biggeorge Lyrics

сряда, 13 януари 2021 г.

Защо собствениците на Pornhub блокираха повечето порноклипове качени на сайта?

Защо собствениците на Pornhub блокираха повечето порноклипове качени на сайта?
Ще има ли още порносайтове, които ще попаднат под ударите на пропагандата?



Източник: Pornhub.com


Сигурно сте забелязали, че повечето клипове качени в Pornhub са блокирани.
На клиповете пише "Video Disabled" или "Видеото е деактивирано".


Източник: Pornhub.com


Пълният текст, който се появява на мястото на деактивираното видео е следния: "Video has been flagged for verification in accordance with our trust and safety policy" или "Видеоклипът е маркиран за проверка в съответствие с нашата политика за доверие и безопасност".
Защо Pornhub блокира повечето порноклипове?
Ето няколко статии, които дават отговор на този въпрос:


Източник: Pornhub.com


Pornhub removes all user-uploaded videos amid legality row
Сайтът за видеа за възрастни Pornhub е премахнал по-голямата част от видеоклиповете, като е спрял всички непроверени качвания, наравно с незаконното съдържание.
Mastercard, един от най-големите доставчици на плащания в света, изтегли подкрепата за сайта миналата седмица заради скандала.
Доклад на "Ню Йорк Таймс" обвинява сайта, че е "заразен" с видеоклипове, свързани с насилие над деца и изнасилване.
Pornhub казва, че новите му мерки вече са по-строги от всяка платформа за социални медии.
Този ход означава, че само видеоклипове, качени от проверени партньори на съдържание и хората, включени във видеоклиповете, които са членове на програмата за модели на Pornhub, остават онлайн.
Повечето от съдържанието на сайта е качено от непроверени членове на общността.
Милиони видеоклипове са премахнати и не могат да се гледат в резултат на новите правила.
Pornhub също твърди, че е мишена на организации, които искат да премахнат порнографията, вместо тя да бъде оценена по същество.
"Защото ние сме платформа за възрастни"
Последният ход се основава на предишните усилия на Pornhub за справяне с противоречията, породени от статията на "Ню Йорк Таймс".
Сайтът казва, че е "спрял" видеоклиповете, които е направил офлайн, вместо да ги описва като изтрити.
Pornhub казва, че планира да въведе система за проверка за редовни потребители през новата 2021 година.
"Това означава, че всяка част от съдържанието на Pornhub ще е от проверени ъплоудъри, изискване, което платформи като Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, Snapchat и Twitter все още не са изпълнили", пише в блога на сайта.
"Ясно е, че Pornhub е нарочен не заради нашите правила и как се сравняваме с нашите конкуренти, а защото сме платформа за съдържание за възрастни."
В блога на Pornhub се твърди, че зад проблемите му стоят групи, "посветени на премахването на порнографията [и], забраняване на материали, които според тях са неприлични".
Твърдения
В статията на Никълъс Кристоф се описва как при търсене в сайта, Pornhub връща хиляди резултати за търсения на непълнолетни момичета и разказва историите на няколко жертви на изнасилвания и малтретиране, които са намерили видеоклипове от техните нападения онлайн.
Статията от "Ню Йорк Таймс" следва разследване на BBC от по-рано тази година по случая с жена, която е открила на сайта видеото с изнасилването си като 14-годишно момиче.
В статията на Никълъс Кристоф се задава въпроса защо банките, търсачките и компаниите за банкови карти подкрепят Pornhub, като се имат предвид твърденията му - и посочва Mastercard като един пример.
Mastercard започна разследване и скоро след това реши да прекрати връзките си с Pornhub.
Visa провежда подобно разследване.
Този ход може да има значително въздействие върху компанията.
Въпреки че е безплатен за използване, Pornhub таксува 9,99 паунда на месец за ексклузивно съдържание и видео с по-високо качество.
Компанията майка на Pornhub MindGeek по-рано заяви, че твърденията са "безотговорни и явно неверни".
В последния си годишен преглед Pornhub заяви, че е имал 42 милиарда посетители на сайта през 2019 г. и са качени над 6,83 милиона видеоклипа, с общо време на гледане от 169 години.
Не се казва колко модератори са били наети.


