biggeorge Lyrics

неделя, 6 март 2022 г.

Каква е причината Русия да нападне Украйна? - последно обновено на 25.04.2022 г.

Каква е причината Русия да нападне Украйна?
Кратък списък от филми разказващи за събитията в Украйна, случили се след Майдана през 2013-2014 г.!




Каква е причината Русия да нападне Украйна?
Отговорът на този въпрос се крие в събитията случили се на Евромайдана от 2014 г. и в последващото поведение на управляващите в Киев.
Другият повод за провеждане на руска военна операция в Украйна са плановете на украинските националисти, нацисти и фашисти (които след Евромайдана завзеха Украйна) да водят война срещу Русия с подкрепата на САЩ и НАТО.
Затова, за да намеря обяснение на случващото се в Украйна от няколко дни се опитвам да намеря всички филми за Евромайдана, които съм гледал.
Започнах с четирите филма на Елена Йончева - "Битката за Украйна", "Киев - Маските на Майдана", "Кой спечели Украйна" и "Пътят към Славянск".
После гледах френският документален филм "Украйна – маските на революцията / Ukraine – les masques de la révolution (2016)".
Между другото предаването, което е направило този филм е закрито след това.
Диктаторски мислещите хора си знаят работата.
След това намерих два пропагандни репортажа в полза на украинските националисти, направени от bTV:
bTV Репортерите: Окървавена земя
bTV Репортерите: Кризата "Украйна"
Намерих и един италиански репортаж, който показва кой всъщност е стрелял по полицията и по "мирните" въоръжени протестиращи в Киев през 2014 г. - Украйна, скритите истини / Ucraina, le verità nascoste (2017).
Намерих и още два документални филма:
Десен сектор на Евромайдана / Right Sector – History, Fascist Ideology, Role in Euromaidan (2014)
Украйна в пламъци / Ukraine on Fire (2016)
Тези два филма са на руски и можем да приемем, че са руска пропаганда:
Технологията на площада / Технология майдана (2013)
Документальный фильм «Кровь и слезы Украины» / The documentary "Blood and tears of Ukraine"
Последният филм е на руски, без превод на български език.
Ако някой иска да разбере какво всъщност се е случило в Украйна през 2014 г. може да го направи с две-три кликвания на мишката.
Разбира се, много по-лесно е да се вярва на пропагандата по медиите в България.
Не се искат никакви усилия, за да се оставиш да ти промият мозъка.

