biggeorge Lyrics

неделя, 18 юни 2023 г.

Убийството на Путин - възможно ли е?

Убийството на Путин - възможно ли е?
И защо украинските нацисти искат САЩ да обявят Русия за държава спонсорираща тероризма?


Владимир Владимирович Путин


През ноември 2022 г. Европейския парламент обяви Русия за държава спонсорираща тероризма.
Eвропейският парламент обяви Русия за държава спонсор на тероризма
Като се има предвид, че Европейския парламент се занимаваше с формата на краставиците в ЕС, това им действие изобщо не ме изненада.
Но украинските нацисти много настояваха САЩ да обявят Русия за терористична държава.
В резултат на това Русия предупреди САЩ, че рязко ще влошат взаимоотношенията си, ако Русия бъде обявена за "държава спонсор на тероризма".
Кремъл предупреди САЩ с късане на отношенията, ако обявят Русия за спонсор на тероризма
За да убедят света, че Русия спонсорира тероризма украинските нацисти извършиха редица терористични актове, като взривяването на кримския мост, насочването на украински дронове с експлозиви срещу Кремъл и бомбените атентати срещу Даря Дугина, Владлен Татарски и Захар Прилепин.
Последният терористичен акт на украинските нацисти беше взривяването на язовирната стена на Каховската ВЕЦ.
16 загинали и 31 изчезнали след взрива на язовир "Каховка"
Въпросът, който никой журналист не задава е:
Защо украинските нацисти искат САЩ да обявят Русия за държава спонсорираща тероризма?
За да можем да отговорим трябва да се върнем малко назад в историята.
По времето на Студената война разузнавателните агенции на САЩ и СССР са организирали и извършвали убийства на политически неудобни хора.
Най-яркият пример е опита за убийство на Фидел Кастро от агенти на ЦРУ.
Когато това става публично известно през 70-години на 20 век президента на САЩ Джералд Форд издава Изпълнителна заповед 11905, която забранява на който и да е член на правителството на САЩ да участва или да заговорничи за участие в каквото и да е политическо убийство навсякъде по света.
Тази заповед е потвърдена последователно от президентите на САЩ Джими Картър с Изпълнителна заповед 12036 издадена на 26 януари 1978 г. и Роналд Рейгън с Изпълнителна заповед 12333 издадена на 4 декември 1981 г.
Executive Order 11905
Executive Order 12333
Тъй като нито една от трите заповеди не дефинира термина убийство, обхватът на забраната се тълкува по различен начин, като някои тълкувания предполагат, че тя е в сила само в мирно време.
Това тълкуване е подкрепено от специалното послание на Джералд Форд до Конгреса, което придружава неговата изпълнителна заповед, в която той заявява, че ще „подкрепи законодателството, което превръща в престъпление убийството или опитът или заговорът за убийство на чуждестранен лидер в мирно време“.
Струва си да се отбележи, че само заповедта на Форд се отнася до „политическо убийство“, докато тази на Картър и Рейгън използва само термина убийство.
Не е ясно дали тази промяна в езика показва промяна в обхвата на забраната.

Забраната очевидно не е попречила на администрацията на Рейгън да бомбардира резиденцията на либийския лидер Муамар ал-Кадафи през април 1986 г. като отмъщение за бомбен атентат в берлинска дискотека по-рано същия месец.
Забраната не е попречила и на президента Бил Клинтън да нареди атака с крилати ракети срещу тренировъчни лагери на ислямистката терористична мрежа Ал Кайда в Афганистан, след извършването на бомбени атентати срещу две американски посолства в Найроби и Дар ес Салам в Източна Африка.
Клинтън също така е разрешил използването на смъртоносна сила срещу лидера на Ал Кайда Осама бин Ладен и други високопоставени членове на Ал Кайда.

Три дни след като екстремисти, свързани с Ал Кайда, извършиха атаките на 11 септември 2001 г. в Съединените щати, Конгресът прие обща резолюция, упълномощаваща президента Джордж Буш, младши да „използва цялата необходима и подходяща сила срещу тези нации, организации или лица, за които той определи, че са планирали, разрешили, извършили или подпомогнали терористичните атаки“.
Въпреки че нямаше изрично позоваване на забраната за убийство, общата резолюция вероятно беше достатъчно широка, за да разреши действия, които иначе биха били забранени съгласно изпълнителните заповеди, забраняващи убийството.
По-късно Буш, младши разшири обхвата на разрешението на Клинтън за скрита смъртоносна сила, позволявайки на ЦРУ и специалните части на САЩ да убият всеки един от таен списък с "мишени с висока стойност“ без неговото изрично одобрение.
Такива целенасочени убийства са извършени от военни безпилотни летателни апарати (дронове) и други средства срещу лидерите на талибаните в Афганистан след американско-британското нахлуване в тази страна през 2001 г. и срещу заподозрени лидери на Ал Кайда в Афганистан, Пакистан и други страни.
От 2009 г. президентът Барак Обама значително разшири програмата за целенасочени убийства на терористи.
През май 2011 г. Осама бин Ладен загина при очевидно целенасочено убийство от американските сили в Аботабад, Пакистан.

Ето това е истинската причина украинските нацисти да искат да обявят Русия за държава спонсорираща тероризма и Путин за терорист номер 1 в света.
Тогава убийството на Путин не би било престъпление, както убийството на Осама бин Ладен без съд и присъда не беше осъдено от нито една държава по света.
Американският политически елит в Белият дом и Капитолия за момента се въздържа от подобни квалификации към Русия и Путин, защото реципрочно САЩ и Байдън могат да бъдат обвинени в същото.
Затова засега "законното" убийство на Путин въпреки огромното желание на украинските нацисти е трудно осъществимо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!