Източник: Pornhub.com


Pornhub suspends over 10 million videos to eradicate illegal content
Pornhub спря милиони видеоклипове в опит за прочистване на целия сайт след обвинения, че компанията хоства незаконно съдържание.
Pornhub е един от най-големите доставчици на онлайн порнографско съдържание за възрастни, като отчита поне 115 милиона посещения на ден.
Платформата, собственост на MindGeek, беше разтърсена до основи в неделя вечерта, когато статия на "Ню Йорк Таймс" претендира, че Pornhub позволява качването на видеоклипове, свързани със сексуално насилие и непълнолетни, от своята общност.
Исковете са свързани с видеоклипове, показващи малтретиране на деца, отмъщение с порно записи, записи направени с шпионски камери и други.
Pornhub се защити бързо, наричайки обвиненията "безотговорни и очевидно неверни".
Въпреки това идеята да бъдеш свързан с уебсайт, който монетизира тази форма на съдържание, означава, че доставчиците на платежни услуги, които преди са работили с Pornhub, включително Mastercard и Visa, бяха тези "трети страни", които не могат да игнорират случая.
В резултат на това Visa започна текущо разследване на тези искове и временно спря платежните услуги.
Mastercard също прекрати използването на своите карти в Pornhub, след като провери чрез независимо разследване, че незаконно съдържание се хоства на платформата за порнографско съдържание.
След това Pornhub направи радикални промени, като позволи само на проверени потребители и членове на неговата програма за модели да качват ново съдържание, отменяйки свободните за всички качвания и изтегляния - за регистрирани, но не проверени потребители.
Компанията също така обеща да увеличи обхвата на съществуващите платформи за модериране.
Разследване на Motherboard в понеделник установи, че до момента милиони видеоклипове са спрени.
Както отбелязва изданието, Pornhub преди време е хоствал 13,5 милиона видеоклипа според лентата за търсене на платформата.
От понеделник тази цифра спадна до 4,7 милиона видеоклипа.
По време на писането на тази статия тази цифра сега е само 2,9 милиона, което понастоящем означава, че са спрени 10,6 милиона видеоклипа.
Ако видеоклипът не е преминал този нов кръг на модериране, се показва известие, информиращо посетителите, че съдържанието трябва да бъде потвърдено "в съответствие с политиката за доверие и безопасност".
Всичко това означава, че Pornhub е премахнал, поне временно - в очакване на проверки - по-голямата част от видеосъдържанието на платформата, което не е качено от проверени потребители.
Pornhub заяви в публикация в блога си в понеделник, че компанията вече си партнира с над 40 организации с нестопанска цел, които имат "директен достъп до нашия екип за модериране" и всяко съдържание, маркирано от тези организации, ще бъде незабавно деактивирано.
"Вече спряхме и цялото качено преди това съдържание, което не е създадено от проверени партньори на съдържание или членове на програмата за модели", каза Pornhub.
"Това означава, че всяка част от съдържанието на Pornhub е от проверени ъплоудъри, изискване, което платформите като Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, Snapchat и Twitter още не са въвели.“
Компанията вярва, че е несправедливо нарочена като платформа за възрастни, участваща в бизнеса със сексуалната експлоатация, заявявайки, че двете организации, водещи кампании срещу Pornhub, National Center on Sexual Exploitation (Националния център за сексуална експлоатация) и Exodus Cry/TraffickingHub, "са организации, посветени на премахването на порнографията, опитват се да забранят материали, които те твърдят, че са неприлични и искат да прекратят легалната търговия със секс".
"В днешния свят всички социални медийни платформи споделят отговорността за борба с незаконните материали. Решенията трябва да се ръководят от реални факти и истински експерти", казва Pornhub.
"Надяваме се, че сме демонстрирали своята отдаденост като дадохме личен пример."


Източник: Pornhub.com


Pornhub Restricts Downloads, Will Only Allow Uploads From Verified Users
АКТУАЛИЗАЦИЯ 10.12.2020: Mastercard заяви, че прекратява услугата си с кредитни карти с Pornhub заради спора.
"Нашето разследване през последните няколко дни потвърди нарушения на нашите стандарти, забраняващи незаконно съдържание на техния сайт", се казва в изявлението на компанията. "В резултат на това и в съответствие с нашите политики, инструктирахме финансовите институции, които свързват сайта към нашата мрежа за прекратяване на приемането. Освен това продължаваме да разследваме потенциално незаконно съдържание на други уебсайтове, за да предприемем съответните действия."
Оригиналната история:
Противоречие около Pornhub, хостващо видеоклипове с насилие над деца, накара сайта за възрастни временно да спре интернет потребителите да качват ново съдържание.
"Влиза в сила веднага, само проверени партньори на съдържание и членове на програмата за модели ще могат да качват съдържание в Pornhub", се казва в изявлението на сайта във вторник.
"През новата 2021 година ще приложим процес на проверка, така че всеки потребител да може да качва съдържание след успешно завършване на протокола за идентификация."
Pornhub, която е собственост на MindGeek, направи съобщението, след като Никълъс Кристоф, свободен журналист, пишещ статии за "Ню Йорк Таймс", документира как хиляди порнографски клипове, включващи изнасилване или сексуално насилие над непълнолетни деца, циркулират лесно във видео сайта за възрастни.
Една от причините е, че сайтът дълго време позволяваше на потребителите да качват видеоклипове на уебсайта.
Всеки можеше да изтегли и порно клиповете, което гарантираше, че съдържанието ще продължи да се обменя онлайн, дори ако Pornhub го е премахнал.
Статията на Никълъс Кристоф подтикна Visa и Mastercard да разследват MindGeek по обвиненията, отваряйки възможността компаниите да спрат да приемат плащания за Pornhub.
Във вторник обаче Pornhub обяви, че ще предприеме по-решителни действия за премахване на детски порнографии и видеоклипове без съгласие от сайта.
"Днес предприемаме основни стъпки за допълнителна защита на нашата общност. Занапред ще позволяваме само на правилно идентифицирани потребители да качват съдържание", каза сайтът, въпреки че остава неясно как ще проверява потребителите.
Pornhub също забранява изтеглянията, с изключение на платени изтегляния от създатели, проверени чрез програмата за модели на сайта.
"В тандем с нашата технология за "отпечатъци на видеоклипове" ще смекчи възможността за съдържание, което вече е премахнато от платформата, да може да се върне", се казва в него.
Освен това Pornhub казват, че засилват модерацията на съдържанието на сайта.
Статията на Никълъс Кристоф съобщава, че в MindGeek работят само 80 модератора, което бледнее в сравнение с приблизително 15 000 американски модератори във Facebook.
Pornhub обаче казва, че е създал нов "Червен екип" от модератори, посветен на проактивното премахване на незаконно съдържание от сайта.
PornHub също така казва, че работи с повече от 40 групи с нестопанска цел за премахване на нарушаващите правилата видеоклипове.
"През 2021 г. ще публикуваме отчет за прозрачност, описващ резултатите от модерирането на съдържанието ни от 2020 г.", добави сайтът.
"Това ще идентифицира не само пълния брой доклади, подадени в NCMEC (Национален център за изчезнали и експлоатирани деца), но и други ключови подробности, свързани с доверието и безопасността на нашата платформа."
В отговор на промените в Pornhub, Никълъс Кристоф заяви в Twitter: "Много зависи от това колко отговорно Pornhub прилага промените и изобщо не спечели доверието ми, но те изглеждат значителни."
"Много ще зависи и от това дали миналото съдържание, което вече е на сайта, е проверено или премахнато", добави той.
"Бих добавил, че ще е необходимо непрекъснато наблюдение и натиск и че трябва да разширим обхвата, за да разгледаме други компании. XVideos вече има по-голяма аудитория от Pornhub и по-малко скрупули и те трябва да бъдат принудени да предприемат подобни мерки - и да ги накарат да работят."