П.п.: Намерих още филми.
Единият се казва Донбаска пролет (2017).
Документалният филм „Донбаска пролет“ показва живота на хората в Донбас в условията на война. Заснетите репортажни кадри от 2016 г. представят войната през погледа на местните жители – техните преживявания, гняв, болка и надежда за бъдещето. Създателите на филма търсят отговори на въпроса защо и как се стигна до този кървав конфликт. Някъде сред ужаса на насилието и разрушенията се появява силата на пролетта – символ на новия живот и вярата в човешкия стремеж към съзидание и доброта.
Документален филм, България, 2017, 88 минути
Автор-Екатерина Митринова; оператор-Цветомир Гетов; сценарий-Александър Николов; монтаж-Стефан Петров; превод-Георги Станчев, субтитри-Даниела Пенкова
----------------------------------------------------------------------
Намерих още два филма - единият е продукция на руската телевизия RT ("Русия днес"), а другият на германския режисьор Марк Бартелмай.
Филмът на руската телевизия RT ("Русия днес") се казва:
Ето повече информация за филма:
Каква е връзката между европейския колониализъм и идеологията на нацизма в Германия?
Помни ли се по чия инициатива още преди края на Втората световна война започна Студената война?
Защо европейският парламент днес приема декларация, която отрича заслугите на СССР за победата над нацизма?
Какво означават мащабните учения на САЩ-НАТО в Европа? Не са ли те подготовка за нова война срещу Русия?
Има ли международно право, ако то не обслужва икономическите и политическите интереси на САЩ?
Документалният филм „Злокобният план за нова война с Русия“(55 мин.; 2021 година) на телевизия „Русия днес“ търси отговори на тези и други въпроси. Темите засягат както моменти от най-новата история на ХХ век, така и едни от най-актуалните моменти на политическата ситуация днес. 
Във филма зрителят се среща с мнението на авторитетни изследователи и творци от различни държави. Такива са американският историк Питър Кузник, британският изследовател Уилям Малисън и немският историк Антон Латцо. Техните трудове засягат колониализма, агресията на нацистка Германия и политиката на държавите от Антихитлеристката коалиция.
Интервюта са заснети в Сърбия и Полша. Как се възприема извършеното от САЩ-НАТО срещу Югославия 20 години след войната? Всички ли в Полша считат, че агресивната политика срещу Русия е решението за тежките проблеми, пред които е изправена страната?
Интересен разказ дава също и немският режисьор Марк Бартелмай, който прави филм за войната в Украйна. Показаното от него не се харесва на властите в родината му и срещу него е започнало разследване. „За САЩ ролята на Украйна е да бъде постоянна заплаха за днешна Русия“ – това пък мисли по темата бившият американски финансов заместник-министър и публицист Пол Крейг Робъртс.
В търсене на отговора кой има интерес днес от избухването на нови войни, писателят Дийн Хендерсън споделя: „Войната е бизнес, а бизнесът е нещо добро. Това е фашизъм!“.
Движение „23 септември“ преведе и разпространява този филм, защото той има отношение към обстановката в България. Непрекъснатото участие в американо-натовските операции доведе до разхищение на огромни пари от бюджета. Същевременно днес се очаква едва ли не страната ни да се нареди в челните редици на един бъдещ фронт срещу Русия. По същото време в непрекъснато изострящата се обстановка заслепени кръгове се опитват да пренапишат българската история. Те безцеремонно изопачават подвига на хилядите патриоти и антифашисти, загинали в подкрепа на хуманизма и справедливостта.
Очевидно е, че прикриването на истината е актив в ръцете на фалшификатори.
А днешните фалшификатори, могат да бъдат утрешните подпалвачи на война.
Но само ако им позволим.
----------------------------------------------------------------------
Филмът на германския режисьор Марк Бартелмай се казва:
Един филм на немския режисьор Марк Барталмай "Украинска агония. Премълчаната война" /2015 година, 102 минути/.
----------------------------------------------------------------------
Ето още няколко филма:
93: Битката за Украйна – пропаганден филм за гражданската война в Украйна, прикрита зад така наречената "руска военна агресия от 2014 до 2022 г."
----------------------------------------------------------------------
През 2016 г. френската журналистка Ан-Лор Боне (Anne-Laure Bonnet) отива в Донбас, за да снима войната, която украинците водят срещу собствените си сънародници.
В сърцето на войната, тя улавя ужасните образи на смъртоносен конфликт и безпрецедентна хуманитарна катастрофа.
Но между 2014 и 2022 г. никой на Запад не се интересува от Донбас.
----------------------------------------------------------------------
Следващият филм е български:
България, Украйна, 2019, 60‘
Реж. Любомир Данков
Това са истории от първо лице за войната в Донбас. Ще чуете историите на, така наречените, „обикновени хора“. Те са пострадали от ненужни, от военна гледна точка, бомбардировки по цивилни цели. Те са жертви на нечие желание за война на тяхна територия на всяка цена.
В този филм няма авторови коментари, нито цензура върху изказванията на местните хора. Този филм е направен специално за европейската публика, която не знае какво се случва в Източна Украйна.
Целта на филма е да събуди интерес към продължаващия вече шест години въоръжен конфликт и да накара публиката да се замисли за всеобщата ни отговорност към мира в Европа.
----------------------------------------------------------------------
Другите филми са игрални и са продукт на Холивуд, но много добре описват ситуацията, в която света е изпаднал в момента.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!