biggeorge Lyrics

четвъртък, 12 декември 2019 г.

В памет на Мари Фредриксон от Roxette

В памет на Мари Фредриксон от Roxette



Днес научих, че вокалистката на Roxette Мари Фредриксон е починала.
Много ми е мъчно за нея.
Плаче ми се.
Roxette значат много за мен още от началото на 90-те.
Обичам песните им.
Израснал съм с тях.
Гласът на Мари Фредриксон ме кара да се връщам в моето детство.
Спомням си как слушах радио и припявах заедно с нея.
Не е честно най-добрите хора да си отиват първи.
Цялата тъжна новина можете да прочетете по-долу.
Тук съм публикувал няколко от любимите ми песни на Roxette:

Roxette - It Must Have Been Love (Official Music Video)

Roxette - Listen To Your Heart (Official Music Video)

Roxette - Spending My Time

Roxette - Fading Like A Flower

Roxette - Joyride

Roxette - The Look

Roxette - How Do You Do!

Roxette - Sleeping In My Car

Roxette - Dangerous (Official Video)



Почина вокалистката на Roxette Мари Фредриксон

Шведската певица и вокалистка на група Roxette Мари Фредриксон е починала.
"С дълбоко прискърбие съобщаваме, че една от най-големите ни и обичани певици си отиде от този свят. Мари Фредриксон издъхна на 61 години в дома си след дълго боледуване”, съобщават близки на звездата.
Шведската певица си е отишла от този свят в понеделник. Погребението й ще бъде в тесен семеен кръг.
Вокалистката на шведския дует сензация Roxette, Мари Фредриксон, извисила се до световна слава през 90-те години с хитове като "It Must Have Been Love", се раздели с живота на 61 години след дълга борба с рака.
Майката на две деца беше диагностицирана с мозъчен тумор през 2002 година, но влезе в ремисия и няколко години по-късно се завърна на музикалната сцена. Към 2016 година обаче болестта се завърна и лекарите я посъветваха да прекрати кариерата си.
Обявявайки смъртта ѝ, „Dimberg Jernberg Management” – компанията, стояща зад Roxette, определи Фредриксон като "прекрасен човек с огромен апетит за живот", пише БГНЕС.
"Мари ни оставя голямо музикално наследство", се казва в съобщение на компанията. "Нейният невероятен глас – силен и чувствителен, и вълшебните ѝ изпълнения на живо ще се запомнят от всички нас, които имахме късмета да им станем свидетели", пишат още те.
Другата половина на групата, китаристът Пер Гесле се прости с дългогодишната си приятелка в сърдечно изявление с думите: „Нещата никога няма да бъдат същите“. "Благодаря ти, Мари, благодаря за всичко. Ти беше изключителен музикант, майстор на гласа, невероятен изпълнител. Благодаря, че украси моите черно-бели песни в най-красивите цветове", каза Гесле. "Ти беше най-прекрасният приятел над 40 години", допълни той.
Родена в южното шведско село Осьо, Фредриксон стартира кариерата си в близкия град Халмщад, където се среща с Гесле през 80-те години.
Мари e най-малката от пет деца. Като крайно бедни, и двамата родители били принудени да работят, често оставяйки децата сами. Заедно със своите братя и сестри или деца в съседство Фредриксон започва да пее. Тя често е била молена от майка си да се изявява пред приятели, които били впечатлени от звънкия ѝ глас, наподобяващ този на Оливия Нютън-Джон.
Интересът ѝ се засилва в тийнейджърските години, когато открива артисти като Джони Мичъл, Beatles и Deep Purple. На 17 години Фредриксон се записва в музикален колеж и играе в местния театър. Въпреки това, тя ги намира за невероятно скучни, защото копнее за тръпката на публика. Както казва тя – "Исках да се изявявам. Аз съм артист". След като се премества в град Халмщад, тя най-после излиза на истинската музикална сцена.
Пер, с когото се запознава там, вярва, че Фредриксон е твърде талантлива, за да се крие зад местните групи по кръчмите и я отвежда на прослушване пред неговия продуцент Ласе Линдбом, много известен в Швеция. Ласе бил изключително впечатлен от гласа ѝ и ѝ предлага договор.
Двойката създава Roxette през 1986 година и продава повече от 80 милиона албума по целия свят. След като постигат национален успех с издаването на първия си албум, те правят своя международен пробив през 1989 г. със завладяващата поп песен "The Look". Песента е изстреляна до номер едно в американските класации през същата година и по-късно е последвана от „Joyride“, „Listen To Your Heart“ и „It Must Have Been Love“. Именно последната балада, разкъсваща сърцето, влиза в саундтрака на холивудската романтична комедия "Хубава жена" с Ричард Гиър и Джулия Робъртс.
През 1992 г. Фредриксон записва самостоятелен албум „Den ständiga resan“ („The Eternal Journey“). Албумът е нейният музикален автопортрет и е като дневник, съдържащ много лични песни за нейния живот, чувства и връзки. „Огледало на период от четири до пет години от живота ми“, казва Мари за албума. „Това беше криза с адски странични ефекти. Но се радвам, че преминах през нея", казва още тя.
На 11 септември 2002 г. Фредриксон припада в банята си, удряйки главата си и получава сътресение. Скенерът показа, че има мозъчен тумор в задната част на главата. Тя претърпява успешна операция за отстраняване на тумора. Преминава през месеци на химиотерапия и лъчелечение. Има проблеми с четенето, писането и броенето за определен период от време е почти сляпа с дясното си око.
Въпреки, че агресивното лечение на мозъчния ѝ тумор принуждава Фредриксон да си почине, от 2009 г. Roxette отново тръгват на турнета и влизат в звукозаписното студио. Невероятното завръщане на Roxette води до няколко нови албума и турнета, изправили дуото пред крещящи, усмихнати и плачещи тълпи по целия свят.
През януари 2003 г. Roxette получава почетно отличие от краля на Швеция Карл Густаф XVI.
В последния ѝ път ще я изпратят само най-близки членове на семейството, като съпругът ѝ Микаел Болиос и децата ѝ Жозефин и Оскар.
Мари Фредриксон ще остане в сърцата на милиони нейни фенове с чувствените си балади, изпълнени по неповторим начин, с волята си за борба и живот, с темпераментното присъствие на сцени и екрани – просълзяваща, вдъхновяваща, провокативна и истинска.
-------------------------------------------------------------------------------
Източник: Почина вокалистката на Roxette Мари Фредриксон

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!