Никълъс Кристоф
Източник: 
вестник "Ню Йорк Таймс"




Кой е Никълъс Кристоф?
Nicholas Kristof From Wikipedia, the free encyclopedia
Никълъс Донабет Кристоф (роден на 27 април 1959 г.) е американски журналист и политически коментатор.
Носител на две награди Пулицър, той е редовен сътрудник на CNN и пише авторски статии за вестник "Ню Йорк Таймс" от ноември 2001 г.
Кристоф се самоописва като прогресист.
Според вестник "Вашингтон Поуст" Никълъс Кристоф "пренаписва публицистиката" с акцента си върху нарушенията на правата на човека и социалната несправедливост, като трафика на хора и конфликта в Дарфур.
Архиепископ Дезмънд Туту от Южна Африка определи Никълъс Кристоф като "почетен африканец" за осветяването на пренебрегвани конфликти.

Какво е написал Никълъс Кристоф в статията си в "Ню Йорк Таймс"?
На 4 декември 2020 г. Никълъс Кристоф публикува обширен материал за уебсайта Pornhub и за компанията собственик, MindGeek.
Никълъс Кристоф разглежда как Pornhub постоянно има порнографско съдържание на сайта си, включващо непълнолетни, и той пише за това как критиците на Pornhub често трябва да отправят съдебни искове, че качените от потребителите порнографски видеоклипове включват непълнолетни изпълнители и че видеоклиповете изобразяват лица, които се занимават със секс без да са съгласни с това.
Статията на Никълъс Кристоф включва интервюта с непълнолетни жертви, които са се появявали във видеоклипове на Pornhub, изпратени от хора, които са ги заснели, в някои случаи, докато са били изнасилени, и той съобщава, че няколко такива жертви са се опитали да се самоубият.
Pornhub отрече твърденията на Никълъс Кристоф, наричайки ги "безотговорни и грубо неверни".
Никълъс Кристоф призова лидерите на Канада, където се намира MindGeek, да помислят защо Канада е домакин на уебсайт, който печели от видеоклипове с изнасилвания и деца.
В отговор на 4 декември 2020 г. министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо каза пред репортери извън резиденцията си, че: "Ние винаги сме били изключително загрижени за насилието, основано на пола, за експлоатацията на непълнолетни и за детската порнография."
След като MasterCard, Visa и Discover забраниха плащания към притежавани от MindGeek сайтове въз основа на доклада на Никълъс Кристоф, няколко информационни агенции и организации посочиха, че действията на Никълъс Кристоф засягат предимно множеството законни и легални секс работници, които разчитат на сайтовете на MindGeek за доход.
Sex Workers Outreach Project USA в отговор на материала на Никълъс Кристоф предостави изявление на 11 декември 2020 г., отбелязвайки неподходящия момент за публикуването на тази статия, "Щетите, които те нанасят, не засягат толкова сексуалния труд, колкото засягат сексуалните работници, които зависят от платформата Pornhub, за да си изкарват прехраната. Като резултат на това решение, базирано на измислици и свързани доклади относно присъствието на непълнолетни лица, които са били нападнати на платформата Pornhub, много секс работници ще бъдат изправени на ръба на оцеляването. През зимата. По време на пандемия. В Международния ден на правата на човека."
Сара Т. Робъртс описа кампанията, насочена към Pornhub, като "странно наказателна и уникално пуритански по американски начин".

Ето и самата статия на Никълъс Кристоф в "Ню Йорк Таймс":
The Children of Pornhub
Децата на Pornhub
Защо Канада позволява на тази компания да се възползва от видеоклипове на експлоатация и нападения?

