biggeorge Lyrics

четвъртък, 12 декември 2019 г.

Докъде ще стигнат македонските претенции към България?

Докъде ще стигнат македонските претенции към България?
Национални предатели ли са българските политици?

Не искам да натяквам, но аз казах ли ви, че така ще стане? Изображение
Ето какво се случва в последните няколко дни:
Зоран Заев: България все още не е на чисто с признаването на нашия македонски език
Македонската академия на науките и изкуствата (МАНИ) прие "Харта за македонския език", в която се защитава официалния книжовен език на Република Северна Македония като отделен самостоятелен език, определян като "македонски".
Повелба за македонскиот јазик
На това БАН отговори, че изразената в Хартата позиция е невярна и неприемлива, вредяща на отношенията между двете съседни страни и че официалният език в Република Северна Македония е писмено-регионална норма на българския език.
Запитан днес може ли позицията на БАН да доведе суспендиране на преговорите с България, премиерът Заев подчерта, че Договорът с България е "внимателно написан заради въпросите за идентичността" и е подписан на македонски и на български език "съгласно конституциите на двете държави".
"Тази формулировка - съгласно конституциите на държавите в самия Договор показва, че България все още не е на чисто с признаването на нашия македонски език.
Това е въпрос, който остана да решим с прилагането на Договора и аз вярвам и още веднъж призовавам, ако сме европейци и ако се обявяваме за европейска демокрация и за европейските ценности и права, час по-скоро да решим този въпрос", каза Заев.
Той изрази увереност, че в идния период този въпрос ще бъде решен много бързо.
"Аз мога така грубо да кажа - край, ние тук прекъсваме всичко, но това не е политиката, която водя. Аз съм внимателен политик. Ще намерим решенията с приятелство, но определено ние сме македонци, които говорим на македонски език /.../ Очаквам приятелска България да реши този въпрос в кръга на решаването на онези проблематики, които са съставна част от Договора, на решаването на проблемите като този с Гоце Делчев или другите въпроси", добави Заев в отговор на журналистически въпроси след дебати на тема "Пътят до членството в НАТО - от изолирана до интегрирана страна" във Философския факултет в Скопие.
Институтът за македонски език в Скопие също реагира силно на позицията на БАН, допълва агенцията.
"Стигаме до абсурдна ситуация... Не може да се говори за изграждане на добросъседство, ако отричат нашата история от втората половина на 19-ти век до 1944 г., и ако е възприето становището, че през 1944 г. с декрет сме станали македонци във федеративна Югославия, каза Драги Георгиев, съпредседател на Съвместната българо-македонска комисия по историческите и образователните въпроси.

И така Македония отново има претенции към България. Изображение
Не искам да наричам тази изкуствено създадена държава "северна", за да не легитимирам техните църковни, исторически и териториални претенции към България.
През 2018 г. Македонската православна църква - Охридска архиепископия (МПЦ-ОА) отбеляза 1000 години от създаването на българската Охридска архиепископия.
Тогава МПЦ-ОА изпрати писмо до Българската православна църква - Българска патриаршия (БПЦ-БП), в което поиска БПЦ-БП да й стане църква-майка и да я признае за автокефална (независима).
С този хитър ход македонците се опитаха да откраднат 1000 години от църковно-историческото минало на България.
Слава богу, БПЦ-БП отказаха да признаят МПЦ-ОА за автокефална (независима), което действие българските политици не одобриха, защото казаха, че наврежда на добрите взаимоотношения между двете приятелски, съседни държави България и Македония.
После Македония сключи Преспанското споразумение с Гърция и промени името си на Северна Македония, за да уреди взаимоотношенията си с Гърция и да се присъедини към НАТО и ЕС.
Но промененото име на страната е опасно за всички съседни държави на Македония - Албания, Косово, Сърбия и България.
Само че Албания и Косово ги пази САЩ, Сърбия я пази Русия, а и македонците обичат Сърбия.
Промененото име на Македония е най-опасно за България, защото македонците имат църковни, исторически и териториални претенции към България.
Ако промененото име на Македония беше "Нова Македония" това щеше да покаже, че македонците нямат претенции към България.
Но те имат и ги предявяват непрекъснато.
Сега Македония иска признаване на езика, който те наричат "македонски".
България няма как да признае македонския език като отделен от българския.
Македонският език е регионален диалект на българския език. Изображение
Ако управляващите политици в България признаят македонския език като отделен от българския, това означава, че ще загубим част от историческото си минало и ще го предадем на Македония.
Освен това всички българи говорещи на македонски диалект внезапно ще се окаже, че говорят на чужд език, а не на български език.
Веднага след признаването на македонския език за отделен от българския, Македония ще поиска признаване на македонско малцинство в България въз основа на езика.
Ако управляващите политици в България признаят македонско малцинство в България, Македония ще поиска отделяне на Пиринска Македония (Благоевградска област) от България и присъединяването й към Македония.
Ако управляващите политици в България предадат Пиринска Македония (Благоевградска област) от България към Македония, това означава, че те са национални предатели.
Македония няма място нито в НАТО, нито в Европейския съюз.
Но нашите български политици нямат мнение по въпроса, а чакат нареждане от Вашингтон как да реагират към македонските претенции за езика.

Изображение
Бойко Борисов

Изображение
Красимир Каракачанов

Изображение
Валери Симеонов

Изображение
Корнелия Нинова

Изображение
Мустафа Карадайъ

Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и останалата политическа пасмина ще направят това, което господарите им от САЩ кажат.
Ако американските им началници наредят България да признае македонския език като отделен от българския - те ще го направят независимо, че това е във вреда на България и българския народ.
Продажните български политици са готови да предадат България на всеки, който поиска парче от нея.
Пиринска Македония на Република Македония, Кърджали и Делиормана на Турция, Родопите на Гърция, Южна Добруджа на Румъния, Северозапада на Сърбия.
За какво ни е държава на нас, българите?
Нали така, национални предатели?
Изображение

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да напишете вашия коментар! Благодаря ви!