Рецепта "Пилешка супа с картофи и ориз ала Бигджордж"
(за 10 порции)
1 кг. пилешко месо
1 кг. картофи
500 гр. моркови
500 гр. кромид лук
3-4 скилидки чесън
250 гр. ориз
1 с. л. сол
1/2 с. л. червен пипер
1/2 с. л. чубрица
Начин на приготвяне:
В десетлитрова тенджера сипете 4 литра вода.и поставете месото.
Варете месото за поне 1 час.
През това време обелете картофите, почистете лука, чесъна и морковите.
Нарежете на ситно картофите, лука и чесъна.
Настържете морковите.
След като пилешкото се свари го извадете в една тавичка, оставете го малко да изстине и почистете месото от кокалите.
Нарежете местото на ситно и го върнете обратно в тенджерата.
Можете да използвате водата, в която е вряло пилешкото, но трябва да я прецедите.
В тенджерата изсипете лука, чесъна, морковите и картофите.
Добавете почистения и измит ориз.
Прибавете чубрицата, червения пипер и сол на вкус.
Варете на умерен огън за поне час и половина до пълно сваряване на всички продукти.
Приятен апетит!
(за 10 порции)
1 кг. пилешко месо
1 кг. картофи
500 гр. моркови
500 гр. кромид лук
3-4 скилидки чесън
250 гр. ориз
1 с. л. сол
1/2 с. л. червен пипер
1/2 с. л. чубрица
Начин на приготвяне:
В десетлитрова тенджера сипете 4 литра вода.и поставете месото.
Варете месото за поне 1 час.
През това време обелете картофите, почистете лука, чесъна и морковите.
Нарежете на ситно картофите, лука и чесъна.
Настържете морковите.
След като пилешкото се свари го извадете в една тавичка, оставете го малко да изстине и почистете месото от кокалите.
Нарежете местото на ситно и го върнете обратно в тенджерата.
Можете да използвате водата, в която е вряло пилешкото, но трябва да я прецедите.
В тенджерата изсипете лука, чесъна, морковите и картофите.
Добавете почистения и измит ориз.
Прибавете чубрицата, червения пипер и сол на вкус.
Варете на умерен огън за поне час и половина до пълно сваряване на всички продукти.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!