Част I

Pornhub се гордее, че е веселото, намигащо лице на палавостта, уебсайтът, който купува билборд на Таймс Скуеър и осигурява снегорини за почистване на улиците в Бостън. Той дарява на организации, борещи се за расово равенство, и предлага безплатно съдържание, за да накара хората да спрат Covid-19.
Този "здравословен Pornhub" привлича 3,5 милиарда посещения на месец, повече от Netflix, Yahoo или Amazon. Pornhub печели пари от почти три милиарда рекламни импресии на ден. Една класация посочва Pornhub като 10-ият най-посещаван уебсайт в света.
И все пак има и друга страна на компанията: Нейният сайт е изпълнен с видеоклипове за изнасилване. Той монетизира детски изнасилвания, отмъстителна порнография, шпионски видеоклипове на къпещи се жени, расистко и женоненавистно съдържание и кадри на жени, задушени в найлонови торбички. Търсенето на "момичета под 18 години" или "14-годишни" води до повече от 100 000 видеоклипа. Повечето не са от деца, които са нападнати, но са твърде много.
След като 15-годишно момиче изчезна във Флорида, майка й я намери в Pornhub - в 58 секс видеоклипа. Сексуални нападения над 14-годишно момиче от Калифорния бяха публикувани на Pornhub и бяха докладвани на властите не от компанията, а от съученик, който видя видеоклиповете. Във всеки случай престъпниците бяха арестувани за нападенията, но Pornhub избяга от отговорността за споделяне на видеоклиповете и за печалбата от тях.
Pornhub е като YouTube, тъй като позволява на общността да публикува свои собствени видеоклипове. Голямото мнозинство от 6,8 милиона нови видеоклипа, публикувани на сайта всяка година, вероятно включват възрастни, правещи доброволен секс, но много от тях показват насилие над деца и насилствен секс. Тъй като е невъзможно да сме сигурни дали даден младеж във видео е на 14 или 18, нито Pornhub, нито някой друг имат ясна представа за това колко от съдържанието е незаконно.
За разлика от YouTube, Pornhub позволява тези видеоклипове да се изтеглят директно от уебсайта му. Така че дори ако видеоклип с изнасилване бъде премахнат по искане на властите, може вече да е твърде късно: Видеото продължава да се разпространява в Интернет, тъй като се споделя с други хора или се качва отново и отново.
"Pornhub стана мой трафикант", каза ми жена на име Кали. Тя казва, че е осиновена в Съединените щати от Китай и след това е трафикирана от осиновителите си и е принудена да се появява в порнографски видеоклипове, започвайки от 9-годишна възраст.
"Все още ме продават, въпреки че изминаха пет години от този живот", каза Кали. Сега на 23 години тя учи в университет и се надява да стане адвокат - но тези стари видеоклипове висят над нея.
"Може би никога няма да успея да се измъкна от това", каза тя. "Може да съм на 40 с осем деца и хората все още мастурбират с моите снимки."
"Въвеждате "млада азиатка" в търсачката и вероятно ще ме намерите", добави тя.
Всъщност може би не - Pornhub наскоро предлагаше 26 000 видеоклипа в отговор на това търсене. Това не включва видеоклиповете, които се показват при "свързани търсения", които Pornhub предлага, включително "млада малка тийнейджърка", "много малка дребна тийнейджърка", "малка азиатска тийнейджърка" или просто "младо момиче". Нито задължително брои видеоклиповете в канал в Pornhub, наречен "експлоатирана тийнейджърка Азия".
Въпросът не е порнографията, а изнасилването. Нека се съгласим, че насърчаването на сексуалните посегателства над деца или срещу някого без неговото съгласие е безотговорно. Проблемът с Бил Козби или Харви Уайнстийн, или Джефри Епщайн не беше сексът, а липсата на съгласие - и така е с Pornhub.
Попаднах на много видеоклипове в Pornhub, които са записи на нападения над жени и момичета в безсъзнание. Изнасилвачите отварят клепачите на жертвите и докосват очните им ябълки, за да покажат, че не реагират.
Pornhub се възползва тази есен от видеоклип на гола жена, измъчвана от банда мъже в Китай. Това е монетизиране на видеокомпилации със заглавия като "пищяща тийнейджърка", "унижена тийнейджърка" и "екстремно задушаване". Погледнете видео със задушаване и то може да ви предложи също търсене на "тя не може да диша".
Възможно е да бъдете положително настроени към секса и отрицателно настроени към Pornhub.
Pornhub отказа да направи официална връзка с мениджърите, но предостави изявление. "Pornhub недвусмислено се ангажира в борбата срещу материали със сексуално малтретиране на деца и създаде цялостна, водеща в бранша политика за доверие и безопасност, за да идентифицира и изкорени незаконните материали от нашата общност", се казва в съобщението. Pornhub добави, че всяко твърдение, че компанията разрешава детски видеоклипове на сайта, "е безотговорно и грубо невярно".

Част II

На 14 години Серена К. Флейтс била ученичка-отличничка в Бейкърсфийлд, Калифорния, която никога не е имала взаимоотношения с момче. Но в осми клас тя се влюбила в момче, което е с година по-голямо от нея, и той я помолил да направи гол видеоклип на себе си. Тя му го изпратила и това променило живота й.


Серена Флейтс
Източник: 
Рейчъл Буялски за вестник "Ню Йорк Таймс"


Той поискал още един, после още един; тя била нервна, но поласкана. "Тогава започнах да получавам странни погледи в училище", спомня си тя. Той беше споделил видеоклиповете с други момчета и някой ги публикувал в Pornhub.
Светът на Серена Флейтс се взривил. "Достатъчно трудно е да си на 14 години, без съучениците ти да се забавляват, като те гледат гол и след това ти се подиграват като уличница. Хората ми изпращаха съобщения, че ако не им изпратя видео, щяха да ги изпратят на майка ми", каза тя.
Момчето беше спряно, но Серена Флейтс започнала да пропуска часове, защото не можела да понесе срама. Майка й убеждава Pornhub да премахне видеоклиповете и Серена Флейтс се премества в друго училище. Но слуховете достигнали до новото училище и скоро видеоклиповете били качени отново в Pornhub и други уебсайтове.
Серена Флейтс се скарала с майка си и започнала да се самонаранява. След това един ден тя отишла до аптечката и взела всички хапчета антидепресанти, които намерила.
Три дни по-късно тя се събудила в болницата, разочарована, че все още е жива. След това тя се обесила в банята; малката й сестра я намерила и медиците я съживили.
Докато Серена Флейтс пропадала в бездната, приятел я запознал с метамфетамините и опиоидите и тя се пристрастила и към двете. Тя напуснала училище и останала без дом.
На 16 години тя се рекламирала в Craigslist и започнала да продава свои снимки и видеоклипове. Това било начин да спечели малко пари, а може би и начин да накаже себе си. Тя си помислила: "Вече не струвам нищо, защото всички вече са виждали тялото ми", каза ми тя.
Тези видеоклипове също попаднали в Pornhub. Серена Флейтс би искала да бъдат премахнати. "Обикновено биха били", казва тя, "но след това щяха да бъдат качени отново". "Един гол видеоклип с мен на 14 години имаше 400 000 гледания", казва тя, оставяйки я да се страхува да кандидатства за работни места за бързо хранене от страх, че някой ще я разпознае.


