каргон“ и в Музея на бойната слава. Краят е в 21.00, като всички хора, събрали талони от музеите за участие в томболата, трябва да се регистрират в Безистена най-късно до 21.30. Тегленето на наградите е от 22.00.

Ето какво са подготвили отделните културни институти тази година:

Регионален исторически музей провежда съвместна инициатива с Драматичен театър „Невена Коканова“, озаглавена „Класика“. От 16.30 до 17.45 ч. за децата са организирани анимации с марионетни кукли, чиито образи са изваяни от зеленчуци. Освен постоянните експозиции на музея, от 16.00 до 23.00 ч. посетителите имат шанса да видят и специалната изложба на сценични костюми, снимки и реквизит, използвани при постановки на ямболския театър.

В Етнографския комплекс в кв. „Каргон“ е организирана игра „Познайте предмета от новото време”, в която трябва да бъде открит съвременен предмет, експониран сред изложбите, които представят бита и миналото на Ямбол и региона.

Художествената галерия „Жорж Папазов“ организира за своите гости играта „(О)ценители на изкуството“, като целта е всеки да определи своя фаворит сред произведенията, включени в постоянната експозиция на галерията.

Музеят на бойната слава провокира с разнообразни инициативи, обединени в играта с приключения „Бъди войник за една нощ”. Началото е в 16.00 часа с откриване на фотодокументална изложба „Големите военни маневри край Попово, 1937г.”, посветена на Царските маневри от 29 септември до 2 октомври 1937г., определяни като парад на родолюбието.

През 1937 г. българското правителство и цар Борис III пренебрегват разпоредбите на Ньойския договор, който забранява страната ни да поддържа редовна армия и започва превъоръжаване. Именно тогава са връчени и новите бойни знамена на българската армия, сред които тези на IV конен полк и 29-ти пехотен Ямболски полк.

Между 17.00 - 17:30 ч. ще бъдат проведени демонстрации на бойни изкуства с партньорите от спортен клуб „Карате киокушинкай“ към Военен клуб Ямбол с инструктор сенсей Анани Младенов III дан. През цялото време на игрите, от 16.00 до 21.00 ч. в двора на музея всеки може да изпробва разглобяване и сглобяване на учебен автомат „Калашников”.

Културно-информационен център „Безистен“ очаква посетителите да се включат в играта „Мисля, преживявам, творя“, при която участват във викторина с въпроси за интересни експонати от залите в музея.

Общата цел на инициативата е да провокира интерес и опознаване на богатствата на ямболските музеи и галерии. Очакванията са и тази година залите да бъдат препълнени от посетители.



------------------------------------------------------------------------------
Източници:
Европейска нощ на музеите – 2019
Програма за Европейската нощ на музеите – 18 май 2019 г.
В нощта на музеите: Ямбол ни провокира с обща игра

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!