biggeorge Lyrics

сряда, 6 февруари 2019 г.

Десетте най-продавани поредици игри

Десетте най-продавани поредици игри




Днес на пазара на игрите доминират поредиците.
Те са най-играните, с най-големите приходи и са неизменна част от класациите за най-добри видео игри.
Всяка една от тях притежава свое място в историята на видеоигрите.
Ето и класацията на десетте най-продавани поредици игри на всички времена:

10. Tom Clancy Series
Продадена в: над 50 милиона копия

Поредицата Tom Clancy е основният конкурент на нашумялата Metal Gear Solid за най-добра шпионска игра и тактическа поредица и не на последно място я настига по продажби с цели 30 милиона бройки, което я изстрелва директно в нашата класация.

Бестселър на поредицата: Tom Clancy's Splinter Cell - 18 милиона бройки

9. The Legend of Zelda
Продадена в: над 52 милиона копия

С изключение може би на SuperMario в гейминг света няма по-влиятелна видео игра от поредицата The Legend of Zelda. Нейните свръхпродажби завинаги променят представата за модерните видео игри. Продукцията се намира в тази класация заради приносите си към екшън-приключенския жанр като прави фантазията на играча единственото ограничение в опознаването на земите в Kingdom of Hyrule.

Бестселър на поредицата: The Legend of Zelda: Ocarina of Time - 7.6 милиона бройки

8. FIFA
Продадена в: над 65 милиона копия

FIFA е пример как да направиш пари от вече похарчени пари. EA Sports похарчиха милиони за правата да използват истинската световна лига по футбол и истински световни играчи. Това определено работи откакто FIFA08 вкара гол от 1 милион продадени копия само за миналата година когато стана и най-продаваната игра във Великобритания.

Бестселър на поредицата: FIFA08 - 1 милион бройки

7. Madden NFL
Продадена в: над 70 милиона копия

Твърде малко позната в България Madden NFL все пак заема важна позиция в класацията. Продукцията отново е на EA и се превръща в златна мина, когато става неотменна играчка на купища американци, които чакат с нетърпение излъчването на поредното състезание от Super Bowl.

Бестселър на поредицата: Madden 07 - 7.4 милиона бройки

6. Grand Theft Auto
Продадена в: 76 милиона копия и повече

Когато GTA се появява за първи път в периода 97-98 година за PC няма кой знае какъв главозамайващ успех. Може да крадете коли и да правите каквото си поискате (или каквото ви позволява sandbox геймплеят т.е. всички), но играта пак е много назад от всички други. Тогава GTA претърпява огромни промени и с излизането на третата част от поредицата убива всякаква конкуренция. За първи път играчите могат да блъскат пешеходците в безсъзнание, да изпреварват ченгетата и т.н. Тук катарзисът на тъмната страна означава кеф.

Бестселър на поредицата: Grand Theft Auto: Vice City - 13 милиона копия

5. Final Fantasy
Продадена в: над 80 милиона копия

В края на 80-те години Square Soft са на прага на банкрут след като изкарват серия некадърни заглавия. Тогава се появява малка игра наречена Final Fantasy - последният шанс на компанията, която за щастие се превръща в хит, спасява компанията и вкарва нов вид геймплей. Final Fantasy се превръща в доказателство, че RPG жанрът не е само за заклети фенове.

Бестселър на поредицата: Final Fantasy VII - 10 милиона бройки

4. Tetris
Продадена в: над 86 милиона копия

Най-доброто нещо дошло от „Източния Блок" след водката. Без Tetris - а днес нямаше да сме чували за Dr. Mario, Bejeweled или Bust-A-Move. За много разноцветните падащи блокчета се превръщат в мания. Тя бързо се превръща в най-разпространената игра в света, защото обхваща всяка платформа от GSM през телевизор, та до калкулатор на учен. Тя даже е играна по стени на сгради.

Бестселър на поредицата: 1989 Game Boy Edition - 33 милиона бройки

3. The Sims
Продадена в: над 100 милиона копия

Преди онези 10 милиона човека да заживеят своя живот в света на Warcraft, PC геймърите бяха насочили своя живот към света на Sims. Те ходеха там на училище, работеха и намираха любовта, просто седейки пред монитора. Sims се превърна в най-бързо пристрастяващата игра, караща хората да си губят времето в периода, в който се появи телевизията! Но не е само това, тя подтикна много от разработчиците да превърнат своите заглавия в нейни копия каквито са Second Life, World of Warcraft и много други.

Бестселър на поредицата: The Sims - 16 милиона бройки

2. Pokemon
Продадена в: над 155 милиона копия

Възползвайки се от склонността на всяко дете да си колекционира неща, Pokemon възроди вече замрелият handheld гейминг през края на 90-те. Pokemon бе една от онези редки игри, които се превърнаха в гиганти на „хитрата търговска машина", търгувайки с карти, комикси, играчки и невероятно популярните анимационни епизоди. Всичко свързано с покемони се изстрелваше директно на върха по топ продажби, дори игрите. Разбира се за всичко това помогна коткоподобното същество Пикачу, но най-хитрият трик бе разделянето на версиите на Червена и Синя. Така че ако децата искат да играят пълноценно, родителите им трябва да купят и двете версии.

Бестселър на поредицата: Pokemon Red and Blue - 20 милиона бройки

1. Mario Bros.
Продадена в: над 200 милиона бройки

Всички игри от този списък до тук дължат съществуването си именно на Mario - от неговите способности да скача, хвърля и потъва в тръби, защото без него игрите щяха да поемат в посоката на Pong и Beanie Babies.

Бестселър на поредицата: Super Mario Bros. 3 - 18 милиона бройки

Още игри можете да намерите тук:
Ozone.bg: Mагазин за игри, геймърски аксесоари, книги и играчки

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!