biggeorge Lyrics

петък, 24 май 2019 г.

Какво е бъдещето на Слави Трифонов, Ку-Ку бенд и на "Шоуто на Слави"?

Какво е бъдещето на Слави Трифонов, Ку-Ку бенд и на "Шоуто на Слави"?
Всички гадаем, да видим кой ще познае!

Изображение
Слави Трифонов

В последните няколко седмици всички говорят за предстоящия финал на "Шоуто на Слави".
Темата дискутират политолози и социолози в радиостанции, телевизии и сайтове, потребители пишат в социални мрежи и форуми, а обикновените хора си говорят по пазари и битаци.
Навсякъде се коментират трите основни варианта, но сега аз ще ги доразвия:
1. "Продължаваме напред" - "Шоуто на Слави" продължава с настоящото си име или с друго име, в същата телевизия, в друга телевизия или в чисто нова телевизия, собственост на Слави Трифонов.
2. "Влизаме в политиката" - Слави Трифонов и колегите му влизат в политиката или подкрепят някого другиго, което той многократно можеше да направи - още през 1997 г. с движение "Гергьовден", но винаги е избягвал, защото според него политиката е спринт, а той обича да бяга на маратон.
3. "Оттеглям се завинаги" - Слави Трифонов се отдава на заслужена почивка да си харчи паричките; отива да си лекува крака; започва да продава мартеници в подлез; връща се в село Тодорово (Учин дол) или в град Плевен, за да гледа крави и кокошки (не, че в София няма такива!); отива в Слънчев бряг да купонясва и т.н.
Но ... никой не се сеща за четвъртият вариант - Слави Трифонов и колегите му да емигрират в чужбина и от там да излъчват предаването си по сателит, от там правят музика, от там да мътят водата на българските политици, от там организират протести и т.н.
На 6 май 2019 г. Слави Трифонов каза: "От много време насам аз и моят екип не се чувстваме част от медийната среда. Не се чувстваме на място.".
Цялото му изявление можете да прочетете тук:
Слави Трифонов: Шоуто ми свършва на 31 юли (допълнена)
Според мен това трябва да бъде тълкувано по следния начин: "В България има скрита диктатура, Бойко Борисов е новия Тодор Живков, ГЕРБ е новото БКП, Псевдопатриотите са радикалното крило на новото БКП, Прокуратурата е Наказателна бригада, ДАНС са новата Държавна сигурност, затова ние не можем повече да останем тук, тъй като сме застрашени, както бяха застрашени Цветан Василев, Десислава Иванчева, Баневи, Арабаджиеви, Миньо Стайков и т.н., както са застрашени всички други инициативни, свободомислещи хора в България.".
Слави Трифонов не е глупав човек - усеща, че се задава нова, този път крайнодясна диктатура и се опитва да се измъкне, докато може.
Най-яркият симптом за това, че в България има диктатура е 111-тото място по свобода на пресата в класацията на "Репортери без граници".
България отново е на 111 място по свобода на пресата в класацията на "Репортери без граници"
България стигна до тази позиция, защото управляващите от 2009 г. насам искат да контролират медиите (четвъртата власт), както контролират изпълнителната, законодателната и съдебната власти.
Този контрол е на път да се случи с последните покупко-продажби в медийния сектор.
Нова телевизия вече беше продадена на братя Домусчиеви.
Комисията за защита на конкуренцията не разреши продажбата на Нова телевизия на Петър Келнер с мотив, че няма да има кой да контролира телевизията, затова или Петър Келнер трябваше да си намери български съсобственик (което той не искаше!), който да контролира съдържанието, или приятел на управляващите трябваше да купи Нова телевизия.
Домусчиеви са добри приятели на Бойко Борисов (както Цветан Василев беше добър приятел на Делян Пеевски).
Приятелството им ще приключи, когато Домусчиеви застрашат едноличната власт на Бойко Борисов.
Тогава Нова телевизия ще се озове директно в ръцете на Бойко Борисов, както медиите в Унгария се озоваха в ръцете на Виктор Орбан.

