biggeorge Lyrics

неделя, 4 септември 2022 г.

Кои ще са националните предатели, които ще разрешат добива на шистов газ в България?

Кои ще са националните предатели, които ще разрешат добива на шистов газ в България?
Майк Помпео призова за добив на шистов газ в България, който е "по-чист от руския"



Майк Помпео


Преди няколко дни на посещение в България беше бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпео.
Майк Помпео призова за добив на шистов газ в България, който е "по-чист от руския"
В изявленията си той лобираше за добив на шистов газ в България.
Какво е шистов газ?
Ето какви бяха точните му думи:
"Фракинг технологиите за добив на шистов газ са много по-чисти от руския природен газ. Не позволявайте на шепа зле информирани активисти, които използват аргументи, неосноваващи се на факти, да разрушат бъдещето ви."

И още:
"Само защото не се поддадохте на натиска да плащате за газа в рубли, руският президент Владимир Путин нареди на картелите да спрат доставките за вас. Отговорът за енергийната ви независимост не е в чужбина, а тук, включително чрез потенциала за добив на шистов газ."
Темата за добив на шистов газ беше актуална преди десетина години.
В периода 2010-2011 г. в Министерството на енергетиката са подадени седем заявления за търсене и проучване на нефт и газ от две чуждестранни компании - "Шеврон България Холдинг", със заявен интерес за две площи в Североизточна България, и "Интегрити Тауърс Инк", със заявление за общо пет площи, четири от които отново са в Североизточна България.
През 2012-а с решение на парламента обаче се налага мораториум върху добива на шистов газ.
След него интересът логично спада.

В пропагандата за добив на шистов газ в България се включи и националния предател Трайчо Трайков.


Трайчо Трайков


Лъжите му са видими с просто око:
На 11 май бившият министър на икономиката и енергетиката в периода 2009-2012 г. Трайчо Трайков заяви пред "Нова телевизия", че е имал неофициални сведения от службите, че руската държавна корпорация "Газпром" е финансирала през брюкселски фондации протестите срещу проучванията и добива на шистов газ в България.
През 2012 г. демонстранти протестираха в 12 града срещу проучванията и добива на шистов газ.
Той коментира данни от американски доклад, според който в България има газови находища с 480 млрд. куб.м (годните за извличане и комерсиална употреба обеми са често в пъти по-малки - бел.ред.) - по-конкретно в Северозападна България. Трайков допълни, че за останалата част от Северна България оценките били за находища в размер на 1 трлн. куб.м газ.
Подобни данни наскоро представи и Иван Хиновски, председател на Българския енергиен и минен форум, бивш директор на Националната електрическа компания.
Трайков уточни, че когато е станал министър, възможността за добив на газ в България все още се е проучвала.
"До момента, в който стана голямата драма с шистовия газ и "Шеврон", те (фракинг компанията, която е проучвала - бел. ред.) не скриха, че ще използват фракинг технология, за да добиват газа", припомни бившият министър на икономиката и енергетиката.

Ако разтълкуваме думите на Трайчо Трайков излиза, че всеки, който е против добива на шистов газ в България е агент на Русия.
По тази логика всеки, който подкрепя добива на шистов газ в България е агент на САЩ.
Въпрос на време е някой продажен български политик да успее да премахне мораториума върху добива на шистов газ.
Така се случи с българското вето срещу започването на преговори за членство на Република Северна Македония в ЕС.
Искам само да припомня, че българското общество беше против премахването на ветото срещу Северна Македония.
Въпреки това продажните политици от "Продължаваме промяната" с помощта на националните предатели от партия "ГЕРБ" успяха да премахне ветото и да отворят пътя на изпълнените с омраза към България северномакедонци към ЕС.


Кирил Петков


Сега бившият министър-председател Кирил Петков категорично се обяви против „хидравличното разбиване в Житницата на България” в свое интервю по bTV.
От своя страна Петков заяви, че партията му е категорично за диверсификация на енергийните източници, но подчерта: "Хидравличното разбиване на територията на Добруджа носи повече рискове. Не мисля, че е удачно от САЩ да ни дават съвети по този въпрос.”
Продължава съпротивата срещу шистов газ в Житницата
Кирил Петков обаче може да си промени мнението много бързо след посещение в американското посолство.
Това вече се е случвало няколко пъти за последната 1 година.
Най-жалкото е, че в България има тълпи от национални предатели и българомразци, които са готови да продадат България за жълти стотинки.


Мартин Владимиров


Един от тях е така наречения "енергиен експерт" и грантов анализатор Мартин Владимиров, който пропагандира в полза на шистовия газ.
Какво е грантов анализатор?
Ето какво е казал "енергийния експерт" и грантов анализатор Мартин Владимиров:
Резервите от шистов газ може да осигурят България за столетие
В момента идеята за добив на шистов газ не е осъществима, защото има мораториум с решение на парламента от 2012 г., с което се забранява проучването на конвенционални залежи на природен газ и петрол.
Но при потенциално вдигане на този мораториум, технически е възможно да се осъществи подобно проучване и добив, тъй като и технологията е много по-добре развита отпреди 10 години”, заяви пред Economic.bg енергийният експерт Мартин Владимиров от Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД).
По думите му в момента разходите за проучване и добив са значителни, но по никакъв начин не са съпоставими с тези в САЩ, поради ред регулаторни и геофизични причини.
“Нашите изчисления показват, че потенциалните разходи за разработване и добив на газ, например, в най-голямото находище в Добруджа, би било в рамките на 30 евро за мегаватчас, което е от 8 пъти по-ниско като разходи от цената на природния газ на европейските пазари в момента”, каза още Владимиров.

Правилният въпрос тук е: колко пари от САЩ е получил "енергийния експерт" Мартин Владимиров, за да лобира за добива на шистов газ в България и трябва ли да бъде разследван и съден за антибългарските си действия?
Искрено се съмнявам, че главния прокурор Иван Гешев ще разследва национални предатели като Мартин Владимиров и Трайчо Трайков.
Прокуратурата е приятел с престъпниците, така че не очаквам никакви действия срещу агентите на САЩ в България.
Никой обаче не се пита какво ще се случи, когато по време на добива на шистов газ земята и водите на България бъдат отровени с химикали?
Какво ще пием и какво ще ядем, ако храната и водата ни е отровена?
Ще има ли бъдеще за българския народ, ако започнем да добиваме шистов газ?
Колко още ще търпим да ни управляват национални предатели и българомразци?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!