Серена Флейтс, която сега живее в колата си с трите кучета
Източник: 
Рейчъл Буялски за вестник "Ню Йорк Таймс"


Така че днес Серена Флейтс, 19-годишна, без наркотици от една година, но безработна и травмирана, живее в колата си в Бейкърсфийлд, заедно с три кучета, които са се оказали по-лоялни и обичащи от човешкия вид. Тя мечтае да стане ветеринарен техник, но не е сигурна как да стигне до там. "Трудно е да ходиш на училище, когато живееш в кола с кучета", казва тя.

Серена Флейтс показва дрехите си в багажника на автомобила, в който живее
Източник: 
Рейчъл Буялски за вестник "Ню Йорк Таймс"


"Бях глупава", признава тя, отбелязвайки, че никога не си е представяла, че видеоклиповете могат да се споделят онлайн. "Това беше едно малко нещо, което един тийнейджър прави и е лудост как се превръща в нещо толкова голямо".
"Цял живот може да се промени поради една малка грешка."


Серена Флейтс в новия си дом
Източник: https://twitter.com/nickkristof/status/1335774327682297856


Част III

Проблемът далеч надхвърля една компания. Всъщност, съперникът на Pornhub, XVideos, който може би има още по-малко скрупули, може да привлече повече посетители. Изображенията на малтретиране на деца също се появяват в масови сайтове като Twitter, Reddit и Facebook. И Google подкрепя бизнес моделите на компании, които процъфтяват с тормоза над деца.
Google връща 920 милиона видеоклипа в търсене на "младо порно". Топ хитовете включват видеоклип на гол ""много млад тийнейджър“, участващ в сексуални актове на XVideos, заедно с видеоклип на Pornhub, чието заглавие е невъзможно за отпечатване тук.
Помолих Националния център за изчезнали и експлоатирани деца да събере броя на изображенията, видеоклиповете и друго съдържание, свързано със сексуалната експлоатация на деца, докладвани всяка година. През 2015 г. Националния център за изчезнали и експлоатирани деца получи отчети за 6,5 милиона видеоклипа или други файлове; през 2017 г. - 20,6 милиона; и през 2019 г. - 69,2 милиона.
Facebook премахна 12,4 милиона изображения, свързани с експлоатация на деца за тримесечен период тази година. Twitter затвори 264 000 акаунта за шест месеца миналата година за сексуална експлоатация на деца. За разлика от това Pornhub отбелязва, че базираната в Англия организация с нестопанска цел Internet Watch Foundation, която се бори с изображения на сексуално насилие над деца, отчита само 118 случая на изображения на сексуално насилие над деца на своя сайт в продължение на почти три години, което изглежда е пренебрежимо малко. "Елиминирането на незаконно съдържание е непрекъсната битка за всяка модерна платформа за съдържание и ние сме решени да останем в челните редици", заяви Pornhub в изявлението си.
Internet Watch Foundation не можа да обясни защо цифрата за Pornhub е толкова ниска. Може би това е така, защото хората в Pornhub са привлечени към материала и е малко вероятно да го докладват. Но ако знаете какво да търсите е възможно да намерите стотици явни видеоклипове за сексуално насилие над деца в Pornhub за 30 минути. Pornhub наскоро предложи плейлисти с имена, включително "под 18", "най-добрата колекция от млади момчета" и "непълнолетни".
Конгресът и последните няколко президенти на САЩ не са направили почти нищо, докато този проблем нараства. Технологичният свят, който го направи възможен, беше предимно пасивен, в отбранителна позиция. Но докладването през 2019 г. от моите колеги от "Ню Йорк Таймс" подтикна Конгреса да започне да обсъжда конкурентни стратегии за справяне с експлоатацията на деца.
Притесненията за Pornhub нарастват. Петиция за спиране на сайта получи 2,1 милиона подписа. Сенатор Бен Сассе, републиканец от Небраска, призова Министерството на правосъдието да разследва Pornhub. PayPal прекъсна услугите за компанията, а компаниите с кредитни карти бяха помолени да направят същото. Организация, наречена Traffickinghub, водена от активистка на име Лайла Микелуейт, документира злоупотреби и призовава сайтът да бъде затворен. Двадесет членове на парламента на Канада призоваха правителството да предприеме мерки срещу Pornhub, който на практика се намира в Монреал.
"Те спечелиха пари от моите болки и страдания", каза ми 18-годишна жена на име Тейлър. Гадже тайно направило видеоклип, на който тя прави секс, когато е била на 14 години, и то се озовало в Pornhub, потвърди полицията. "Отидох на училище на следващия ден и всички гледаха телефоните си и мен, докато вървях по коридора", добави тя, плачейки, докато говореше. "Те се смееха."
Тейлър каза, че два пъти се е опитвала да се самоубие заради унижението и травмата. Подобно на други цитирани тук, тя се съгласи да разкаже историята си и да помогне да я документира, защото смяташе, че това може да помогне на други момичета да избегнат страданията, които тя е изпитала.

