biggeorge Lyrics

петък, 15 юни 2018 г.

Най-красивите маршрути, които да изминете пеша или с колело

Най-красивите маршрути, които да изминете пеша или с колело




1. Пътеката на инките (Inca Trail), Перу

Тази пътека е с дължина 41 км и се намира високо в Андите.
Тя проследява стъпките на инките, които минавали по този път през XV век и стига до Мачу Пикчу.
Тук ще видите хиляди видове екзотични цветя (сред които близо 200 вида орхидеи!) и тропически птици.
Древните каменни стъпала на пътеката ще Ви отведат през горите и алпийската тундра, докато облаците пред Вас се разделят и масивната Puerta Del Sol (врата на слънцето) разкрие пред очите Ви гранитния Мачу Пикчу.

2. Пътеката на Апалачите, САЩ

Пътеката на Апалачите „прорязва“ 14 щата по източната морска граница на САЩ и е с дължина от 3508 км!
Тя е една от най-дългите маркирани пътеки на света и ще Ви преведе през изключително разнообразни местности - повече на брой от всяка друга пътека на континента.
Започва от щата Джорджия (Chattahoochee-Oconee National Forest), извива се през обширните долини и край върховете на Смоуки Маунтинс (Smoky Mountains) и национален парк Shenandoah.
След това „пълзи“ през пасторалните градчета на Нова Англия, преди да приключи своя път в изолираната местност Hundred-Mile Wilderness в щата Mейн (а тук е едно от местата в САЩ, където е най-вероятно да видите лосове).

3. Пътека Torres Del Paine, Чили

Пътеката е с дължина 84 км и преминава през някои от южните части на Патагония, които ще Ви изумят с неземните си пейзажи.
Внушителните глетчери и заострените планински върхове тук са в изобилие, но най-забележителните формации в този природен парк са гранитните кули, които се издигат над глетчерната долина.
Маршрутът е предизвикателство, но и красиво приключение.
Ще преминете и покрай зелени лагуни и широки ледени полета, а ако самият пейзаж не Ви е достатъчен като причина да тръгнете към Чили, то може би ще се изкушите и от разнообразния див живот тук

4. „Петте земи“ на Италия (Cinque Terre)

Чинкуе тере се наричат пет цветни селища, сякаш вкопани в скалите на италианската ривиера и свързани помежду си от серия пътеки, които се вият точно над Средиземно море.
Всяко едно от петте селища (Риомаджоре, Манарола, Корнилия, Вернаца и Монтеросо ал Маре) е съхранило своя старинен чар и атмосфера.
Това е едно от малкото места, на които можете да се разходите пеша в сърцето на старинна Европа.
Живописните лозя, маслинови насаждения и плодови дървета, които се редуват със скалите край пътеката, са надминати по красота единствено от самите селища, всяко от които е изпълнено със стари църкви, къщи, сякаш изскочили от пощенска картичка и високи каменни стени, надвиснали над морето.

5. Пътеката на Краля (Kungsleden), Швеция

На около 170 км от Полярния кръг лежи едно от последните късчета непокътната, дива природа в Европа.
Тук се вие тясната пътека, позната като пътеката на Краля, която е и единственият знак, оставен от цивилизацията в по-голямата част от маршрута.
През зимата пътеката се превръща в 435-километров рай за скиорите, а през лятото туристите могат да се насладят на девствените брезови гори, които се изпъстрят с цветя.
Тук е доста вероятно да се натъкнете на цели стада северни елени, а имате и отличен шанс да видите Северното сияние!

6. Пътят на лозята (Route des Grands Crus), Франция

За онези от Вас, които обичат вината и велосипедите няма по-добра пътека от 64- километровия Route des Grands Crus, който преминава през сърцето на Кот Д’ор в Бургундия.
Пътят е осеян с фамилни винарни, които са накацали по варовиковия склон, ориентиран на югоизток.
Това е и причината тези лозя да получават толкова слънце и да произвеждат такива чудесни вина.
Тук-там ще видите и по някой замък като акцент в пейзажа.
Тук е почти невъзможно да се изгубите, благодарение на пътните знаци с изображения на гроздове по тях, които ще видите по целия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!