biggeorge Lyrics

четвъртък, 9 юли 2020 г.

Радев сред протестиращите: Мутри - вън

Радев сред протестиращите: Мутри - вън
Протест в подкрепа на Румен Радев пред президентството


Румен Радев

"Благодаря на всички вас, които днес сте тук. Виждам хора от всички политически хоризонти и това не е случайно. Виждам хора – млади и стари, и това не е случайно! Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе си. От нас, от всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт", с тези думи президентът Румен Радев се обърна към присъстващите на протеста пред президентството, съобщиха от пресцентъра на президента.

"Да изхвърлим мафията от прокуратурата, която прокуратура мафията използва по най-безпардонен начин за свой щит и за политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, защото много дълго я търпяхме, защото твърде дълго бяхме зрители на собствения си живот, защото твърде дълго търпяхме лъжите от екрана.

Но днес гневът се излива на площада - гневът от лъжите, от грабежа, от произвола, от рекета, гневът от всичко онова, което прокуди 2 милиона българи зад граница и днес притеснява всеки един от нас. Това е битка за достойнството ни, за децата ни, за бъдещето ни, за природата ни. Битката за справедлива, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България.

Искам да ви припомня думите на съдия Джовани Фалконе, които бяха мое верую през дългите, тежки години на моята предишна професия: „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“.

„Не“ на страха, ще си върнем България! Мутри – вън!"

Десетки хора се събраха на "Дондуков" 2 в подкрепа на Румен Радев, президентската институция и свободата.

Причината за протеста са днешните претърсвания от страна на прокуратурата в институцията и днешното задържане на Пламен Узунов и Илия Милушев.

Недоволните казаха, че са се организирали чрез социалните мрежи, обявиха, че са се събрали спонтанно в защита на демокрацията и освиркаха автомобилите на прокуратурата при излизането им от двора на президентството, предаде БНР.

Сред протестиращите са адв. Николай Хаджигенов, политическият анализатор Арман Бабикян, тук са и лица от БСП – депутатите Румен Гечев, Александър Симов и Крум Зарков.
-----------------------------------------------------------------------------------
Източник: Радев сред протестиращите: Мутри – вън

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!