biggeorge Lyrics

четвъртък, 9 юли 2020 г.

Кинопреглед 22: The First Purge / Първата чистка (2018)

Кинопреглед 22: The First Purge / Първата чистка (2018)



Източник: imdb.com


Направо не мога да повярвам, че гледах цялата поредица филми за "Чистката".
Години наред се опитвах да избягвам тези филми, защото ми се струваха твърде страшни, но след смъртта на баща ми реших, че вече няма смисъл да се страхувам от филми.
Досега има общо четири филма - "Чистката" (2013), "Чистката: Анархия" (2014), "Чистка: Изборна година" (2016) и "Първата чистка" (2018).
Филмите показват Съединените щати от близкото бъдеще, в които на власт са дошли "Новите бащи-основатели на Америка" (The New Founding Fathers of America).
Те са решили да организират ежегоден национален "празник", известен като "Чистката", по време на който всички престъпления, включително убийства, са законни за 12-часов период.
По този начин управляващите в Америка и техните богати и властни привърженици избиват бедните и болните граждани, които са смятани за дупки в обществото.
Така на управляващите не им се налага да се грижат за проблемите на хората, а просто ги избиват всяка година.
Управляващите в Америка действат на Сталинския принцип: "Есть человек - есть проблема, нет человека - нет проблемы" (Има човек - има проблем, няма човек - няма проблем).
Всичко, което се вижда във филмите подсказва, че управляващите в Америка са нацисти, фашисти, националисти, комунисти или най-обикновени убийци.
Посланието във филмите е много силно и всеки, които има поне малко ум в главата си ще разбере тънкия намек, който авторите правят с тази филмова поредица.
Когато хората гласуват за определени политици трябва да внимават те да не са нацисти, фашисти, националисти, комунисти т.е. диктаторски мислещи хора, да не са убийци, терористи, престъпници, мутри, корумпирани и зависими хора, да не смятат народа си за лош човешки материал, да не пожелават на хората да измрат и т.н., и т.н.
За съжаление повечето днешни политици са готови да колят и бесят собствените си гласоподаватели.
За мен тези филми са плашещи, но се радвам, че са измислица.
Лошото е, че реалният живот стават и още по-страшни неща.
Във филмите имаше доста клишета и несъвършенства, но като цяло историята им е добра и показва каква е истинската природа на хората.
Препоръчвам филмите на всички, които харесват ужаси.
Филмите не са подходящи за хора със слаби сърца, бременни жени и малки деца.
Приятно гледане! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!