Част IV

Pornhub е собственост на Mindgeek, частен порнографски конгломерат с повече от 100 уебсайта, продуцентски компании и марки. Неговите сайтове включват Redtube, Youporn, XTube, SpankWire, ExtremeTube, Men.com, My Dirty Hobby, Thumbzilla, PornMD, Brazzers и GayTube. Има и други големи играчи в порнографията извън чадъра на Mindgeek, най-вече XHamster и XVideos, но Mindgeek е порно титан. Ако действаше в друга индустрия, Министерството на правосъдието можеше да обсъжда антиконкурентно дело срещу него.
Pornhub и Mindgeek също се открояват заради влиянието си. Едно проучване тази година от компания за дигитален маркетинг заключава, че Pornhub е технологичната компания с третото най-голямо въздействие върху обществото през 21 век, след Facebook и Google, но преди Microsoft, Apple и Amazon.
Номинално базиран в Люксембург по данъчни причини, Mindgeek е частна компания, управлявана от Монреал. Той не разкрива кой го притежава, но се ръководи от Ферас Антун и Дейвид Тасило, и двамата канадци, които отказаха да бъдат интервюирани.
Канадският министър-председател Джъстин Трюдо се нарича феминист и се гордее с усилията на правителството си за овластяване на жените по целия свят. И така, въпрос за Трюдо и всички канадци: Защо Канада е домакин на компания, която причинява изнасилвания по света?
Модераторите на Mindgeek са натоварени с филтрирането на видеоклипове на деца, но бизнес моделът му печели от секс видеоклипове с участието на млади хора.
"Целта на модератора на съдържание е да остави възможно най-много съдържание", каза ми бивш служител на Mindgeek. Той каза, че вярва, че топ мениджърите не са зли, но са фокусирани преди всичко върху максимизирането на приходите.
Въпреки че Pornhub не искаше да ми каже колко модератори работят, интервюирах един, който каза, че има около 80 по целия свят, които работят на сайтовете на Mindgeek (за сравнение, Facebook ми казаха, че имат 15 000 модератори). С 1,36 милиона нови часове видео, качени годишно в Pornhub, това означава, че всеки модератор ще трябва да преглежда стотици часове съдържание всяка седмица.
Модераторите превключват бързо напред през видеоклиповете, но често е трудно да се прецени дали човек е на 14 или 18 или изтезанията са реални или фалшиви. Повечето от съдържанието за непълнолетни включват тийнейджъри, каза модераторът, с когото говорих, но някои идват от шпионски камери в тоалетни или съблекални и показват деца на възраст от 8 до 12 години.
"Работата сама по себе си унищожава душата", каза модераторът.
Pornhub изглежда все по-разтревожен относно гражданската или наказателната отговорност. Адвокатите им обикалят и девет жени съдят компанията пред федералния съд, след като на Pornhub се появиха шпионски видеоклипове. Видеоклиповете са заснети в съблекалня в колежа "Лаймстоун" в Южна Каролина и показват жени, които се къпят и преобличат.
Изглежда, че в миналото изпълнителните директори на Pornhub са предполагали, че се ползват с имунитет съгласно Раздел 230 от Закона за почтеност в комуникациите, който защитава Интернет платформите, на които членовете на общността публикуват съдържание. Но през 2018 г. Конгресът ограничи Раздел 230, така че може да не е достатъчно, за да защити компанията, карайки Mindgeek да се държи по-добре.
Тя удвои броя на модераторите през последните няколко години, каза ми модераторът, и тази година Pornhub започна доброволно да докладва незаконни материали на Националния център за изчезнали и експлоатирани деца. След като преди това се бавеше при премахване на видеоклипове с деца и неприемливо съдържание, Pornhub сега реагира по-бързо.
Pornhub също така е съставил списък със забранено съдържание. Получих копие от този списък и той има за цел да забрани видеоклипове с термини или теми като "изнасилване", "предюношество", "педофилия" и "бруталност" (в услуга на модераторите се пояснява, че това "включва змиорки, риби, октоподи, насекоми"). Памперсите са ОК, "ако няма скатофилия". Осакатяването зависи от контекста, но "не може да изобразява отделяне на части от тялото".
Така че, макар че вече не е възможно да търсите в Pornhub на английски език, използвайки термини като "непълнолетен" или "изнасилване", компанията не се е постарала усилено да премахне такива видеоклипове. Потребител на Pornhub, наречен "13yoboyteen", има право да публикува видеоклипове. При търсене на "изн*силване" се получават 1 901 видеоклипа. "Момиче с брекети" показва 1913 видеоклипа и предлага също така да опита "екстра малки тийнейджъри". Търсенето на "тринайсетгодишни" генерира 155 000 видеоклипа. За да бъде ясно, повечето видеоклипове не са на 13-годишни, но фактът, че са означени с този таг, изглежда отразява усилието за привличане на педофили.
Освен това някои видеоклипове изглежда противоречат на списъка със забранено съдържание. "Runaway Girl Gets Ultimatum, Anal or the Streets" е заглавието на едно видео от Pornhub. Друг потребител публикува видеоклипове, документиращи секс с тийнейджърки, докато те плачат, протестират и викат от болка.
Докато Pornhub става все по-внимателен по отношение на видеоклиповете с американци, които биха могли да заведат съдебно дело срещу тях, той остава нехаен за чуждестранните жертви. Едно индонезийско видео е озаглавено "Момиче от гимназията след час" и показва това, което изглежда е млада тийнейджърка, която прави секс. Китайски секс видеоклип, току-що свален, беше етикетиран: "Красиво момиче от гимназията е измамено от съученици и отведено до върха на сграда, където е обидена и изнасилена".
"Те печелят пари от най-лошия момент в живота ми, от тялото ми", каза ми колумбийска тийнейджърка, който поиска да бъде наречена с прякора Ксела. Когато била на 16 години двама мъже американци й платили за сексуална среща, която те заснели и публикували на Pornhub. Тя беше една от няколкото оцелели от Pornhub, които ми казаха, че са мислили или са се опитали да се самоубият.
През последните няколко дни, докато завършвах тази статия, бяха публикувани два нови видеоклипа на нападнати момичета в предпубертетна възраст, заедно със секс видео на 15-годишно момиче, което се самоуби, след като видеото излезе в мрежата. Не виждам как добросъвестните модератори биха могли да одобрят някой от тези видеоклипове.

