biggeorge Lyrics

петък, 10 октомври 2014 г.

Резултати от Парламентарни избори 2014!

Резултати от Парламентарни избори 2014!
Политиците спечелиха, а народа загуби!

Най-накрая излязоха окончателните резултати от изборите на 5 октомври 2014 г.
И един факт веднага се набива на очи.
Избирателната активност е най-ниската за парламентарни избори от 25 години насам - 48,66 %.
Ето графика показваща избирателната активност от 1990 г. до днес:На изборите от 5 октомври 2014 г. са гласували общо 3 500 585 души.
И резултатите са следните:
ГЕРБ - 32,667 % = 1 072 491 гласоподаватели = 84 депутати
КП БСП лява България - 15,398 % = 505 527 гласоподаватели = 39 депутати
ДПС - 14,837 % = 487 134 гласоподаватели = 38 депутати
КП Реформаторски блок - 8,888 % = 291 806 гласоподаватели = 23 депутати
КП Патриотичен фронт - 7,283 % = 239 101 гласоподаватели = 19 депутати
КП България без цензура - 5,694 % = 186 938 гласоподаватели = 15 депутати
КП АБВ - 4,149 % = 136 223 гласоподаватели = 11 депутати
Атака - 4,516 % = 148 262 гласоподаватели = 11 депутати
Причината да има толкова много партии в един парламент е купуването на гласове и разделението, което политиците създават всеки ден в българското общество.
А най-лошото, че при тази ниска избирателна активност, който и да сформира правителство ще управлява с малцинство депутати избрани от малцинството от българските избиратели.
Единственото разумно и работещо решение, което може да измъкне България от икономическата и политическата криза е коалиционно правителство между ГЕРБ, КП БСП лява България, КП Реформаторски блок и КП АБВ или това прави 157 депутати.
Такова обединение е възможно само ако политиците успят да надскочат собственото си его и да помислят най-напред за България и българския народ.
Присъединяването на ДПС към управляващите може да се случи само при условие, че забравят за обръчите от фирми и задкулисните игри, което е трудно осъществимо.
Но ако ДПС е част от управлението депутатите от мнозинството ще станат 195, т.е. ще могат да се правят промени в Конституцията без Велико Народно събрание.
Според Чл. 155, ал. 1 от Конституцията на Република България: "Народното събрание приема закон за изменение или допълнение на Конституцията с мнозинство три четвърти от всички народни представители на три гласувания в различни дни.".
Двете националистически формации КП Патриотичен фронт и Атака, както и популистката КП България без цензура трябва да останат в опозиция.
Те нямат място в управлението на една демократична държава.
Първото, с което трябва да се заеме новото Народно събрание и новото правителство е да променят Изборния кодекс и да въведат електронното гласуване и смесена избирателна система(120 депутати по пропорционалната и 120 депутати по мажоритарната избирателни системи).
Това иска народът!
Хората искат от политиците да изпълняват техните справедливи желания, да им осигурят нормална и спокойна среда за живеене, да има работа, образование и здравеопазване за всички.
Толкова ли е трудно, уважаеми политици?
Следващите важни неща са адекватна реакцията срещу ебола и Ислямска държава.
Което и от двете да дойде в България това ще е края за нас.
След това трябва да се направят реформи в здравеопазването, образованието, правосъдието, социалната система, правоохранителните органи, земеделието, туризма и т.н., и т.н.
Трябва да се изготвят нови закони за проституцията и наркотиците и да се направят промени във вече съществуващи закони(като Семейния кодекс).
Трябва да се реши демографският проблем, като се направят драстични промени в Закона за гражданството и се даде гражданство на всички българи живеещи извън пределите на Република България.
Но най-важното е политиците ни да покажат морал и ценности, да помислят за народа, а не само за себе си и близките си.
Дали всичко това ще се случи?
Отговорът на този въпрос дава поговорката "Със стари курви, нов бардак не се прави!" и текста на песента:
Слави Трифонов - Нема Такава Държава

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!