Изображение
Виктор Орбан

Чуват се слухове, че bTV ще се продава, но управляващите от ГЕРБ искат новия собственик и на тази телевизия да е техен човек, който също да контролира съдържанието на медията.
Но всеки здравомислещ човек знае, че общество без свободни медии е само на крачка от тиранията.
Затова за мен най-логичния извод е, че Слави Трифонов и колегите му ще избягат в чужбина, примерно в САЩ или Великобритания.
Тъкмо Слави Трифонов ще може да си упражнява английския език, който учи от 25 години.
Можем да направим аналогия с друг човек, който е направил същото - избягал е, за да се спаси от диктатурата.
През 1999 г. Фетхуллах Гюлен заминава от Турция в САЩ за лечение, но остава за постоянно.
Пътищата на Фетхуллах Гюлен и приятеля му Реджеп Таип Ердоган се разделят - единия създава Партията на справедливостта и развитието, а другия - международното движение ФЕТО.

Изображение
Фетхуллах Гюлен (вляво) и Реджеп Таип Ердоган (вдясно)

С времето влиянието на Фетхуллах Гюлен в Турция и по света се засилва и това го превръща в основен враг на Ердоган.
След неуспешния опит за държавен преврат от юли 2016 г. Ердоган заговаря за Фетуллахова терористична организация (FETÖ), но Гюлен отрича това и дори заклеймява опита за преврат.
Всички медии свързани с ФЕТО за затворени, арестувани са журналисти, уволнени са всички свързани с организацията, а Ердоган иска от САЩ да екстрадират Фетхуллах Гюлен обратно в Турция.
И тук правим аналогията с България ...
Ако си спомням правилно Слави Трифонов и Бойко Борисов бяха добри приятели преди 13-14 години.
Снимки на Слави Трифонов от архива на "24 часа"(Галерия)
Бойко Борисов дори беше гост-водещ в "Шоуто на Слави".
После Бойко Борисов се отдалечи от Слави Трифонов и започна да го плюе и да говори лъжи, за да срине репутацията му.
Тогава не успя, но опитите му продължават и до днес.
Причината за това му поведение беше огромното му его и неспособността му да работи в конкурентна среда.
По същата причина между 2009 г. и 2012 г. Бойко Борисов беше в постоянен конфликт с Георги Първанов (президент от 2002 г. до 2012 г.), а сега води "медийна война" срещу настоящия президент Румен Радев.
Росен Плевнелиев (президент от 2012 г. до 2017 г.) беше послушен, не влизаше в пререкания с Бойко Борисов и не пречеше на кражбите и корупцията, затова между двамата нямаше никакви проблеми.
Ако направим сравнение между случилото се в Турция и случващото се България откриваме доста прилики:
1. И Бойко Борисов, и Реджеп Таип Ердоган са били кметове на най-големите градове в страните си.
2. И Бойко Борисов, и Реджеп Таип Ердоган са били министър-председатели.
3. И Бойко Борисов, и Реджеп Таип Ердоган са имали конкуренти за властта - конкурент на Реджеп Таип Ердоган е бил Фетхуллах Гюлен, конкурент на Бойко Борисов е Слави Трифонов.
4. И Бойко Борисов, и Реджеп Таип Ердоган са искали да станат президенти, но и двамата са искали държавите им да бъдат президентски републики, за да установят пълен контрол над всичко и всички.
5. И Бойко Борисов, и Реджеп Таип Ердоган не понасят конкуренция и се чувстват застрашени от скритите лидери - въпрос на време е Бойко Борисов да атакува законово Слави Трифонов, както Реджеп Таип Ердоган атакува Фетхуллах Гюлен.
Единственото спасение на Слави Трифонов от затвора е бягството в чужбина, за предпочитане в някоя държава без договор за екстрадиция с България.
За съжаление всичко това са само предположения.
Какво ще направи Слави Трифонов само той си знае.
Но ако съм прав - горко и тежко на онези българи, които ще останат в България да търпят диктатурата и извращенията на управляващите националисти (комунисти, нацисти, фашисти или за каквито там се определят!).

Изображение
Бойко Борисов, Сотир Цацаров, Делян Пеевски (от ляво на дясно)

Изображение
Цветан Цветанов

Изображение
Красимир Каракачанов, Волен Сидеров, Валери Симеонов (от ляво на дясно)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!