Част V

"Винаги ще бъде онлайн", каза ми Никол, британка, която е публикувала и препубликувала в Pornhub голи видеоклипове на себе си. "Това е големият ми страх - че ако имам деца, те може да видят това."
Това е повтаряща се тема сред оцелелите: Нападението в крайна сметка приключва, но Pornhub прави страданието безкрайно.
Голи видеоклипове на Никол на 15 години бяха публикувани на Pornhub. Сега тя е на 19 години и от две години се опитва да ги премахне.
"Защо видеоклипове с мен, когато бях на 15-годишна възраст и бях изнудена да се снимам, което е детско порно, непрекъснато се качват?" Никол протестира жалвайки се пред Pornhub миналата година, в съобщение. "Наистина се нуждаете от по-добра система. ... Опитах се да се самоубия няколко пъти, след като видео с мен се оказа повторно качено на вашия уебсайт."
Адвокатът на Никол, Дани Пинтър, казва, че все още има поне три голи видеоклипа на Никол, когато е на 15 или 16 години в Pornhub, които се опитват да бъдат премахнати.
"Никога няма да свърши", каза Никол. "Те получават толкова много пари от нашата травма."
Pornhub представи софтуер, който уж може да "вземе отпечатъци" на видеоклипове за изнасилване и да предотврати повторното им качване. Но Vice показа как тази технология лесно се заобикаля на Pornhub.
В един скандал с Pornhub участва продуцентската компания Girls Do Porn, която набира млади жени за модни участия и след това ги подтиква да участват в секс видеоклипове, като твърди, че видеоклиповете ще се продават само като DVD в други страни и никога няма да отидат онлайн. Успокоени, че никой никога няма да разбере, някои от жените се съгласиха - и след това бяха разбити, когато кадрите бяха агресивно пуснати на пазара в Pornhub.
Girls Do Porn беше преследван за секс трафик и затворен. Но тези видеоклипове продължават да се появяват отново и отново на Pornhub; последния път, когато проверих, видеоклипове на шест жертви на Girls Do Porn бяха на Pornhub, който продължава да печели от тях.
Една от жените участвали в Girls Do Porn, които видях в Pornhub, вече е мъртва. Тя е била убита на 20 години, твърди се от разгневен бивш приятел, който е на път да бъде осъден. Не разкривам името й, защото тя трябва да бъде запомнена като изпълнена с живот спортистка в колежа, а не със секс видеоклипа, който представлява най-мъчителния й момент.

Част VI

И така, какво е решението?
Очаквах оцелелите да искат да затворят Pornhub и да изпратят ръководителите му в затвора. Някои го направиха, но други бяха по-неясни. Лидия, която вече е на 20 години, е била жертва на трафик като дете и има много видеоклипове с изнасилването й публикувани на сайта. "Стомахът ме боли непрекъснато от напрежението", каза ми тя, но не иска да се бъде толкова враждебна към самата порнография.
"Не искам хората да чуват: "Без порно!"", каза ми Лидия. "По-скоро е: "Спри да нараняваш децата".“
Сюзън Падрон ми каза, че е предполагала, че порнографията е със съгласието на участниците, докато нейно гадже не я заснема по време на сексуален акт, когато е била на 15 години, и я публикува на Pornhub. Оттогава тя се бори и вярва, че само хора, които са потвърдили самоличността си, трябва да имат право да публикуват видеоклипове.
Джесика Шъмуей, която беше трафикирана и клиентът й публикува секс видео в Pornhub, се съгласява: "Те трябва да разберат кой е непълнолетен във видеоклиповете и че има съгласието на всички участници в него."
Попитах Лео, 18-годишен, който е публикувал свои видеоклипове на Pornhub, когато е бил на 14 години, какво предлага.
"Това е трудно", каза той. "Моето решение би било да оставя порното на професионалните продуцентски компании, защото те изискват доказателство за възраст и съгласие."
В момента тези компании не могат да се конкурират с предимно безплатни сайтове като Pornhub и XVideos.
"Pornhub вече е унищожил бизнес модела на сайтовете за заплащане", каза Стоя, порноактриса и писател. Тя също смята, че всички платформи - от YouTube до Pornhub - трябва да изискват доказателство за съгласие за качване на видеоклипове на частни лица.
Журналистите трябва да предлагат отговори, но аз се боря за решения. Ако Pornhub модерира видеоклиповете по-стриктно, най-обидният материал може просто да се премести в Тъмната мрежа или в уебсайтове в по-малко регулирани държави. И все пак поне те не биха били нормализирани на най-популярния порно сайт.
Повече натиск и по-малко безнаказаност биха помогнали. Вече виждаме, че ограничаването на имунитета по Раздел 230 води до по-добър самоконтрол.
И ме наречете моралист, но не разбирам защо търсачките, банките или компаниите с кредитни карти трябва да подкрепят компания, която монетизира сексуални посегателства над деца или жени в безсъзнание. Ако PayPal може да преустанови сътрудничеството с Pornhub, това може и American Express, Mastercard и Visa.
Не виждам никакво лесно решение. Но освен ограничаване на имунитета по Раздел 230, така че компаниите да бъдат стимулирани да се държат по-добре, ето три стъпки, които биха помогнали: 1.) Позволете само на проверени потребители да публикуват видеоклипове. 2.) Забранете изтеглянията. 3.) Увеличете модерацията.
Тези мерки няма да убият порнографията или много да притесняват потребителите; YouTube процъфтява без изтегляния. Сири Дахл, известна порно звезда, която прави бизнес с Pornhub, ми каза, че трите ми предложения са "безумно разумни".
Светът често е забравял сексуалното насилие над деца, от католическата църква до скаутите. Твърде късно, ние преследваме лица като Джефри Епщайн или Ар Кели. Но трябва да се противопоставим и на корпорации, които систематично експлоатират деца. С Pornhub имаме Джефри Епщайн умножен по 1000.

След като прочетох всички тези статии имам няколко въпроса, на които не мога да намеря отговор:
Кой плати на Никълъс Кристоф да напише тази статия?
Никълъс Кристоф член ли е на крайно консервативни или ултрарелигиозни организации?
Никълъс Кристоф привърженик ли е на радикални идеологии - нацисти, фашисти, комунисти, националисти, ислямисти?
Кой позволи на Никълъс Кристоф да прави пропаганда в "Ню Йорк Таймс"?
С какво помогна статията на Никълъс Кристоф в борбата с трафика на хора, сексуалната експлоатация, детската поронография, сексуалното насилие, Интернет тормоза, малтретирането на деца, отмъщението с порно записи, качването на записи направени със шпионски камери и т.н.?

Вместо да бъде от полза статията на Никълъс Кристоф в "Ню Йорк Таймс" накара Pornhub да премахнат милиони порноклипове, които не нарушават никакви правила.
Истинските престъпници и сексуални насилници ще се преместят другаде, включително в Тъмната мрежа.
Статията на Никълъс Кристоф няма да спре сексуалните престъпления, само ще ги скрие от очите на обществото и от правоохранителните органи.
Видеоклиповете с детска поронография, сексуално насилие, шпионски видеа, сексуална експлоатация и т.н. ще се въртят в Интернет, но няма да са видими за всички и няма да могат да бъдат докладвани, а извършителите няма да бъдат арестувани и осъдени.
Статията на Никълъс Кристоф е поредната проява на фалшивия американски морал, който виждаме всеки ден по медиите.
Вместо 10 милиона видеоклипа в Pornhub да бъдат премахнати щеше да е по-добре сайта да бъде обявен за свободна зона, в която всеки може свободно да качи еротичното си видеосъдъжание.
И когато някой качи съдържание, което е резултат от сексуална експлоатация и мястото му не е в Интернет, независимо дали е детско порно или порно с изнасилване, останалите потребители трябва да го докладват на модераторите, а те да сигнализират на полицията.


Източник: Pornhub.com


Това е интелигентният подход към проблема със сексуалното съдържание с участието на деца в Интернет.
Вместо това Pornhub премахнаха милиони видеоклипове, които не нарушаваха никакви закони и правила.
Дори и да затворят Pornhub това няма да спре американските тийнейджъри да се снимат голи и да качват записите в Интернет.
Дори и властите в САЩ да спрат целия Интернет това няма да откаже американските тийнейджъри да правят секс.
Как е възможно в Съединените щати деца да правят секс и това да не притеснява никого?
От друга страна ако сексуални видеозаписи на същите тези деца се появят в Интернет, това се превръща в огромен проблем?
Що за хора ще изоставят 19-годишната си дъщеря (Серена Флейтс) да живее в колата си, вместо да я приберат в дома си?
Защо в Америка няма нито една организация, която да помогне на едно 19-годишно момиче?
Къде са социалните служби в САЩ и с какво се занимават, че не могат да помогнат на Серена Флейтс?
Каква страна е САЩ, в която деца могат да правят секс и да се дрогират, но не могат да качат в Интернет записи как вършат същите тези неща?
Къде започва и къде свършва фалшивия морал на американската нация?
В Белия дом и в Капитолия ли?
Или в домовете на обикновените американци?

Дори и американското правителство да изтрие цялото порно на света това няма да спре изнасилвачите и педофилите да вършат своите злодеяния.
Това, което се случва с Pornhub е поредния епизод от фалшиво моралната кампания #MeToo, която уж имаше за цел да пребори сексуалното насилие и сексуалния тормоз.
Истинската цел на #MeToo беше да обяви всички мъже за насилници и да превърне всички жени в жертви.
Така феминизма от движение за защита на правата и свободите на жените се превърна във феминофашизъм.
А това е друга форма на диктатура, не по-различна от комунизма и нацизма.
Благодарение на високите технологии и Интернет, пропагандата и промиването на мозъци определя начина на мислене на милиарди хора, политици, правителства, държави и организации.
Свободата на словото се използва като извинение за насаждането на омраза, за установяването на диктатура, за пропагандиране на ултраконсервативни идеологии, за ограничаване на правата и свободите на хората.
В крайна сметка, след много години, хора като Никълъс Кристоф ще бъдат осъдени от историята.
Но най-много ще пострадат бъдещите поколения, които ще израснат в среда на цензура и политическа коректност, които ще бъдат научени на фалшив морал и фалшива религиозност от диктаторски мислещи хора.
Накрая без отговор остава въпроса какво бъдеще ни очаква и дали Интернет ще бъде свободен както преди?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!